Reklama

Reklama

Frankensteinka

Trailer

Obsahy(1)

Jeffrey Franken je docela normální kluk, který miluje svojí dívku Elizabeth a pokusy s oživováním lidské tkáně. Jenže jednoho dne se stane nehoda a jeho milovaná zemře pod koly zahradní sekačky, kterou před tím Jeffrey trochu vylepšil. Jenže láska hory... v tomto případě spíše hroby přenáší a tak se v Jeffreyho hlavě zrodí šílený plán: pomocí elektřiny přivede Elizabeth zpět k životu a protože se z ní zachovala pouze hlava, získává odhodlaný mladík možnost sestavit si ideální přítelkyni z částí mrtvých prostitutek... (Vitason)

(více)

Recenze (43)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Obdobie druhej polovice 80. a začiatku 90. rokov hororovým komédiám nezvyčajne prialo. V tomto časovom rozpätí vznikli skutočné žánrové skvosty ako The Return of the Living Dead, Re-Animator, From Beyond, Bride of Re-Animator, Braindead a pod.. Jedným z garantov šťavnatej hororovej zábavy tejto garnitúry bol aj režisér Frank Henenlotter, v ktorého filmoch nikdy nebolo núdza o zvrátenosti a bizarnosti. Frankenhooker štýlovo pripomína zlaté časy dvojice Brian Yuzna & Stuart Gordon a prináša také úlety ako je vedátor, resetujúci si mozog vŕtačkou, explodujúce prostitútky či časti ľudského tela, ktoré po oddelení od trupu fungujú samostatne (hlava, ruka, noha) a dožadujú sa dávky cracku... Henenlotter tu pracoval s oveľa štedrejším rozpočtom než mal pri svojich predchádzajúcich filmoch a najmä na efektoch je to aj patrične poznať. Jeho svojskí hrdinovia končia vždy tragicky (Basket Case, Brain Damage) a tejto zásady sa drží aj tu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané béčko se inspirovalo nejen klasickým Frankensteinem, ale též mnohonásobně lepším Re-Animatorem. Divák si neužije práci sekačky naplno, klíčový masakr je mu ale vynahrazen explodujícími prsatkami, což se počítá. Veselé štětky a jejich zbytky jsou vůbec asi z celého snímku nejlepší. Mutanti v závěru připomenou surrealistické vize mistra Briana Yuzny. Hezká je rovněž práce s, ve své době velmi populárními, blesky, které sjíždí leckams a po lecčems. Sešitá Elizabeth je vskutku odporná, navíc hubu, kterou má jak pytel na hady, šklebí po vzoru Billyho Idola. Škoda nudných pasáží, co sráží tohle dílko zbytečně dolů... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nějaké momenty, které mě navnadily, ale když jsem se potom podíval na celý film, tak jsem byl zklamaný. Celkem to byla nuda, která se trochu rozjela až ke konci kde bylo právě to na co jsem čekal. Jinak ty oplzlosti tam mě tak akorát štvaly a zničily celý film. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavnému hrdinovi rozseká kosačka na trávu snúbenicu, tak sa rozhodne zrekonštruovať jej telo pomocou častí tiel prostitútok. Síce to má trochu dlhý rozjazd, ale minimálne od scény s húlením cracku je to úplne ultimatívna 80s splatterová zábava, kde klimax pripomenie Yuznu/Stuarta a záverečná scéna je mind-fuck nadpozemských rozmerov. A hej, Patty Mullen je neskutočná femme fatale! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná blbůstka u které se člověk i docela pobaví, od režisérá mnohem úchylnějšího Brain Damage nebo Basket Case... A ke konci mi přišlo, že Frankenhooker otevřeně kopíruje Re-Animátora... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina nie je magor, pretože robí to čo robí, ale pretože sa stále so sebou rozpráva. Tentokrát nemám dilemu či zaokrúhliť hore alebo dole, ale či dať maximálny počet, alebo odpad. Preventívne je to to druhé, ale možno po "rozležaní v hlave" si to rozmyslím. Ak mi odpadne pri sexe, tak jednoznačne. Tak bohužiaľ vďaka tej metafore ohľadom zneužívania ženského tela to budem hodnotiť objektívnejšie, ale vážne neviem, ako si s takýmito filmami poradiť. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od uchyláka Henenlottera jsem čekal větší grády. Film je sice nechutnej už jen svým nápadem ale celý mě to spíše dost nudilo. Ve filmu se extra nic neděje, jen koukáme na pmatence co se snaží spojit ženský části k sobě. Prostě nuda a šeď. Ale aspon konec je dost podařenej a nemá chybu. Ale prostě to celý působilo až moc nudně. Zlatej Basket case. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Za ty příšery na konci, co vypadly z roztoku na náhradní díly dávám 2* ale po většinu času jsem se strašně nudil. 35% ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Predvídateľná horror/komédia na spôsob spracovania "tak zlé, až dobré (zábavné)". Elizabeth je na oslave "nešťastnou náhodou" zabitá kosačkou a J. Franken sa svoju milú pokúša dať do kopy, takže sa aktívne venuje kántreniu prostitútok. Frank Henenlotter je počas 85 minútovej "trashovej" jazdy zdatný vo figurínovom nonsense, lacné paródovanie je sympatický brak na ktorom sa fanúšik podobných pridementnelých odpadkov dobre uškŕňa, aj keď okrem množstva lacných končatín a záveru v postate nič výrazného neprinesie a hodnotného už vôbec nie - kto by niečo hodnotného aj čakal, nie? Slabomyseľný "splatter", ktorý svojím okrajovým zjavom poteší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Frank Henenlotter ma kedysi zaujal svojou kultovkou BASKET CASE, ale zároveň aj sklamal pokračovaniami filmu a aj jeho ďalším bizárom BRAIN DAMAGE. V tomto prípade si u mňa skóre vylepšil, pretože toto je úsmevná splatter ( s kolísajúcimi gore trikmi ) paródia, plná neotrelých nápadov. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Re-Animator len o čosi zábavnejší , ale i o čosi menej prepracovaný. Normálne som sa bavil a to od začiatku až po koniec a to filmy o Frankiem a jeho lacných napodobeninách nemám až tak v láske, asi len okrem Hammeru. Ale tento do cela ušiel. Najväčšie grády to začalo mat od vybuchujúcich tiel prostitútok cez vzkriesenie Frankenwomen až po koncovú milú pointu. Jeden z tých lepších hororov od tohoto brakového šialenca. Silné 3*. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První půlka o hledání perfektních náhradních dílů byla super stejně jako posledních cca 10 bizardních minut. Mezi tím je možná až příliš komediální a zbytečně groteskní Elizabetina procházka městem, která mě moc nebrala, ale to je prostě celý Henenlotter(šašek s vizí)... Příjenmá, oddychová, braková, divná, trashoidní-ale stále chytrá-romance. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Frank Henenlotter je pro mě takovou ikonkou, kdy jeho filmy mám prostě rád. Je to trashový brak, ale trashový brak, který je tak nějak dělaný s láskou. Něco, na co slyším, navíc i proto, že je to zábavné a snaží se to o nějaké ty pěkné triky, které jsou v tomhle případě sem tam hrozné, ale když dojde na masky, je to nádhera, hlavně konec je výborný. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle ultra béčko Franka Henenlottera se drží docela při zemi (oproti jeho počinům Basket case nebo Brain damage), až na závěrečnou re-animátorskou scénu, která má super grády. I myšlenka je dost podobná Re-animátorské sérii. Příběh o Jeffreym, kterému nešťastnou náhodou zahyne přítelkyně a tak si musí opatřit různé části ženských těl a zkusit experimentem oživit svoji milou. Potřebuje na to dva dny, aby mohl experiment vyjít a kde tak rychle sehnat vhodné dárkyně? No přece mezi prostitutkami! ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Neexistuje na tomto svete nič romantickejšie, ako si za použitia náhradných dielov z vybuchnutých šlapiek zrevitalizovať priateľku, rozšmelcovanú vlastnoručne upravenou kosačkou. Žiadna výzva pre chirurga-amatéra a elektrikára-profesionála v jednej osobe. Stačí vŕtačka na priamy brainstorming, nejaké peniaze na biologický stavebný materiál, estrogénový roztok, noc plná bleskov, obrovská dávka odhodlania a... čo by sa predsa mohlo pokaziť? ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Šílená blbost, která ale nenudí a baví. K tomu spoustu krásných nahých ženských a jeden magor vědec, co si svoji holku prostě znova složí jako puzzle. Jenže to by nebyl horor, aby se něco neposralo, prostě jedna velká hlína. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Popravdě neholduji tomuto žánru a jeho větvení. A přiznám se, že jsem o tomto filmu v životě neslyšel. Na film jsem se kouknul v rámci filmové výzvy a byla to pro mě menší výzva. Film je jasně přiznané béčko, ale o to více jsem byl překvapený, jak je řemeslně dobře natočený. Má to působivé pasáže, černý humor co skvěle funguje a fakt nechutný konec, za který by se nestyděl ani Carpenter ve Věci. Místy jsem se dost dobře bavil, ale pak tam taky jsou momenty, u kterých jsem si říkal, že ani zkratka WTF nedokáže výstižně popsat, co jsem zrovna viděl. Frankensteinka je zábavné, přepálené, lehce nechutné béčko, které je dobře natočené. ()

Reklama

Reklama