Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět film o pár měsíců dřív. Ještě lépe je vidět dřív dobrý film. Předpokládám, že z tohoto snímku nebude klasický kinohit, na druhou stranu si ale jistě svoji početnou skupinu fanoušků najde. Will Smith tímhle zajímavým tématem, šlape určitě na kuří oko nejenom NFL, ale i celému tomu aparátu, který nadřazoval zájmy peněz a zisku, nad zájmy zdravý a lidského života. Film založený na skutečném příběhu Nigerijského přistěhovalce, jako koronera v boji s větrnými mlýny. Alespoň, že se z něj letos v únoru stal plnohodnotný občan Spojených států amerických. Velice silný příběh. Dobře odvedená filmařina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po třech letech opět dočkal role od Willa Smithe, která má smysl a zároveň je hodně zajímavá. Neurotik Bennet Omalu totiž zažil hodně zajímavý život ve Spojených státech a to, že producent Ridley Scott svěřil své peníze do mladého a nadějného režiséra Landesmana také o něčem svědčí. Co Vám budu vykládat, byl jsem hodně zvědavý. A to i přesto, že americký fotbal není můj nejoblíbenější sport. Nakonec mě ale překvapilo, že film není tolik o sportu, jako spíš o jedné zrádné nemoci, kterou onen sport způsobuje. Opravdu klobouk dolů, že tvůrci neměli problém natřít celou NFL a k tomu i FBI. Tohle v americkém filmu divák jen tak nevidí. Opravdu ne. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Námět s dramatickým nábojem jako prase. Ovšem výrazné drama se nakonalo, dokonce ani neobjasnili trochu obšírněji samotný neurologický problém. Jen spousta plochých vznešenych dialogů, které nešly ani trochu do hloubky. Myslím, že i většiná diváků si přála trochu větší boj Davida s Goliášem. Will nezklamal! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Smith se opravdu umí převtělit s každou rolí, zde se zasadil do role Nigerijského doktora a vyrostl v neuvěřitelnou verbální i nonverbální splynutost s postavou. Příběh sám o sobě poutavý s nádechem seriozna jdoucí s paralelní nevýraznou romantickou zápletkou, nicméně popisující krutou realitu negativních dopadů nejmasovějšího sportu USA. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $34,542,474Tržby Celosvetovo $50,363,790Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,117,102Tržby za predaj DVD v USA $4,479,278║ ďalšia výborná téma o tom aký sú američania skvelý národ, ako kvôli ziskom nech padne toľko hláv koľko len treba, toto ale moc po chuti nebude fanúšikom amerického futbalu, ktorý ja nemusím, takže mi tento počin o to viac sadol, Will Smith sa opäť našiel vo vážnej téme, pútavo natočené, nechýba napätie /80%/ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj Game Brain či Commotion. (MikaelSVK)
  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama