Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dějově přímo navazující Čtyřka je zase malinko jiná. Freddy dostává o něco větší prostor a Renny Harlin celý díl podal určitě nejakčněji z celé série. Zpočátku si Freddy udělá inventuru s přeživšími z minulého dílu a pak se vrhne do nové mise. Vůbec se nejedná o špatný díl, jen chybí malinko té lehkosti. Hlášky se dostavují a tempo neopadává.  Body count: 6. Sayonara Ricku! 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady už je bohužel Freddy trochu z formy. Jeho triky už moc nezabíraj a tentokrát podle mě ubral i v krvavosti a nechutnosteach a i ve vraždách, všechno je tak o polovinu slabší než první díl. Taky skoro žádná hororová atmosféra se nekoná. Jediný co se tak trochu povedlo je Freddyho prostředí snů, opět je pěkně temný a strašidelný, ale to na lepší hodnocení než 3* neni, kór, když závěrečnej souboj je spíš na obtíž, než že by bavil. NIcméně hláška "neměli ste mě zahrabávat, já ještě žiju" byla dokonalá ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že ti dva idioti z minulého dílu zemřeli velmi brzy, tak byl zbytek filmu koukatelný. Trošku se film vrátil do snesitelných mezí přibližujících se prvnímu dílu. Speciální efekty bych zde omezil na minimum, protože je tady prostě nezvládají a vyznívají velmi trapně. První díl nejspíš zůstane nepřekonatelný, ale tenhle bych si dovolil zařadit hned na druhé místo. * * ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Další díl Noční můry v Elm Street. Další nový režisér, ale bohužel kouzlo prvního dílu je pryč. Na to, že se jedná o čtvrtý díl, tak jde o dobré pokračování, ovšem nepřínáší nic nového. I když, některé vraždy, které spáchal Freddy Krueger byli hodně povedené. Třeba ta scéna s vodní postelí byla stylová a nebo ten jakoby žralok na pláži. Čtvrtý díl není určitě lepší než první a třetí díl. Každopádně je lepší, než druhý, jelikož to byl hnus! Od Rennyho Harlina bych čekal něco lepšího. Kdybych neviděl dřív Smrtonosnou past 2, kterou má na triku, tak bych tohle považoval za uspokojivé. Ale viděl jsem tohle teprve dneska poprvé, takže je to poněkud nudnější a málo děsivé. Co mi tedy lezlo úplně na nervy, tak bylo to bojové umění. Dvakrát za celých 93 minut dostával Freddy nakládačku. Nejdříve od kluka a potom (věřte tomu nebo ne) od holky. To byla fakt blbost. Průměrný horor, jenž nemůže ničím překvapit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další vydařenější díl série. Freddy je zde pořádně akční a taky se trochu rozpovídá. Navíc jeho efektní zánik (byť způsobený naprosto nesmyslně) dělá spolu s celkovou atmosférou z filmu dost povedený hororový zážitek. Jen mě mrzí, jak je naloženo s hrdiny z předchozího dílu (první hrdinové v sérii, které si šlo oblíbit), protože jejich nástupci nejsou zdaleka tak dobří. Ostatně tahle série má dost velkou smůlu na herce. Krom samotného Englunda jsou dost nepřesvědčiví. Když to mírně přehlédnu, je i tohle vydařené pokračování. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Freddy (Robert Englund) skočí z postele na oběť, je vidět, že nemá spálenou ruku. V dalším záběru ji spálenou má. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama