Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (55)

Městečko South Park - Nakládačka (2004) (epizoda) (S08E04)

  • Dejová linka, v ktorej Butters prestal tancovať kvôli nehode, ktorú spôsobil, paroduje film Nežiadaj svoj posledný tanec (2001). Scéna, v ktorej je Stan so svojim otcom v nemocnici a neskôr, keď príde Stan za Buttersom porozprávať sa o tom incidente, paroduje film 8. míľa (2002). Taktiež je počas toho počuť melódiu v znení skladby "Lose Yourself" z predmetného snímku. (Real Tom Hardy)

Eminem: Lose Yourself (2002) (hudební videoklip)

  • Eminem prozradil, že skládání písničky bylo tzv. „na koleni“, při přestávkách, během natáčení 8 míle (2002). Taryn Manning pro MTV prozradila, že během každičké pauzy Eminem psal, respektive „mohli jste z něj poznat, jak si to formuluje v hlavě.“ Steven King, studio inženýr, prohlásil, že Eminem „Lose Yourself“ nahrál během přestávky na „one take“ (jeden zátah), všechny tři sloky. (Ouwen)

Bojovník (2015)

  • Film bol pôvodne plánovaný ako neoficiálne pokračovanie snímky 8. míľa (2002), kde si mal svoju úlohu zopakovať Eminem. Kvôli zmene scenáru sa od tohto zámeru nakoniec upustilo. (Spilvo)

Eminem: Lose Yourself (2002) (hudební videoklip)

  • Keď filmové štúdio vydalo prvé trailery na film 8. míľa (2002), táto pesnička neexistovala, takže v ňom použili skladbu "Cleanin' Out My Closet", ktorú štúdio chcelo použiť aj vo filme. Eminem si myslel, že je preň príliš osobná, čo bol jeden z dôvodov, prečo bol odhodlaný napísať niečo, čo by sa hodilo ku charakteru postavy. (ChArLeNe)

Myčka (2001)

  • Eminem nebol v titulkoch uvedený zámerne kvôli tomu, aby na poli celovečerných filmov debutoval až so snímkou 8. míľa (2002). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama