Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (419)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ufff. Na mě to bylo moc drsný. Utrpení, kterým si hlavní hrdinka prošla, bylo nereálné a mít takovejhle život, tak by nemohla bejt duševně v pořádku. Přitom se mi líbil způsob jakým je vystavěn děj a i to rozdělení na kapitoly není rušivé a dává smysl. Na co nikdy nezapomenu je neuvěřitelně zlý záporák. Megaperverzní reverend, kterej ženy jakýhokoliv věku bičuje, znásilňuje a s oblibou jim dává železné náhubky. Mezi jeho koníčky také patří incest, určitě je velice dobrý stopař / detektiv a s velkou pravděpodobností je i nesmrtelnej. Mno, Guy Pearce si roli užívá a mě se líbilo, že gradovala i jeho zrůdnost. Na konci to i říká, že spasení už nikdy nedojde, a tak si může dělat co chce. Více se mi líbily pasáže s mladší Joannou, jelikož Emilia Jones hrála výrazně lépe, než Dakota Fanning. Takže určitě dobrý film. Možná jsem jen neměl náladu, ale všudypřítomná krutost a utrpení mi zážitek kazily. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAKOVÝ JE ÚDĚL ŽENY.“ ... ŘEKL KDO?“ ... „STOJÍ TO V BIBLI.“… /// Pearce je božím ztělesněním ďábla a Dakota mi moc chyběla. Retrospektivní vyprávění z divokýho západu, ve kterým ti hodní snášej příkoří sráčů, poháněnejch chtíčem. Příběh dokazuje, že v drsnosti může bejt (úchylná?) krása. S napětím a neskrejvanou radostí čekám na poslední kapitolu s názvem ODPLATA. (ne zlato, nezvedej prosebně zrak k nebi!...) Dramatický orgie pro drsnější pozorovatele, za který musím Koolhovenovi složit 5ti hvězdnou poklonu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Fotr je uchylák. 2.) Holka si mě dokáže získat, aniž by vydala hlásku. 3.) Hledám film pro pedofily. 4.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Evropa zase sebevědomě vystrčila holou prdel směrem přes Atlantik a již po několikáté ukázala požíračům horkých psů, že pořádný, opravdu originální a drsný moderní zápaďák nemusí nutně vypadat jen jako otravná psychodeliktická smaženice nebo xmrti nudné dvě hodiny s traumatizovaným honákem, který unyle jede prérií někoho zabít a nakonec ho i zabije. Tohle je skvěle napsaná, ještě lépe zahraná a bravurně porežírovaná surová historka o tom, že náboženství je zlo, hnije v každém věku a správně zfanatizovaná kudlanka s nemrdavou manželkou si ve firemním almanachu vždycky najde nějaký ten sodomistický patožalmík, kterým ho fousatej strejc v podstatě ponouká, aby v takovém případě bez zardění pedofilně prznil vlastní děti. Sufražeti a neholené mužatky, co chčijou ve stoje, nedají na výlevy některých zdejších zženštilých kritiků a vrátí salátovky zpátky do ledničky. Pevným a výsadním postavením žen u ploten to rozhodně nikterak neotřásá! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má asi jen jednu chybu - přemrštěnou stopáž. Opravdu to chtělo osekat do těch dvou hodin. I přes nesmírně zajímavý příběh a hutnou atmosféru, to prostě není ono a občas si člověk zívne. Bohužel. Ale jinak musím jen chválit. Dakota Fanning předvádí doslova oskarový výkon (Jennifer Lawrence má rázem zdatnou konkurentku mezi mladými herečkami). Příběh je úžasné poskládán do částí, které se postupně vrací do minulosti. A každá část je krutá a v každé máte chuť někoho zabít. Do toho ten americký fanatický styl vyznávání víry - pecka. Jako dost působivý filmeček, ale chce to mít náladu, jinak tu délku nedáte. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Beware of false prophets, which come to you in sheep's clothing, but inwardly they are ravening wolves…“ Vyjma klasického motivu pomsty jsou westernové standardy zadupány do země, dívky z nevěstince krutě zkouší osud a nejpříhodnější čas k ataku nastává, když kovboj na latríně vytlačuje fazole z předchozího dne. Když pomineme religiózní rovinu a odvahu neodvrátit zrak před utrpením, srovnání s Unforgiven je asi na místě. Stejně jako poznámka, že blábolení o díle na feministickou objednávku zavání zabedněností. Dutch western Brimstone sebou navíc nese koncentrovanou sílu, která je umocněna chytře rozsypanou linearitou vyprávění a taky možným nadpřirozeným výkladem. Nelze opomenout, že Guy Pearce se zhostil role láskyplného reverenda takovým způsobem, že na něj budou lidé na ulici nějaký čas namísto žádosti o selfie plivat.. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (16)

  • The Guardian o tomto snímku napsal: „Tento epicky dlouhý, děsivý a násilný western od holandského filmaře Martina Koolhovena má jakousi Tarantinovu prolixitu a vypravěčskou vynalézavost. Navzdory delší stopáži ani na chvíli nenudí.“ (Emo-haunter)
  • Oči Carice Van Houten jsou normálně modré, ale ve filmu nosí hnědé čočky. Emilia Jones (hraje mladší verzi Joanny) má zase naopak hnědé oči, ale ve filmu modré. Guy Pearce má běžně modré oči, ve snímku ale pouze v kapitolách 2 a 3 - v kapitolách 1 a 4 jsou téměř černé. (Nine)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama