Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších černých komedií, co znám ! Samozřejmě musíte film brát trochu s nadsázkou a hlavně u něho vypnout mozek. Ben a Drew se k sobě opravdu skvělé hodí a role jsem jim naprosto věřil. Drew je strašně moc krásná a perfektní herečka. Z té babizny šel opravdu strach a závěrečná pointa je vtipná a šokující. Nechápu proč byl film propadák, myslím, že se Dannymu film povedl. Dokonce se mi tento film možná líbí více, než Válka Roseových. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keď ste už pri tých porovnaniach s Vojnou Roseovcov, tak podľa mňa jej Duplex nesiaha ani po členky. Pobavila som sa aj zasmiala, ale stačilo vidieť raz. A trúfam si povedať, že zamilovaný párik Stiller-Barrymore nemá šancu sa dvojke Douglas-Turner ani len priblížiť. Ale inak je to normálna švacnutá komédia, občas zachádzajúca do nechutností, ktoré neboli nutné (a svedčia o tom, že scenáristi nevedeli inteligentnejšie vyplniť ani tých 88 minút) a keď vypnete mozog, môžete si ju na tejto úrovni aj vychutnať. (Iste, aj vo Vojne Roseovcov bolo pár nechutností, ale myslím, že netreba diskutovať o tom, že tam mali predsa len iné poslanie.) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Duplex divákovi najprv ponúkne zo začiatku odhadovaný priemer a to vo všetkom od scenára, námetu, či vývoja deju cez herecké výkony po režijné poňatie. Inak Duplexu chýba aj jasný strhujúci spád, razantnejšia dynamika, či stále vypointovanie konkrétnych scén, keď sa ale od všetkého náročný divák filmu oprostí, dočká sa vo finále príjemného oddychu. Duplex sa tak môže v sumári začleniť medzi slabo nadpriemerné diela z dejín svetovej kinematografie. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Chvílemi naprosto nudná, občas slušná komedie o dvojici, která se přistěhuje s dobrými úmysly do domu, kde v poschodí bydlí "ubohá" stařenka. Jenže tahle babizna je vskutku neuvěřitelně protivná, otravná a nezaslouží si nic jiného než sejmout. Jenže .... ano, nevyjde to a také proto snižuji hodnocení na 40 %, neboť bych kromě scénáristy a režiséra téhle kraviny nejraději zabil hlavně onu otravnou a nechutnou babku. PS: nemám nic proti starám lidem, ale co je moc, to je moc ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho nedal 4 hvězdičky filmu, který má tady pod 60%, ale činím tak naprosto jednoznačně. Baba na zabití je totiž parádní komedie, která mě poskytla to, co od komedie očekávám - perfektní zábavu a neustálé výbuchy smíchu. Danny DeVito si už od Války Roseových potrpí na řádně říznější humor a přestože se Baba nese v trochu jiném duchu a není to tak "pravdivý" film jako Válka Roseových, jeho rukopis je tam znát. I přesto že dost scén je přemrštěných (ne však směšně), jistě se mnozí z nás s podobnou milou sousedskou společností setkali a setkávají. Velkým plusem je také hodně nečekaný a fikaný konec. Opravdu nemám moc co vytknout, navíc paní Connellyová je opravdu neodolatelná:-) ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)
  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)

Reklama

Reklama