Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Eminema beru jako rapera, bavím se u jeho provokací, ale jako herec mi příliš nesedl, byť ta jeho role byla velmi úzce provázaná s tím co umí nejlíp, s rapováním. Příběh jako takový asi většinu zdejšího pubilka neosloví, mentalita lidí, jež si z rapu udělali životní styl (o ně jde ve filmu především), je nám poměrně hodně vzdálená, nicméně já ten příběh beru jako jistou exkurzi do mně neznámého "exotického" prostředí, do světa, který neznám a do nějž se asi nikdy nedostanu. Jediné, co se dá vyzdvihnout, jsou raperské "souboje", v nichž jde o zesměšnění soupeře rýmovaným textem v určitém časovém limitu. Nicméně to je asi tak vše, co ve filmu stojí za výraznější zmínku. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečně banální primitivní příběh, jenž by se dal popsat několika málo slovy, není rozhodně ozdobou tohoto snímku. Přesto jde, díky zručné režii zkušeného harcovníka, o celkem koukatelnou záležitost, která se dá brát z několika úhlů. Pro někoho to může být "sebeoslavná óda" na známého rappera, pro jiného autobiografický příběh, nebo chytrý producentský tah zpeněžit toho, co právě "frčí". Pro mně osobně všechny vyjmenované možnosti dohromady, plus zvědavá návštěva kulturně a mentálně vzdáleného prostředí, ve kterém si lze respekt a úctu vybojovat v rapperském souboji, kde bohatá slovní zásoba a umně poskládaná slova nahradí kordy, či proklatě rychlé kolty u pasu :o) Na jedno (ale opravdu jenom jedno) zkouknutí ucházející počin. Resumé: dvě a půl *. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dávam 4-tú hviezdu Hansonovi, že si dokázal freaka Eminema ukočírovať a ešte z neho dostať výkon, o ktorom sa iným spevákom može akurát snívať. Hip-hip je pojem, ktorý mi nič nehovorí, čo ho na druhú stranu robí pre mňa veĺmi atraktívnym. A to nehovorím o prostredí, kde táto pseudokultúra vzniká a funguje. Doporučujem! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Takový milý film o tom, kterak chudý chlapec skrze hip hop a nějaké to fuck ke štěstí přišel. Nedávno jsem se pokusila aplikovat Eminemův pozdrav ( "mír s tebou bratře" - doprovázeno vytrčeným prostředníčkem) na chlápka co mě předjel autem přes plnou čáru. Kupodivu neměl pochopení i když hip hop asi poslouchal, za jeho slovník by se styděl i Mc Šaman. Jemu i ostatním Osmou míli vřele doporučuji. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Severoamerické tržby skoroživotopisného dramatu byly 116,8 milionu dolarů, celosvětové 242,8 mil. (NIRO)
  • Režisér Curtis Hanson si vymínil, že před natáčením bude s Eminemem (Rabbit) šest týdnů zkoušet. Donutil ho zhubnout deset kilo, změnit barvu vlasů na hnědou a v rámci přípravy mu prý pouštěl filmy s Jamesem Deanem. (Bauer)

Reklama

Reklama