Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

hrona 

všechny recenze uživatele

Za mě velice podařená minisérie, občas pravda s malinko pomalejším dějem, ale přes to neztrácející svojí rozmanitost. Skvělé lokace ala James Bond, podtrhují náročnost a finance, které do tohoto projektu byly vložené, co díl, jiná krajina, a to mě moc bavilo.. O obsazení zde není absolutně vůbec o čem diskutovat. Lauriemu padouch slušel, velice překvapil v roli nemilosrdného obchodníka se zbraněmi a Loki ala Hiddleston zdárným protihráčem za stranu dobra. Ve skrytu duše doufám, že se dočkáme nějakého volného pokračování. Stanice AMC rozhodně zabodovala. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvápko a totálně podmanivá minisérie, ve které se toho popravdě zas tolik nestane (a nebo jo, jen to při naprosté absenci jakékoli akce není moc vidět) s fantastickým hereckým obsazením. Hugh Laurie je lepší, než kdykoliv dřív a absolutně zastiňuje všechny – snad jen kromě Toma Hiddlestona, jejich koncert je neuvěřitelný, fantastický a všechny tři zlaté glóby (protože Olivia Colman taky) jsou naprosto zasloužené. Další britské zlato, ve kterém je úžasné úplně všechno a špatného vůbec nic. Herci, zápletka, finále, napětí od začátku do konce, perfektní exteriéry, úžasná atmosféra... Asi k tomu není moc co dalšího dodávat, Noční recepční je prostě kvalitka nejvyššího řádu a povinnost... no, pro všechny. 100%. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Bon/d/bonek. Třaskavě p/r/ožitková směna, pro nespavce jako stvořená. Zásadní střelba do Roperova hejna. Přepych se kývá, moc padá na kolena. Pánský duel hrajeme z vysoka a strojek ve službě tajné, parádní/ka špionáže tiká. Hugh Laurie ďábelsky sliní, je v tom jako House – doma. Tom je řádně připravený, kvalifikovaný na tento job, fešáckou roli, do které navýsost zapojil přitažlivost obleku i nordickou vznešenost. Tom s jahodovými rty a stříbřitou pletí vyzařuje nesdělitelné, nezařaditelné kouzlo, korunní charisma. Krásky v nesnázích se k němu hrnou, aby je obsloužil ochranitelskou i mileneckou rukou, protože lákavý je blízký vrchol. Kéž se poštěstí, a jeho úsměv nedostižný se přenese i do druhé série. Nerada se loučím s purpurovým srdcem hoteliérství. Budu se těšit, až opět o čase půlnočním v kruhu skrytého tónu zalovím. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Moc nepobírám zdejší 82% vlhnutí. Kdyby se tohle natočilo tak před 20 lety, asi bych si řikala, že má Bond velkou konkurenci, jenže on je rok 2016 a tohle je tak jeden z nejzbytečnějších seriálů minimálně posledních 10 let - jo, tak dlouho je ten naivní, stereotypní, nepochopitelně natahovanej, devadesátkovej příběh out. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi z téhle špionážní minisérie zůstalo v hlavě, je naprosto nevhodně obsazená postava Jonathana Pinea. Hiddleston v roli okolnostmi zmítaného agenta v utajení působí zkrátka jako pěst na oko a kvůli té jeho nekonečné přehlídce široce sladkých úsměvů ho od nynějška nejspíš budu mít problém akceptovat v jakékoliv vážné roli. Le Carrého knihu neznám a nedokážu tedy posoudit, nakolik je nezáživnost propírané látky vinou předlohy, co ale vím určitě je to, že většina přednesených hereckých výkonů (včetně Laurieho) je někde na úrovni ochotnického spolku. Britské televizní produkci to občas prostě ustřelí do neskrývaného teatrálna a to je potom peklo. Škoda, na tuhle chuťovku jsem se docela těšil. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Roperova (Hugh Laurie) vila se jmenuje Sa Fortaleza en Pollensa, je postavená na Mallorce a jedná se o nejdražší prodanou nemovitost ve Španělsku, kterou v roce 2015 koupil britský bankéř za 40 miliónů eur. Vila byla původně postavená v roce 1628 jako pevnost, která měla pomoct v obraně proti pirátům. Do podoby luxusní rezidence ji nechal přestavět argentinský malíř Roberto Ramauge kolem roku 1920. Kromě původní pevnosti nabízí rezidence dalších 6 samostatně stojících domů. (Miro_CZ)
  • Tehotenstvo postavy, ktorú stvárnila Olivia Colman, bolo pridané do scenára, keď na prvom stretnutí s režisérom herečka oznámila, že je tehotná. (figliar)
  • Olivia Colman presvedčila režisérku Susanne Bier, aby ju obsadila do úlohy Angely Burr, aj keď bola tehotná, pretože argumentovala, že Frances McDormand dobre zahrala svoju postavu Marge Gundersonovej ako tehotnej vo filme Fargo (1996) a „tehotenstvo pridalo na dráme". Rozdiel bol však v tom, že McDormand v skutočnosti tehotná nebola a nosila protetiku. (Arsenal83)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama