Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (420)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Absolutní skvost. Nebýt letošního Logana, řekl bych, že nejlepší film, co jsem viděl za poslední tři roky. Příběh plný podobenství a vjemů, každá vteřina a záběr vypilovaný k dokonalosti, fantastický herecký výkony (ďábelský Guy Pearce a Dakota Fanning na Oskara), neskutečná atmosféra a hudba a navíc scénář a celý styl vyprávění příběhu je naprostý skvost, který má v závěru neskutečný emocionální dopad. Další film, co budu ještě dlouho rozdýchávat. Lidí, co v tom vidí jen "feministickou" agitku (jako really?) je mi upřímně líto. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nejlepší "feministický" film všech dob a pravděpodobně nejzdařilejší western za poslední dekádu. To vše v ryze evropském filmu, se zvučnými světovými hvězdami v čele. Originální styl vyprávění, až nevídaná brutální nekorektnost a perfektní herecké výkony. Úžasný kousek a ohromné zjevení! 90 % ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film, který by se za správný propagace mohl stát novodobou klasikou, stejně jako kdysi třeba Unforgiven. Bohužel, dřív než se stihl prodrat do světa, ho strhali kritici. K Brimstone se tak u nás dostávají pouze největší filmoví fandové. Filmu by sice víc slušelo lineární vyprávění namísto jednotlivých – časově rozházených – kapitol, díky čemuž by nabyl mnohem větší epičnosti a osudovosti, i tak je ale příběh naprosto strhující a nekompromisní. Rozdělení na kapitoly jde ale ku prospěchu tempa, takže film rychle uteče a nezačne nikdy nudit (svojí délce navzdory). K příběhu připočtěte skvělou kameru, herecký výkony, slušnej soundtrack a máte překvapení roku! V rámci žánru se dneska moc podobných filmů netočí. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší expert na vše jsem z výsledné podoby snímku lehce rozmrzelý, jelikož působivý mysteriozní prolog ve mně vzbudil obrovská očekávání a dokonce i lehce asocioval atmosférickou Witch. Už jsem si připravoval pět prstů na self fisting, jenže jakmile jsou události z úvodu snímku zasazeny do souvislostí, tak se přítomný pásový opar velmi rychle rozplyne a Brimstone přesedlá. Wow, máme tu Dystopický Kalvinismus!!! 145 minut s rukou ve vlastní řiti sice uběhne jako voda, ale postrádám zde výraznější přidanou hodnotu. Proč režisér například neobohatil příběh o tematiku čarodějnictví, která se zde po úvodní kapitole vysloveně nabízela? Protože proto. Brimstone satanžel nedokázal plně využít svého potenciálu,ale vzhledem k tomu, že jsem si sám během sledování vyšetřil prostatu, tak výsledek je jasných pět hvězd. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film s obrovským potenciálem na něco neobvyklého a úžasného. Prvotní atmosféra famózní a styl vyprávění, kdy se postupně odkrývají karty mi také sedl, ale bohužel přílišná délka tomuto filmu škodí. Film je rozdělen na 4 kapitoly s tím, že je jejich kvalita sestupující a hlavně postava Guye Pearce se stává čím dál větší karikaturou a děs, který původně vyvolává, postupně mizí a stává se až směšným. Každopádně film stojí za vidění už jen kvůli tomu, že nic podobného nenajdete a je zde řada scén, které se v divákovi nepěkně usídlí. Herecky také bezchybné a i ten Guy si zde střihl dalšího z výstavních slizounů. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Těsně před natáčením z projektu kvůli vyčerpání odstoupila Mia Wasikowska. Následně vycouval i jeden z producentů, takže aniž by byl natočen jediný záběr, projekt téměř zkrachoval, neboť vše bylo pro natáčení připraveno, včetně zbudování kulis a najmutí členů štábu. Když Guy Pearce tedy nasedal do letadla směr Evropa, podstupoval poměrně velké riziko, jestliže film nebyl zcela zafinancovaný. Byl ale natolik nadšený z postavy reverenda, kterou mu režisér Martin Koolhoven nabídl, že toho nedbal a přiletěl. Jeho zaangažování v projektu nakonec přineslo filmu zbytek nutných financí a mohlo se začít natáčet. Během několika dní byla M. Wasikowska nahrazena Dakotou Fanning, o které se uvažovalo jako o vůbec první volbě pro roli Joanny, ale z důvodu jiných filmování musela předtím odříct. Jenže pak se z natáčení musel omluvit Robert Pattinson, kterému do toho vstoupilo jiná práce (poslal zprávu Guy Pearcovi, který tu špatnou novinu musel předat režisérovi...). Naštěstí herec Kit Harington byl ochoten ukrojit si z dovolené a během pár dní se dopravit na plac a připravit se na roli. (Nine)
  • Režisér Martin Koolhoven opísal Brimstone projekt ako holandský western. Inšpiráciou mu boli jeho obľúbené talianske spaghetti westerny. (beso74)
  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama