Reklama

Reklama

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Campbell natočil chuťovku. Krásne plynúci, špionážny thriller, kde sú karty krásne rozdané a kde každá z postáv plný svoju funkciu do bodky. Od tých vedľajších až po tie hlavné. Príbeh je komplexný, bez zaváhaní. Dve línie síce na začiatku pôsobia nesúrodo, ale kupodivu fungujú. Ukáže sa to hlavne na konci, kedy nastáva pocit zadosťučinenia. Chan aj Brosnan perfektní. Pohrával som si s myšlienkou na plný počet. Má to v sebe všetky atribúty, ktoré mám na tomto žánri rád. A som milo prekvapený, že si Campbell strihol takúto hru na istotu. Toto bude vo mne rezonovať ešte dlho. Nič čo v tomto príbehu bolo nepôsobilo ako fikcia. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Při výbuchu bomby, kterou odpálí irští teroristé z Authentic UDI, ztratí Ngoc Minh Quan (Jackie Chan) svoji dceru Fan (Katie Leung). Quan se nejdříve snaží získat jména atentátníků od velitele Richarda Bromleyho (Ray Fearon) z protiteroristické londýnské jednotky, ale je odkázán, aby byl trpělivý. Jeho druhým pokusem se stává irský náměstek ministra Liam Hennessy (Pierce Brosnan), který byl dříve aktivním členem UDI... Koordinátory kaskadérů byli Greg Powell a Guanhua Han. Guanhua Han vedl Jackie Chan Stunt Team, který na filmu dělal společně s britskými kaskadéry. Jackie Chan pouze nehrál, ale byl také producent, výkonný producent a nazpíval závěrečnou hudební znělku "A COMMON MAN". Jak Pierce Brosnan tak Jackie Chan předvádí solidní herecký výkon okořeněný poctivou akcí. HODNOCENÍ 70% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorí začínajú dobre a ešte lepšie pokračujú. Martin Campbell opäť povolal Jamesa Brosnana Bonda a postavil ho tento krát proti ázijskej hviezde. A som za to aj rád. Jackieho Chana som už dávno v niečom dobrom nevidel a tento typ príbehu o pomste mám celkom rád. Navyše táto "tatkovská pomsta" v serióznom kabátiku bez nejakých blbín Chanovi veľmi sedí. Za zmienku stojí aj dobra choreografia, kamera či hudba, ktorá pekne dotvára napätie. Príjemné prekvapko, bavil som sa. 80% - 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem, čím si získal tento film toľkých priaznivcov. Už to nie je ten typ filmov, ktoré vyhľadávam, ale premiéra na tv markíza ma zaujala, takže som dal filmu šancu, samozrejme na druhý deň cez archív, neznášam reklamy. Bol som zvedavý na starnúceho J. Chana na ktorom bol vyšší vek aj vidieť, možno aj zámerne. Samozrejme potvrdil svoju kondičku, už to síce nie je non-stop action movie, ale stále na to má. Herecky mu pekne nahráva P. Brosnan, takže ako akčná jednohubka splní účel. Hodnotenie filmu 75% sa mi zdá príliš štedré, nič mimoriadne som na tom nevidel. 100x prevarená akčná klasika, nič viac, nič menej. 60%. ()

Trajektt odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natočen v koprodukci s Velkou Británií,tedy hlavním nepřítelem IRA/1913-1998/. V roce 1998 IRA ukončila svoji ozbrojenou činnost,tzn,.že oficiálně od roku 1998 IRA neexistuje, IRA má na svědomí bombové útoky a vraždy zaměřené na britské vládní představitele a na vojenské cíle,nikdy nebylo cílem civilní obyvatelstvo,jak je nám to předkládáno v tomto filmu. Právě naopak Britská armáda a MI5,terorizovalo obyvatelstvo Severního Irska a zabíjelo a nesmyslně zatýkalo irský lid,můžeme to vidět ve filmech/Krvavá neděle,Zvedá se Vítr nebo Michael Collins atd./. Jinak v tomto filmu hlavnímu hrdinovi zabijou dceru právě IRA a on jde na policii,aby mu dali jména těch viníků,když tam nepochodí,tak vidí v televizi jednoho irskěho občana mluvit o tomto bombovém útoku,usmyslí se anebo vytuší,že by s tím mohl mít něco společného a od té doby bez jediného důkazu obtěžuje tohoto irského občana,Dle mého soudu tento senilní 65 letý retard má IQ tak 50,protože ihned mu vyhodí kancelář do vzduchu,jeho usedlost do vzduchu.A jako tečka nakonec vyvraždí o dvě generace mladší členy IRA,za podpory protiterostické britské tajné služby,kteří ho ani nevyšetří natož,aby ho obžalovali jako masového vraha.Těch nesmyslů v tomto filmu je tak moc,že se nedá hodnotit jinak než odpad.Popravdě si řekněme,kdyby VB neterorizovala ekonomicky,vojensky atd Irsko,tak by žádná IRA nevznikla,ale toto vymejvání mozků zaručeně funguje,když se podívám na hodnocení místních uživatelů,kteří fakt o historii VB a Irska nic nevědí,hlavně,že viděli nespočet filmů o IRA z produkce VB a USA. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)
  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama