Reklama

Reklama

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem o tomto filmu uslyšel, když Pierce Brosnan na svém facebookovém profilu uveřejnil plakát. Začal jsem se o chystaný počin zajímat a vzhledem k tomu, že na postu režiséra je Martin Campbell, jehož snímky jako Zlaté oko (opět spolupráce s Brosnanem) či Casino Royale jsou parádní, začal jsem i na základě traileru tušit, že by se mohlo jednat o zajímavou záležitost. K tomuto dojmu nahrával i fakt, že Jackie Chan tu ztvárnil serióznější roli (nic komediálního). Již od samého počátku mě The Foreigner bavil a s přibývajícími minutami se můj zájem stupňoval. Napětí, zdařilá akce, syrovost i střety jak z prvního Ramba, to vše mi neumožňuje jít s hodnocením pod plný počet. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jackie "that fuckin´ Chinaman" Chan v úlohe starého zlomeného muža, ktorý ešte dokáže zlomiť aj zopár mladších mužov. Bolo by to super, Martin Campbell je výborný remeselník, ale niekto niekde rozhodol, že 70% filmu bude tvoriť dialógová politika a rodinná melodráma okolo Piercea Brosnana a až ten zvyšok sa bude točiť okolo Jackieho pomsty za dcéru zavraždenú írskymi teroristami. Napriek tomu solídna vec. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympaticky rychlý rozjezd sice působí béčkově přímočaře a Jackieho následné smutnění dost depresivně, ale scenárista postupně slušně zamotá vztahy na záporácké straně a Jackieho brzy vyšle podomácku vyrábět bomby a na útěku nakopávat zadky. A celou dobu to pěkně šlape, i když režijně a audiovizuálně to nic moc nenabídne, a akční scény jsou krátké (většinou exploze). Místo Jackieho by možná byl lepší nějaký no name Asiat, přece jen si těžko odmyslet tu hromadu jeho komediálních rolí, ale pokud někoho zrovna nemlátí, působí záměrně zákeřně neškodně (podobně jako Neeson ve scénách s dcerou v 96 HODINÁCH, ale Neeson je aspoň čahoun), Brosnan si dává svého záporáka s veteránským přehledem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Campbellova zkušeně uvařená, po akční stránce dobře okořeněná polévka. Z vlajky nula nula sedmičky odmáznul modrou, z čínské mlátičky udělal gentlemanského rudého bareta za zenitem, který psy svého nepřítele nejí, ale uspává a v rámci pomsty zabíjí jen potřebné (potkat ho John ve Vietnamu, vrací se k plukovníku Trautmanovi jen složená vlajka). Kdyby bylo na mně, bez druhé ingredience bych se obešel a tím by se to trochu zahustilo.. Během kariéry utržené vazy v rameni, zlomenina hrudní kosti, fraktura lebky, popáleniny na rukou, to všechno muselo Jackieho Chana hrozně bolet. Stejně jako mě, když se v úvodu pokoušel o charakterní herectví.. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)
  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama