Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film mě velice mile překvapil. Rozjezd sice byl trochu rozvláčnější se svými flashbacky a vedlejšími rovinami, ale v akci rozhodně nezklamal. Rusové mi ukázali nový rozměr války, kdy byla verbována i mladá děvčata, která všechna nebyla neohroženými hrdinkami. Bohužel z akce vyšel vítězně opět muž. Válka byla vedena i přes drobné šarvátky, jejich hrdinům ale nešlo stejně o nic méně, než o život. Velice oceňuji krásu ruské tajgy a ruských žen, neboť mladé vojačky byly opravdu přitažlivé - a to i bez šatů. Zajímavý počin bez velkolepého vlastenectví v monstrózních bitvách. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je prostě jen remake. Remake, který je akčnější než původní film, který je trochu nadupanější, ale jinak je naprosto stejný a o hodinu zkrácený. Jenže právě ona poetičnost a zaměření na postavy, mi mnohem více sedělo u původního filmu, který tenhle film prostě nepřekonal. Dobrá akční podívaná, ale při srovnání s původním filmem pro mě skoro bez emocí. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapodivnej kočkopes, u nějž jsem dlouho váhal, nakolik se bere vážně - a ono to ve finále není na škodu. Tichá jitra jsou totiž ve svým celku tak nějak nepodlejzavě bezelstný, na emoce si dávaj bacha, nenudí ani chvíli a - možná SPOILER - je strašně sympatický, jak neslavně nechá všechny skončit. O tom byla celá řádka silných historických okamžiků - hrdinové totiž často neumírali v okázalých a důstojných pozicích. Sílu měl až dopad jejich činu. "Pět děvčat, jen pět děvčat! A neprošli jste. Nikam jste nedošli a teď zdechnete!" ()

progression 

všechny recenze uživatele

Docela povedený moderní remake původního (výborného) filmu režiséra Rostockého. Výborná kamera (s modernějšími technologiemi vynikne krása přírody i hlavních hrdinek :-) , zajímavá hudba a skvělý příběh podle skutečné události , ALE při srovnání s originálem (jak se velice často stává) bohužel prohrává dost silně na body. Příběh je poměrně přesně "okopírován", ale zajímavé je, že představitelky (moderních) hrdinek si už teď skoro nepamatuji, představitelky z originálu (především Irinu Ševčuk, Olgu Ostroumovou, ale i další tehdy neherečky přesně typově vybrané) mám i po letech stále před očima a nejenom z nostalgie, před pár lety jsem si originál "oprášil". Rostockého povedený nápad, že reálné scény budou černobílé (a speciálně u těch bojových scén jim to "slušelo" více), zatímco retrospektivy a závěrečný epilog budou v kontrastu barevné, což celkové vyznění originálu (podle mého laického názoru) ještě umocnilo. Každopádně na originál se určitě rád znovu podívám, u kopie (i když relativně povedené) si zdaleka nejsem jistý ... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem obdivovala celou tu pětku hereček - dobrovolnic jak se brouzdají v těch močálech, poskakují po lese a kamení.....fakt to zvládly na jedničku, myslím si, že to pro ně nebyl žádný med. A oceňuji občasný pohled na minulost některých děvčat, co je přivedlo k tomu, aby se takhle daly na vojnu. To bylo velkým plusem celé téhle anabáze, která musela skončit tak, jak se dalo předpokládat. Snad se mi někdy podaří mrknout i na ruský originál, srovnání může být docela zajímavé, uvidíme.... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)

Reklama

Reklama