Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Eminema beru jako rapera, bavím se u jeho provokací, ale jako herec mi příliš nesedl, byť ta jeho role byla velmi úzce provázaná s tím co umí nejlíp, s rapováním. Příběh jako takový asi většinu zdejšího pubilka neosloví, mentalita lidí, jež si z rapu udělali životní styl (o ně jde ve filmu především), je nám poměrně hodně vzdálená, nicméně já ten příběh beru jako jistou exkurzi do mně neznámého "exotického" prostředí, do světa, který neznám a do nějž se asi nikdy nedostanu. Jediné, co se dá vyzdvihnout, jsou raperské "souboje", v nichž jde o zesměšnění soupeře rýmovaným textem v určitém časovém limitu. Nicméně to je asi tak vše, co ve filmu stojí za výraznější zmínku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Karate kid alebo Rocky je nevyčerpateľný, stačí iba zmeniť šport, či profesiu, v ktorej budeme súťažiť. Pridáme trochu sociálneho dusna, drsné nasrané ksichty a socky. Aby to vyzeralo uveriteľne a nenudilo nás to, najmeme kvalitného režiséra, ktorý nebude mať najmenší problém si ani s podobnými klišé. Rapové battle mi pripadali zábavnejšie ako karate alebo box. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších autobiografických snímku, pohled na vzestup „bílého“ rappera Slim „Eminema“ Shadyho v drsném Detroitu. Hudba je vynikající (všimla si toho dokonce i akademie) a samotný finální battle proti „Papadokovi“ byl geniální. Eminem má dobrý hlas a rychlou, údernou „flow“ a v tomto snímku to jen potvrzuje, rýmy se velice dobře poslouchají. Film musíte ovšem slyšet v originálním znění, jinak jeho kvalita rapidně klesá…“Em“ přesvědčil, že není tak prkenný herec jak si někteří mohli myslet ;-) mě už bavil v Myčce, jako vyšinutý blázen s AK47 ;-) ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být velký fanoušek Eminema, abyste mohl tento film hodnotil velmi kladně. Já sám jsem poslouchal tohoto zpěváka dříve, poté jsem se dal už na jinou dráhnu. Přesto si ho velmi dobře pamatuju. Ale v tomto filmu se ukázalo, že Em umí i hrát (o zpěvu už vůbec nemluvě) a zřejmě ho to i baví. Písnička Lose Yourself, která dostala Oscara, mě dostane vždy když ji slyším a vždy si vzpomenu na toto suprové dílo, představující život nejlepšího současného bílého rappera světa. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Napoprve se mi 8 Mile moc libila, Eminama jsem v te dobe poslouchal a pripadal mi j"jeho" pribeh dost cool (dneska tohle slovo nesnasim). Ale podruhe uz jsem trosicku vyrostl, takze nejaky velky dojem to neudelalo, spise klisovita skoro dvouhodinka, ve ktere Eminem podava sice silny vykon, ale pribeh se mi zda dost spatny. Jedina Kim Basinger zustala stale skvelou, eroticke sceny jsou prima :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • V pôvodnom scenári pracoval Rabbit (Eminem) v hoteli, kde niesol ľuďom tašky a mal problémy so svojím šéfom. (WalterIK7)
  • Píseň „Lose Yourself“ se použila jako znělka pro seriál Lenssen & spol. (od r. 2003). (Ouwen)
  • Píseň „Lose Yourself“ obsadila první místo v hitparádách v Řecku, Izraeli, Itálii, Mexiku, Peru, Novém Zélandu, Norsku, Portugalsku, Rumunsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a Venezuele. Také se objevila na Eminemově (Rabbit) albu „Curtain Call: The Hits“ (2005) po boku dalších jeho největších hitů. (Ouwen)

Reklama

Reklama