Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

tron 

všechny recenze uživatele

„Že vy ma teraz pošlete hľadať psa?“ Niektoré veci sú fajn. Ústredné duo nás neotravuje prízemnou romantikou, ani buddy srandičkami; sú to normálni dospelí ľudia so svojimi problémami. Pes je pekný, havária autentická, zasnežené, majestátne hory majú niečo do seba. Občas to chytí dych (puma). Ale, ach bože, to je tak strašne nudný, nezáživný, rutinný, stereotypný, predvídateľný film! A plno značne svojských scenáristických ťahov (fajnový sexík po asi sto rokoch trmácania sa zasneženými veľhorami). Oceňujem realistické „stroskotanecké“ finále. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když si řeknete, že se podíváte na romantické melodrama, pak Hora mezi námi ten pravý film. Já čekal thriller, různé propasti a rokle do kterých hlavní postavy padají. Já čekal medvěda, který jim ukousne nohu a rozdrápe tělo. Já čekal omrzliny a amputace..... Nedočkal jsem se.... Tak jsem si alespoň na konci filmu žalostně poplakal. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, dobré obsadenie a film vyzerá relatívne dobre. No zvyšok ma akosi nebral. "The Mountain Between Us" na môj vkus stráca veľkú dávku svojho potenciálu veľmi melodramatickým príbehom, nie veľmi fungujúcou love story a veľmi vyumelkovaným a filmovým záverom, ktorý ma neberie, a ktorý vieme odhadnúť. Osobne by som sa nebránil, keby to dokonca bolo aj trošku drsnejšie a uveriteľnejšie. Lebo potom by som viac prežil jednotlivé situácie s našimi protagonistami, čo sa mi moc v tomto filme nedarilo. Herecké výkony sú dobré a v prvej časti to dokonca má aj skutočne skvelé momentky. Ako je zošuchnutie sa z brala, alebo útok pumy. No potom sa film dostane viac do inej roviny a stáva sa to nudným príbehom, ktorý poznáme a vieme ako to nakoniec dopadne. Možno to mohlo skončiť trošku skôr, a ľudia by boli spokojnejší, alebo minimálne ja. Je to zlý film? Nie nutne. Podľa mňa je to pozerateľné, má to celkom dobrú atmosféru a naši hlavní hrdinovia sa celkom dokážu predať. Keby len dokázal ten scenár a situácie, cez ktoré majú prejsť im pomôcť k tomu, aby bol film o niečo zaujímavejší. Nepozrel by som si to znovu a rozhodne mám pocit, že som videl lepšie romantické survival filmy, než je tento. Hodnotenie: C ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo napísať ... Survival epizódy boli príšené, trápne a chovanie Alex bolo na prefackanie v studenom snehu. Klišoidné putovanie zmrznutou krajinou, srdcervúce vyslobodenie zo zajatia hôr a nakoniec presladená romantická limonáda. Hodinu som trpel, potom som to zo slušnosti dopozeral a takisto len zo slušnosti dávam 2** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Ak sa niekto teší na variáciu snímku EVEREST z doby nedávnej, narazí. Ale viem, že mnohý z vás niesu blbý a po prečítaní synopsie príbehu sa naladia na presne inú nôtu. Ide o príbeh typu ,,katastrofy zbližujú,, a v tomto prípade som ja ako divák mimo. Ak mi nejaký snímok na podobné téma uštedril veľký divácky zážitok, tak to boli napr. TWISTER alebo ROZPÚTANÉ PEKLO, lenže tie práve spadali do kategórie, ktorú som v úvode spomenul. Mám rád, keď v tom žánri niečo niekde buchne, lenže tu sa dívam na zbližovanie dvoch postáv, ktoré vlastne vôbec nevedia, čo chcú ( alebo im to nejako nedochádza ). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Z knihy byly přejmenovány obě hlavní postavy. Postava, kterou ztvárnila Kate Winslet, byla přejmenována z Ashley Knox na Alex Martin a postava, kterou ztvárnil Idris Elba změnila příjmení z Payne na Bass. (PaTeXx)

Reklama

Reklama