Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé trilogie. Obsazení parádní. Preiss, Lábus, Špalková, Prachař, Málková mě doopravdy zaujali. Do toho perfektně sekundují všichni ostatní přítomní. David Matásek předvedl nadprůměrný výkon. Režie Lucie Bělohradské byla dobrá. Atmosféra vykreslena moc pěkně, rozhodně bych s touto partičkou dovolenou trávit nechtěl. Moc pěkné. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Pěkný detektivní příběh z Jizerských hor, v roce 2016 jsme jen o kousek dál v podobné chatě, s kamarády trávili Silvestr, za podobného počasí, které celému příběhu dodává skličující atmosféru a proto pro mě tato detektivka má velmi osobní charakter. Více takových českých detektivek, plných starých chat a krásné horské přírody. ()

Reklama

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Třetí z řady případů volně spojující dva kamarády, z nichž ten starší (Preiss) je policista, je bohužel velmi slabý. Někdo si myslel, že to bude zajímavé, vyšetřovat na uzavřené chatě smrt člověka, kterého by asi zabil kdokoliv z ostatních. "Odhalení" na závěr je opravdu posledním hřebíčkem do dost slabých výkonů a nezajímavého vývoje děje. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Třetí a podle všeho také závěrečný díl série Případ pro … je asi nejlepším dílem, ale není to zas až tak kriminální jako hlavně docela slušně psycho. Především první polovina ještě před vraždou mapuje chování každého později podezřelého a ukazuje, že vraždit vlastně pak mohl kdokoli. Preiss si vystřihl poirotovskou roli, kdy nejdříve je svědkem motivací každé postavy a po vraždě rozplétá při výsleších, jak to vlastně mohlo být. Závěr moc radosti nepřinesl, ale to už tak někdy v životě bývá. Tento díl je zdařilou krimi, dobrým ukončením série, ale také docela hřebíčkem rakve pro fanouška této série. Vyrobeno v roce 2015. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší příběh z celé trilogie. Značně podprůměrná televizní zábava, která sahá jiným projektům České televize z poslední doby sotva po kotníky. Ale je pravda, že pro babičky je tento zastaralý styl možná zajímavý. Většinu diváků ale oslovit nemůže. Rozuzlení bylo hodně kostrbaté, i když jsem čekal nečekané. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • V okamžiku, kdy Petr (Radek Valenta) opouští chatu a Vašátko (Viktor Preiss) za ním volá, je venku jasno a nesněží. O chvilku později, když jde nahoru po schodech, Jája jde k němu do pokoje a mluví s ním, venku je již  hluboká tma a vánice. (Brain)
  • Natáčelo se v Kořenově, na Turnovské chatě u rozhledny Štěpánka. (rakovnik)

Reklama

Reklama