Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 4

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (692)

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosférický Berlín, hodně neonů, osmdesátkové hity, nekompromisní choreografie a Charlize Theron na ledu. Několik scén, a není jich málo, je naprosto exkluzivních. Tvůrci se nebojí do toho šlápnout a David Leitch po prvním Johnu Wickovi rozmetává dosud smutnou skutečnost, že režírující kaskadér nebyl nikdy zárukou kvality. Teď je, a zatraceně chutnou. Samozřejmě stále (u Wicka víc) surfujeme na vlně absurdnosti, útlá blondýna řeže stokilové chlápky v kvalitní kaskadérské práci a hraje lopotnou hru na kočku a myš, ale stejně to celé sežereme. Má složitější strukturu vyprávění, místy zbytečně zamotanou a neučesanou, kdy o mnohých zvratech nelze nepochybovat. A tempu mnohdy dochází dech. Učesaná je naopak hlavní hrdinka, vychytralá potvůrka, která vycedí několik hlášek, drsných pohledů a hbitých úderů. Akce mění atmosféru, někdy je přestylizovaná, jindy brutálně syrová (viz. opěvované divočení na schodišti, které naši nohatou hrdinku zatraceně bolí – protivníky ovšem víc). Sympatické grády má i lesbická scéna. I to se počítá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tam, kde John Wick 2 nezklamal vůbec vizuálně svým nádherným filtrem, tam jeden z původních spolurežisérů sází na opravdu ošklivé prostory sametorevolučního Berlína v neskutečně vyblitých barvách, což mě tedy moc sledovat nebavilo. S tím jsem měl problém už od prvního traileru a proto jsem na to nakonec nešel, ovšem nedokázal jsem se přes to přenést ani doma. Charlize Theron je ovšem v roli neskutečně uvěřitelná, ačkoliv tedy zejména ona slavná nejlepší scéna v kontextu mužské síly Johna Wicka a minionů, které si Charlize ve filmu poddá, úplně věrohodná není, ale je zkrátka vidět, že je David Leitch co se týče choreografie někde úplně jinde než zbytek Hollywoodu. Ačkoliv mě to tedy extra nestrhlo, i přes mírně nadsazenou stopáž (stejně výtka u letošního bratránka) jsem se nenudil a za pár let bych si dal klidně crossover, kdyby to bylo možné. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nejvíc zamrzi zbytečně překombinovaný příběh, kterému chybí to cosi uvnitř, co by jej dělalo, když už ne uvěřitelným, tak alespoň přirozeným a "prožitelným". Mimo to je Atomic Blond hodně povedený mix nadsazené až úsměvné Bondovky s perfektně naturalistickou mlátičkou místy připomínající špičkového Johna Wicka 2. Celkově o něco slabší než podobně laděný Zabiják & bodyguard, a tedy slabší 4*. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dosti složitý špionážní snímeček, který táhne kupředu jako buldozer skvělý casting v čele s dokonalou Charlize, která do své role dává úplně všechno. Musím říci že Atomic Blonde se mě postupně čím dál více zarýval pod nehty až jsem byl nucen si jej pustit po skončení zase pěkně od začátku. 10 minutová akční sekvence bez jediného střihu je pomyslným vrcholem co letos v akčním žánru bylo k vidění. Zapomeňte na nového Bourna, dejte spát Johnu Wickovi. Charlize si to neskutečně dává na schodišti, v bytě a následně v automobilové honičce. Skvělé! PS: Vůbec jsem to filmu nečekal, ale další projekce budou nutností a upřímně tenhle film v mých očích vyroste spíše než Dvojka Johna Wicka. 75% PS: Soundtrack! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby jenom zůstali u konceptu "platinová Charlize mlátí věci", tak bych nejspíš vrněla jako kočka, ale tento přeestetizovaný a hudebně přebujelý film se tvůrcům rozpadl pod rukama. Na konci se tomu velmi toporně snažili dát vyšší smysl, ale to přece nemůžou dělat, pokud nemají ten základní smysl v jádru pudla. (Roztomilý Skarsgard (a konečně i Sofinka) totálně nevyužití.) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Použity zajímavé skladby z 80. let jako podkres: „Blue Monday“ od New Order, pokračujíc Nenou - „99 Luftballons“, pak Peter Schilling - „Major Tom“ nebo George Michael - „Father figure“. (Frontie)
  • Ve filmu se ve scénách „Východního“ bloku Německa často objevují i české vozy. Přesněji Škoda 1000MB, Škoda 105, Škoda 120. Ve scéně, kdy náklaďák najede při honičce do jednoho z vozů, se jedná o Českou Avii. (UncleMorty)
  • Během bojové scény na schodech, když jeden z agentů KGB vytahuje zpoza bundy nůž, si lze všimnout, že na sobě má džíny značky Levi's model 501. Levi's (Levi Strauss & Co.) je jeden ze symbolů amerického oděvního průmyslu, je proto značně nepravděpodobné, aby tyto džíny používali agenti KGB během studené války, nehledě na to, že ve východním bloku před pádem Berlínské zdi, bylo toto zboží prakticky nesehnatelné. (LucasAbelle)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno