Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Rypar (Alois Švehlík) poskytne dočasné útočiště Songovi (Duy Anh Tran), mladému Vietnamci, jehož našel ukrytého na střeše svého domu. Mohou však dva  takto odlišní lidé vůbec sdílet jeden prostor, aby z toho nebyla katastrofa? Pomůže jim v tom jejich drzý plán? Soužití nevraživého pána, rozzlobeného na celý svět, který mu neuchopitelně uniká a mladíka, který hledá východisko ze zoufalé situace v neznámém městě, přináší mnoho třecích ploch, tragikomických situací, ale i překvapivých nápadů a řešení. Každý z nás totiž potřebuje, aby jej někdo potřeboval. A Song potřebuje kromě teplého oblečení a střechy na hlavou někoho, kdo mu bude důvěřovat. Lze však důvěřovat neznámému klukovi? Profesor Rypar se o to pokusí i za cenu, že musí sem tam slevit ze svých zásad a jeho střecha se musí trochu rozšířit. Ale dokáže Song tuto důvěru skutečně oplatit? (Falcon)

(více)

Diskuze

drcalypso

drcalypso (hodnocení, recenze)

 Nevi někdo jak se jmenuje ten song, ktery ktery hraje kdyz spolu vaří, a tpívá se tam něco jako I love bacon and rock &roll.

na příspěvěk reagoval Dadel

karamel

karamel (hodnocení, recenze)

Mám vlastně pocit, že ten film málokdo chápe, za mě příjemné 4*.

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Moderní česká sci-fi o důchodci, který bydlí v bytě v centru Prahy a při průměrném důchodu 13.300 Kč si navíc chodí do elektra kupovat počítač jako housku do krámu. A ještě mu zbyde na to, aby plnil dobrovolnou vyživovací povinnost vůči vietnamskému vrahovi.

na příspěvěk reagoval Dadel

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Gran Torino, evidentně jediný film založený na generačním, etnickém a třídním střetu, protože se nejedná o vzorec ozkoušený  mnoha podobách napříč různými národními kinematografiemi. Znalost dějin audiovize u některých je vážně tristní. 

na příspěvěk reagoval Lacike

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Priblblik Mádl sesmolil více než trapnou kopírku Gran Torina... Skutečně se divit A. Svehlikovi, že na tuhle traparnu kyvnul...

na příspěvěk reagoval Spiker01

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Podstatne lepsie fungujuci trailer. A ze to pripomina nejaky iny film ma absolutne netrapi. Jak casto dnes este vznikne nieco originalne?

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ja sa na to tesim. Pojedeme k moři je pecka, ktora mi dokonale sadla, takze som zvedavy, ci v mojich ociach Madl potvrdi, ze je skvely reziser.

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Lacike

Naopak, tomu se říká vycházet z předchozího poučení, s využitím analýzy předchozích autorových děl, jeho politických postojů, příslušnosti ke správné skupině lidí, která ty Lvy uděluje, a koneckonců, pokud jde o to, co psal topi80, ten výše zmíněný děj skutečně až příliš kopíruje Gran Torino. Podobně jako Musíme si pomáhat kopírovalo polský film režiséra Kolského Daleko od okna.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Vidim, ze uz ste uplne zdegenerovani a sudite nieco co ste este nevideli.

na příspěvěk reagoval honajz

topi80

topi80 (hodnocení, recenze)

Jirka jakožto mladý angažovaný komsomolec dostal za své lísání režimu nějaký grant, aby mohl zprznit Gran Torino? 

na příspěvěk reagoval honajz

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ten trailer je taky klasicky cesky prd hovoriaci, ale stale dufam, ze to dopadne dobre.

Prubner

Prubner (hodnocení, recenze)

Takže podle posledních zpráv bude hlavní roli místo Třísky hrát Alois Švehlík.

fleker

fleker (hodnocení, recenze)

Strčil ho Mádl, Tříska zapomínal texty a film má pojištěnej na horentní sumu. Není pochyb.

na příspěvěk reagoval rushid

Související novinky

Edison Filmhub & Český lev

Edison Filmhub & Český lev

20.02.2020

Edison Filmhub ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií v termínu od 24. 2. do předávání cen 7.3. 2020 promítne všech 17 filmů nominovaných na cenu Český lev. Každý den přehlídky diváci v… (více)

Vyhlášení nominací na 27. Českého lva

Vyhlášení nominací na 27. Českého lva

15.01.2020

Již 7. března proběhne v pražském Rudolfinu vyhlašování 27. ročníku Českých lvů. Kdo se bude o ceny ucházet? Nejvíce nominací obdržela tragikomedie režiséra Jiřího Havelky Vlastníci. Snímek jich… (více)

S Kreativní Evropou na festival do Cannes

S Kreativní Evropou na festival do Cannes

06.03.2019

Program Kreativní Evropa letos v lednu již po třetí vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Reklama

Reklama