Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších autobiografických snímku, pohled na vzestup „bílého“ rappera Slim „Eminema“ Shadyho v drsném Detroitu. Hudba je vynikající (všimla si toho dokonce i akademie) a samotný finální battle proti „Papadokovi“ byl geniální. Eminem má dobrý hlas a rychlou, údernou „flow“ a v tomto snímku to jen potvrzuje, rýmy se velice dobře poslouchají. Film musíte ovšem slyšet v originálním znění, jinak jeho kvalita rapidně klesá…“Em“ přesvědčil, že není tak prkenný herec jak si někteří mohli myslet ;-) mě už bavil v Myčce, jako vyšinutý blázen s AK47 ;-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rap ho drží nad vodou. Navíc mu možná pomůže to někam dotáhnout. Průmyslový Detroit, nevlídné prostředí, zkrachovalé existence, vzory v rodičích, kteří selhali, temná budoucnost u lisu v automobilce. Navrch v rapovém battlu to také není nejrůžovější, protože náš hlavní hrdina ze sebe nedostal ani slovo. Zase. Je potřeba třísknout do stolu a něco změnit. A že to velkohubý Eminem sakra někam dotáhl. A ani jeho herecký debut nedopadl špatně, ba naopak. Leccos utáhne psíma očima, leccos rezignací v lepší příští. A jeho texty ukazují, že má solidně ujetý smysl pro humor. Navíc se spojil se zkušeným Curtisem Hansonem, kterého všichni právem velebili za L. A. – Přísně tajné (odkud si vzal solidní Kim Basinger), a který není laciný, dokáže ze scén vydolovat emoce i nějakou tu pravdu, takže ve finále dobré. A slušně dynamické a živočišné. Jen na příběhu se mohlo víc zapracovat, nějaká vedlejší linie mohla mít větší sílu/dosah. Brittany Murphy moc fajn. Tři nebo čtyři, vyberte si. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Eminemovi jsem nikdy nemohl přijít na chuť, ale tady ukazuje, že umí nejen „zpívat“, ale i trochu hrát. Třeba z něj jednou bude i herec. Vsechno je mozné a zázraky se někdy dějí. Je to dobrý snímek s tímhle „zpěvákem“, což dokazují i velké celosvětové tržby $242,818,963. Hodnotím na celkem slušných 65 %. A doporučuji všem, kteří Eminema z nějakého důvodu zavrhli. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Rap není mou srdcovou záležitostí, ale tohle bylo dost dobrý. Eminem je jako herec překvapivě mimořádně přesvědčivej, prostředí je dostatečně "špinavý" a závěrečná Lose Yourself si ocenění zaslouží (i když se divím jak daleko byla jindy konzervativní Akademie ochotna při výběru písně, která získá Oscara, zajít). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na to, že je celý film v podstatě o ničem (vše tvoří obehrané klišé) se na to překvapivě velice dobře kouká. Skvělá režie, perfektní texty písní (poklona tvůrci titulků) a překvapivě slušně hrající Eminem. Celkový verdikt je spíš tři a půl, ale čtyři nedám. Jsou i lepší filmy (a navíc mi tak trochu vadí, že jsem si po celou dobu vybavoval - díky stavbě příběhu - Rockyho)... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • V klubu Shelter, ve kterém se odehrávájí rapové soutěže, začínal skutečně i Eminem. (KucC)
  • Při finálním battlu se objevují kabely od kamer. (KucC)
  • Ve filmu se Jimmymu (Eminem) říká Rabbit kvůli jeho velkým zubům. Ve skutečnosti Eminemovi říkala jeho matka ze stejného důvodu „Mickey“ (podle Mickey Mouse). (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama