Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oddychovka obsahujúca pár super scén(napr. keď chce Ben Stiller chytiť chrípku, rozpredajú všetko aby mohli vyplatiť nájomného vraha). Tá stará bola fakt protivná, a aj keď nemám rád Drew Barrymoreovú, v kombinácii s Benom Stillerom mi až tak nevadila. Nie je to, ako tu veľa ľudí spomína Vojna Roseovcov, ale je to sranda. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Na režijní stoličce Danny DeVito a před kamerou Ben Stiller s Drew Barrymore. Téma: komedie o majitelích moc hezkého domu a ne moc vítané staré nájemnice. Výsledek sranda snů? Ani ne. Tedy, ne že by to nebyl dobrý film se spoustou zajímavých momentů a vtipnou pointou. Ale k Válce Roseových má daleko. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to jsem netušila, že v Bronxu mají jen jednoho policajta! Ono vůbec v téhle komedii je takových špeků víc než komických momentů. Třeba že Alex ani Nancy nevědí, že když někomu pronajmou bydlení, tak mu tam nemají co lézt a když už to teda udělají, tak se aspoň nemají co cítit ukřivděně, když se octnou na policii v roli vyšetřovaného. Nebo to umělé dýchání? Z něj se mi málem zvedl kufr, ale asi se čekalo, že se budu smát. Chachacha. Ve finále jsem netušila, jestli je na zabití spíš baba, Nancy s Alexem nebo ten jejich realitní agent. Ale asi bych to vzala jedním vrzem.:-)) Však není nad veselé a šťastné konce. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Teda, už dlouho jsem neviděla takovou pěknou komedii...baba je prostě dokonalá a líbí se mi, jak jsou útrapy manželů čim dál drsnější a tragikomedičtější:-D Ať si vzpomenu na jakoukoli scénku, zase mě chytá záchvat smíchu..tenhle styl humoru mi přesně vyhovuje, akorát by mě zajímala verze s titulkama, tahle mi místy občas nesedla, ale to je jenom detail, protože jsem po celou dobu královsky bavila:-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle i docela ušlo, čekal jsem, že to bude horší. Standartní průměrná komedie, která mě dokázala i docela pobavit. Baba byla opravdu nepříjemná a nedivil jsem se, že už to tito manželé chtěli nějak razantně řešit. A závěrečná pointa je velmi překvapivá a velmi vtipná. Prostě se jedná o takovou oddechovou komedii, u které se člověk může odreagovat a zapomenout na starosti. Stopáž je naprosto ideální, herecké výkony v normě, Ben Stiller prostě umí hrát a komedie mu zjevně svědčí, a i Drew Barrymore předvedla dobrý výkon. Prostě se jedná o zábavný film, a já to tak také beru, a proto hodnotím třemi hvězdičkami. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Studio, zřejmě z obav o finanční úspěch, posouvalo premiéru z původního data 16. srpna 2002 minimálně pětkrát, až konečně zakotvilo na 24. září 2003. (imro)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama