Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (286)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Shlédnuto v kině. Původní trilogii mám moc rád. Prostě taková bláznivá Troškovina. Ta trilogie je složená ze skvělých vtipů. Nechápu proč to má tolik odpůrců, no, nevadí. Čtvrtý díl už nebyl veden Troškou, tak jsem byl zklamán, na průměr a slabé 3 hvězdy jsem to teda nakonec dal. Tenhle pátý díl není o moc lepší jak čtvrtý, možná je víc normálnější. Čtvrtý byl špatný v tom, že měl ohrané a zkopírované vtipy. Zato, tento Vánoční Kamenák si na nic nehrál, ikdyž vtipy moc nefungovali, ale zasmál jsem se o něco více. Herecká sestava je furt dobrá, ikdyž to není už ono. Další díly bych už radši vynechal. Ale na zabití a odreagování večera to nebylo úplně nejhorší. Lepší průměr. ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná Bučková co neumí zpívat ani jako náš kocour, tupý vtipy, vulgární a oplzlé scénky, dialogy pod bodem mrazu. Je to sračka a odpad v jednom. Jinak to nazvat nelze. Udivuje mne, co jsou naši herci schopni absolvovat za peníze. Duševní a místy i fyzická prostituce českých rádoby celebrit je bezbřehá. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Drahý Ježíšku dvacátéhočtvrtého se ani nemusíš obtěžovat, díky obyvatelům Kameňákova se mi již dostalo všeho, čeho si mé srdce žádalo. Ne vážně, F.A. Brabec asi v Máji při Boleru spadl z Kytice a rozhodně to nebylo měkké jako V peřině...jako nikdy jsem nebyl skalním fanouškem jeho stylizací, ale pokračovat řadu Král Ubu, Kytice, Krysař, Bolero...... Vánočním Kameňákem, to je sakra hazardování se zavedenou značkou. Jsem jakžtakž smířený s existencí prvních dvou "taškařic", ale proč nebyla nemoc léčena v zárodku to mi hlava nebere. Troška zavčasu opustil potápějící se loď, to samé Jana Paulová, Lubomíra Lipského vysvobodila (bohužel) kmotra zubatá.....bohužel někteří další, jako třeba Vašík nejmladší, si na seno pro své koně neumí vydělat jinak. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák byl ucházející. Kameňák 2 byl koukatelný. Kameňák 3, tam bylo vidět, že je největší čas to ukončit. Kameňák 4 byla ukázka pekla. A Vánoční Kameňák je něco, na co se nedá nějak normálně komentovat. Nudné, bez vtipu, hodně neoriginální parodie na Zemana, písnička na konci... Všechno to tvoří něco nekoukatelného, nudného, příšerného. Je to lepší než Kameňák 4, ale i tak je to nekoukatelná sra*ka... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nečakajte prekvapenie. Ani dokonca tá Vianočná atmosféra nieje dostačujúca. Zabudnite na Vianočnú atmosféru Pelíškov. No a k hereckým výkonom netreba komentár, pretože nik kto hrá v Kameňákoch sa nemôže nazývať hercom. Iba ak skrachovaným.Po trilógii Zdeňka Trošky sa Kameňáku chopili iní tvorcovia. Štvorku mal pod palcom Ján Novák a bola to najhoršia časť série. Päťku si zobral na starosť F.A. Brabec, ktorý má za sebou isté projekty a podarilo sa mu blbosťou prekonať aj hroznú štvorku. Ísť do Kameňáku je ako naraziť na dno. Do Vianočného Kameňáku sa dostali iba povinné scény s vtipmi, ktoré zväčša poznáte, na budovanie vzťahov postáv alebo vašej priazne nie je čas. Vtipy sú skôr kruté, väčšinou ošúchané. Iste, niektoré možno považovať za celkom odvážne, no kadencia je relatívne nízka, čo je problém. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)
  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)

Reklama

Reklama