Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (600)

Okara 

všechny recenze uživatele

Probereš se pod hromadou železa. Vyndáš střep z nohy a rozkoukáváš se. Všude kolem stříká mazlavá ropa, kterou okamžitě zachvacují nezastavitelný plameny. Celá plošina je rozpálená doběla a tlak milionů pascalů vystřeluje olověný kusy smrtelnou rychlostí. Vzduch je nasycen vybuchujícím methanem a záchrana vede jen do ledovýho oceánu. Deepwater Horizon je kandidát na nejnebezpečnější místo na Zemi a jako žánrovka na jeden z nejvydařenějších katastrofickejch filmů vůbec. Více zde. 80 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrej test začíná na nule, probíhá na nule, končí nulou." Ovšem tohle je vrt na prd, o čemž se pracovníci několikrát vtipně zmíní ještě před výbuchem. A pak to přijde - rána a akce. Jenže já jsem viděl už dost katastrofických filmů na to, abych se mezi tím zmateným pobíháním nezačal rychle nudit. Proto jsem přestal kličkovat mezi padající ocelí, poletujícím sajrajtem a praskajícím potrubím a začal jsem se věnovat filozofickým otázkám typu: Proč uhořet, když se můžu pohodlně utopit? Odpověď jsem tradičně nenašel, ale jsem si jistý tím, že nebýt v akci "sympatičtí kravaťáci" od BP, tak bych přišel o jedinou emoci, kterou ve mně snímek vyvolal - touhu poškádlit jejich tělesné schránky šroubovákem a kladivem. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nahlédnutí na to, jak to vlastně funguje na plovoucí vrtné plošině. Je k nevíře, kolik bezpečnostních opatření se vynechá, když vás tlačí čas. Katastrofě žalostně scházelo více epičnosti. Nějak to postrádalo větší koule. V ději jsem postrádal jakýkoli závan emocí. Strašně mě nebavily rodinné Skype vsuvky. Nicméně povětšinou děj pěkně odsýpá a hlavně příliš nenudí. Solidní večerní jednohubka, která neurazí. Tedy pokud si ji pustíte z pohodlí domova. Do kina asi úplně nepatří. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taká obrovská katastrofa a len 11 mŕtvych, to nebude až taká tragédia. Okrem obrovského poškodenia životného prostredia, čo je tu spomenuté len titulkami. Prvá hodina filmu je totálne nudnou povedačkou o téme, ktorej nerozumie skoro nikto. Kým nezačnú lietať šrúby a všetko vybuchovať, nie je sa na čo pozerať. A vlastne aj potom tam v jednom kuse vidieť len oheň a tmu. Toto nie je katastrofická dráma, ktorá by vás dvihla zo sedadiel. Vzťah divák - postava je tak slabo vyvinutý, že mi bolo úplne jedno, kto a koľko ich tam zomrie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Famózní spektákl. Ta úvodní spontánní dvacetiminutovka s ruční kamerou, která vypada jako polodokument o frajerech na ropných plošinách, je možná ještě víc cool, než občas lehce stereotypní a freneticky sestříhané bouchání a ničení všeho možného i nemožného. Kurt i Mark jsou na jedničku, v rolích které jim dokonale padnou, takže fandit jim zaručeně bude skoro každý. Pro Berga mluví minimum patosu a slušná porce nefalšovaných emocí. Myslím, že důstojná pocta další katastrofě, která poznamenala miliony lidí. Ne tak precizně dokumentaristická jako třeba United 93, ale ani zdaleka pateticky ubíjející typu WTC. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Kate Hudson zverejnila na Instagrame fotografiu s jej nevlastným otcom, Kurtom Russellom, s príspevkom, že sa jedná o prvý film, na ktorom budú spoločne pracovať. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama