Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (418)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale pravidla jsou pravidla. Pokud se neřídíš pravidly, jsi vinna. A pokud jsi vinna, zaplatíš za to.“ Má vysoká očekávání byla naplněna. Koolhovenův počin je 1 z dalších příkladů potvrzujících fakt, že nemálo evropských westernů je nejen schopno se vyrovnat těm hollywoodským, ale třeba je i zastínit (jako se to podařilo Brimstone). Jde o velmi hutné westernové drama s prvky thrilleru, které nabízí skvělý audiovizuál, pečlivě vystavěný, emočně silný příběh (který je sice velmi dlouhý, ale díky přeskakování dějových linií nezačne nudit), napětí, správně špinavou a místy i mrazivou atmosféru, určitou dávku (zdánlivého) naturalismu, rozumný konec a solidní herecké výkony. Dakota Fanning je v roli neobyčejně silné ženy, která se snaží uniknout svému osudu, opravdu výborná, ale i její mladší já v podání Emilie Clarke bylo zvládnuto neméně dobře, ačkoliv hlavní hvězdou je Guy Pearce, který si náboženského fanatika střihl s chutí. Pár nedůvěryhodných momentů mě mírně zklamalo, ale celkově jde o věc, která si zaslouží silné 4*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nelineární vyprávění perfektně buduje atmosféru, napětí a stupňuje odpor k mrazivému a zfanatizovanému záporákovi. Brimstone přináší syrový pocit utrpení, krutosti, ale k tomu i odpovídající katarzi. Je to jednoduchý koncept. Velice se mi líbí prostředí filmu, celkové moderní pojetí westernu, drsné charaktery a smekám za to, že 145 minut v pomalejším tempu ani na chvilku nenudilo. Pouze v poslední kapitole mě pár negativních věcí cvrnklo do nosu... 9/10 ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fuck. Dvě a půl hodiny neředěného násilí na ženách a dětech, říznuté rostoucím náboženským fanatismem, děsivými scénami s krví na všechny možné způsoby (od podříznutých prasat až k panenské krvi na prostěradle...) a nezastavitelným démonem z minulosti. To všechno zabíráno neuvěřitelně chladnou, nezaujatou, přesto však zcela precizní kamerou, díky níž z tohohle odporného pekla nebylo ani na vteřinu úniku. Peklo, že je absencí lásky? Ne ne, peklo sem poslal tenhle holandský režisér, a když na to budete mít žaludek, tak vás do něj na dvě a půl hodiny zavře. Enjoy. 10/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vůbec špatný počin. Od samého začátku měl atmosféru, ale také zajímavý děj. Ten je tu rozdělen do kapitol, z nichž každá má co nabídnout a postupně nám rozkrývá celý příběh. Snímku nechybí dobře zvolené prostředí, hektolitry krve, brutalita hraničící až s nechutností a povedené herecké výkony. Mně osobně bylo po zhlédnutí tohoto počinu poměrně zle, ale přesto jsem nedokázal Brimstone vypudit z hlavy a neustále se mi hlavou honily jednotlivé scény či různé možnosti, jak si kterou událost vyložit. ()

Nettrass odpad!

všechny recenze uživatele

Film na feministickou objednávku, kde si přijdou na své i masochisté a pedofilové. V rámci genderu je nám tu vysvětleno, že chlapi jsou zvrácená sadistická hovada, či nejméně idioti a ti nejlepší z mužů jsou jen totálně neschopní. Nejhovadovitější hovada jsou pochopitelně duchovní. Naopak ženy jsou dokonalá stvoření, plná lásky, obětavosti, odvahy, také pracovité a na muže vydělávající. A nejdokonalejší z těchto žen se nalézají (také zcela pochopitelně ) v bordelu. Svět se v prdel obrací a to za halasného potlesku. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • S rozpočtom 12 miliónov eur ide o druhý najdrahší holandský film. Drahším je len Zwartboek (2006), ktorý stal 21 miliónov dolárov. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama