Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vyhrabal jsem Eminem Show, připoměl si svou krátkodobou zamilovanost do ujetých textů světoznámého rappera, než mě do pavučin upředených z tvrdých strun elektriky polapil fenomén punk-rocku, a dostal jsem mlsnou. Chuť na Marshallův snímek přišla napůl nečekaně, a já konečně smazávám tento dlouholetý nedostatek shlédnutím dramatického příběhu jednoho rváčského rappera. Asi nejvíce překvapila "neuhýbající" scénka v dílně s Brittany (R.I.P.) Murphy, konec plný vtipných rýmů pak nasadil nadprůměrnému dramatu korunu. Dokážu si snadno představit, že ne každý bude mít příběh z Detroitu přecpaný rapujícími niggas v oblibě, nicméně já jako příznivec zcela jiné odnože hudební kultury jsem nadmíru spokojen. Ono je to napůl vážné soupeření v textech totiž fakt dobré. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Napoprve se mi 8 Mile moc libila, Eminama jsem v te dobe poslouchal a pripadal mi j"jeho" pribeh dost cool (dneska tohle slovo nesnasim). Ale podruhe uz jsem trosicku vyrostl, takze nejaky velky dojem to neudelalo, spise klisovita skoro dvouhodinka, ve ktere Eminem podava sice silny vykon, ale pribeh se mi zda dost spatny. Jedina Kim Basinger zustala stale skvelou, eroticke sceny jsou prima :) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama s autobiografickými prvky rappera Eminema, který mě překvapil tím, že je docela slušný herec. Film se odehrává ve velmi dobře vybraném prostředí se slušnou atmosférou. Je to klasický příběh bělocha, který se zkouší prosadit mezi černochy. Hodně filmu dala i režie Curtise Hansona (L.A. Přísně tajné). Dokonce páni z Akademie pochopili, že titulní píseň Lose Yourself je fakt hodně dobrá (a to rozhodně nejsem velkým příznivcem rapu)...... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Eminema beru jako rapera, bavím se u jeho provokací, ale jako herec mi příliš nesedl, byť ta jeho role byla velmi úzce provázaná s tím co umí nejlíp, s rapováním. Příběh jako takový asi většinu zdejšího pubilka neosloví, mentalita lidí, jež si z rapu udělali životní styl (o ně jde ve filmu především), je nám poměrně hodně vzdálená, nicméně já ten příběh beru jako jistou exkurzi do mně neznámého "exotického" prostředí, do světa, který neznám a do nějž se asi nikdy nedostanu. Jediné, co se dá vyzdvihnout, jsou raperské "souboje", v nichž jde o zesměšnění soupeře rýmovaným textem v určitém časovém limitu. Nicméně to je asi tak vše, co ve filmu stojí za výraznější zmínku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brutální a neskutečně živočišný film, kterému dominuje akusticky a rytmicky skvěle zvládnutá hudba a fenomenální sexuální scéna mezi Brittany Murphy a Eminemem. Již zmiňovaná divoška zde předvádí výkon na Oscara a překvapivě i hodný kluk "Rabbit" nehraje na jeho hereckou prvotinu vůbec zle. Hanson točí protřele a díkybohu za něj. Drsné a špinavé kulisy Detroitu, depresivní šero a tvrdí hoši. Ne tohle není žádné rodinné klišé. 8 Mile je vyzrálý film o boji člověka s vlastním nitrem, o touze dokázat, že je něco víc. Rocky nového milénia. Efektivnější, dráždivější, dynamičtější, uvědomělejší a za několik dekád naprosto stejně nostalgický. Skoro plný počet. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • List papíru, na který v autobuse Jimmy (Eminem) píše, je ten samý papír, na který Eminem originálně napsal skladbu „Lose Yourself“. Papír byl nakonec prodán na eBay za 10 000 dolarů. (KucC)
  • Při finálním battlu se objevují kabely od kamer. (KucC)

Reklama

Reklama