Reklama

Reklama

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan pod dohledem Cambella natočil dost možná nejlepší film za posledních 5 let a potěší, že Jackie je pořád ve formě, jen škoda, že pořádná akce příjde opět až v závěru. Souboj v lese či střetnutí v baráku je velmi solidní, Pierce Brosnan jako záporák v pohodě, příběhově to však mohlo být zajímavější a první půl hodina mi přišla trošku otravná, jelikož tvrdohlavý Jackie to trošku přeháněl s tím neustálým vyptáváním se po vrahovi jeho dceři, ale jinak slušná jednohubka, která neurazí. Příště méně politky a více Akce a bude to za 4. 70% ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

I když si užívám choreografie stárnoucího, ale snad čím dál lepšího Chana - protože jeho stárnutí je součástí bitek, které už nemusí a nejsou perfektní, o to však lidštější - za téma si film zaslouží odpad. ____ Tahat ze skříně kostlivce příšerných bombových útoků IRA? Vymýšlet nové a hrozivější v současné Anglii? Fantazírovat o nové vlně terorismu, který přitom skončil nedávno? To je snad přímo snaha vyburcovat nějaké blbce, aby znovu povstali a začali zabíjet. SHRNUTÍ: Když už IRA, tak něco, co se skutečně stalo. Ne pohádky, které mohou sloužit jako náborový leták. Zájemcům o téma doporučuji Boxer z roku 97 nebo Krvavá neděle z 2002, atd. Ono je toho podle reality bohužel hodně. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Problémů ten film má víc, ale že je život krátký a lidé na internetu neradi čtou dlouhé texty, tak zmíním jen tři největší: 1) The Foreigner sestává z dvou hlavních vypravěčských linií, které se sice občas protínají, ale nikdy doopravdy nekooperují a divák se nemůže zbavit pocitu, jako by někdo sestříhal dva nesouvisející filmy dohromady. 2) Na Jackiem Chanovi sice stála celá propagace, ale kdyby ve filmu nebyl, nic moc zásadního by se nestalo.To hlavní se děje v linii Brosnana, Jackie se jen párkrát objeví a něco vyhodí do vzduchu / někomu nabančí. A nedostatečnost / neplausibilnost jeho motivace je kapitola sama pro sebe. Čínsko-vietnamský badass, kterého Jackie hraje, totiž ve své cestě za pomstou uvažuje následujícím způsobem: "Moji dceru zabil útok, k němuž se přihlásilo cosi jako IRA -> tady tento politik je Ir, takže určitě o útočnících něco ví, půjdu se ho zeptat -> ha, on mi říká, že o teroristech neví nic, ale je to Ir, takže určitě lže, budu na něj tedy páchat bombové útoky tak dlouho, dokud se nepřizná!" Nic logičtějšího opravdu vymyslet nemohl, že? 3) Brosnanova linie, která je kombinací rodinného melodramatu a konspiračního politického thrilleru, by mohla být fajn, kdyby však nebyla směšně šablonovitá a nevypadala jako něco, co se sem omylem přeneslo trhlinou v časoprostoru - nejpozději z počátku 90. let, kdy vyšla kniha, kterou The Foreigner adaptuje. Ostatně, jak moc aktuální byla v roce 2017 hrozba terorismu ze strany IRA? A jak moc absurdně v roce 2017 vypadá, pokud jsou postavy Irů vykresleny podobně stereotypně jako postavy Arabů v Delta Force s Chuckem Norrisem? I zde se prostě projevuje nešťastná rozeklanost celého filmu - akčňák o bývalém vojákovi, kterému zabili dceru / manželku / psa / křečka si absurditu a žánrové stereotypy může dovolit, aniž by mu to ublížilo. Politický thriller si ovšem zplošťování komplikované reality na povrchní stereotypy dovolit nemůže, nechce-li tedy být podobně zajímavý a podnětný jako diskuze na Novinkách. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell si to dává i na stará kolena. A Jackie Chan překvapivě taky - nepokouší se komediálně šaškovat, hraje krásně civilně, a i na nějakou tu slušnou okopávanou od něj dojde. Jak by taky ne, když má tak výborně napsanou roli exVietconga, který v lesích kolem Doublinu partičce z IRA ukáže zač je toho Rambo. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PANE HENNESSY, ŘEKNĚTE MI, KDO ZABIL MOU DCERU…“ /// Jako… dlouho celkem nuda. Teda kromě toho bombovýho úvodu. Brosnan a jeho parta si tam vodříkávaj politicko – ideologický dialogy a čeká se, až šedesátiletej Chan zjistí, že ještě může svým kumštem šířit paniku mezi politiky Velký Británie. Zábavná je hlavně závěrečná půlhoďka, která akčně zrychluje ukecanej děj. Taková béčková taškařice, ve který si Jackie Chan dělá co chce. (takže vlastně z vostatních kretény). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se vytvořit IRA odnož. 2.) Zjistím, že i se starým Číňanem se dá zahrát slušný divadlo. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)
  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama