Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborná "konverzačná bondovka". S výnimkou prepálených akčných scén je tam všetko, čo klasicky strihnutý špionážny thriller potrebuje - udatného agenta, charizmatického superzloducha s krvilačnými poskokmi, krásnu ženu do trojuholníka, veľký plán, luxusné sídla, rýchle striedanie exotických lokácií, tajnú základňu v púšti, dokonca to má aj parádne dizajnovanú titulkovú sekvenciu a nechýba scéna v kasíne! To všetko je ale podané realisticky (len s drobnými žánrovými úletmi), psychologicky presvedčivo a v maximálne aktuálnom politickom kontexte. Finále napínavé! Réžia Susanne Bier bez zaváhania a herci do posledného vynikajúci! Hiddleston ako nový Bond z mojej strany schválený. ;-) ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Tak hned z kraje: 3 blýštivé dávám jen kvůli předchozímu nevšednímu zážitku s tajemnou hloubkou pubertální psychologií v 13 Reasons Why. ... První tři díly celkem paráda, nějak to jede, dialogy a vztahy postav celkem fungují, a obecně to v rámci žánru šlape (zabili mi nejkrásnější ženu, utekl jsem, se štěstím potkal po letech nějakýho kápa, po haluzi se dostal k němu, zabouchl se do jeho ženy, ojel ji, začal kápat trollit až jsem s ním vytrollil a odcházím v klidu kopulovat s jeho bývalou). Druhá půlka to bere hopem, velkej kápo se chová jako nevím, ale připomíá to nemyslícího debila s velkou zásobou mouder... Je to takový opak Rosemundi Pilcher, ale pro muže. Jak hloupý Honza k pěkné kosti a k 300 000 000 přišel. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi podarený seriál, ktorý nie je zbytočne naťahovaný, prináša kvalitných hercov všetkých perfektne dosadených do svojich rolí a čo je najlepšie, napätie tu nechýba ani chvíľku. Možno prvá časť bola taká rozbehová, ale odvtedy sa to výborne vezie. Maličkou chybičkou je len, že stredové časti sú najatraktívnejšie, čakal som, že to finále bude vygradované ešte viac. Hugh Laurie je tu špičkou, ale príjemne ma prekvapil aj Hiddleston. Ten keby pribral zo 15 kíl na svaloch, mohol byť novým Jamesom Bondom. Samozrejme len vo svete, kedy to bolo ešte normálne, keďže predpokladám, že v súčasnosti bude najväčším kandidátom na túto pozíciu nejaká obtlstlá černoška, najlepšie homosexuálneho smerovania. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych jakoukoliv minisérii slupnul jako polárkový dort na posezení. Ale je vidět, že producenti moc dobře věděli, do čeho jdou. Do režisérského křesla totiž vpravili severskou legendu z oboru - Susanne Bier a té nabídli evropské herecké jedničky - Tom Hiddleston, Hugh Laurie a na plno se rozjíždějící Elizabeth Debicki. To vše zabalili do aktuálně nesmírně atraktivního příběhu, který posledně načal snad Obchodník se smrtí před deseti lety. No a pokud si přičtete i skutečnost, že se tato šestihodinová minisérie odehrává jak v rozbouřeném Egyptě, v nejmenované rezidenci na Mallorce nebo na jihovýchodní hranici Turecka, tak vězte, že lepší a atraktivnější prostory pro natáčení byste nesehnali. K dokonalosti mi pak chyběl epičtější závěr, který na to vysloveně najížděl, ale nakonec ho tvůrci utnuli rychlostí světla. Škoda. Každopádně když už nic jiného, tak všem po shlédnutí tohoto příběhu musí být jasné, kdo má být příští James Bond... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že hodinu a půl dlouhému filmu by se podařilo říct totéž, možná i o trochu více, a byl by zábavnější. Tady se v šesti hodinách děj akorát zbytečně rozvařil (ale takový problém mám s většinou seriálů, do nichž se nějakou záhadnou náhodou pustím) a člověk se musel téměř neustále divit tomu, jak jsou některé postavy pitomé. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Olivia Colman presvedčila režisérku Susanne Bier, aby ju obsadila do úlohy Angely Burr, aj keď bola tehotná, pretože argumentovala, že Frances McDormand dobre zahrala svoju postavu Marge Gundersonovej ako tehotnej vo filme Fargo (1996) a „tehotenstvo pridalo na dráme". Rozdiel bol však v tom, že McDormand v skutočnosti tehotná nebola a nosila protetiku. (Arsenal83)
  • Všetky mená a prezývky Jonathana Pinea (Tom Hiddleston) súvisia so stromami: Pine = borovica, Lindon = lipa, Quince = dula (plod) a Birch = breza. (Arsenal83)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama