Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (378)

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi líbil už podle traileru, tak jsem byla ráda, že jsem se dostala na jeho projekci. Překvapivě to bylo celé jinak, než v traileru, což jsem nečekala, ale o to bylo zajímavější a více se mi to líbilo. Je to opravdu neštěstí, když rodič přežije své dítě. Film je krásný, i když smutný. Určitě doporučuji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezapomeňte, že život jde dál a je krásný." Tak na to se snadno zapomíná při brodění v slzavém údolí plném zoufalých rodičů mrtvých dětí. Kdybych jen tušil, o co tady půjde, tak bych si s Howardem určitě nešel pobrečet a stavět domino, ale holt mě tam zákeřně nalákala prvoligová herecká sestava. A když už jsem tam byl, tak jsem se mezi odrážením útoků na slzné kanálky snažil najít v tom celém něco pozitivního a nakonec jsem se rozhodl, že tím jsou Láska, Čas a samozřejmě báječná Smrt. Asi jim napíšu pochvalný dopis. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Všechny důležité věci, které se týkají lidského života, by se daly shrnout do tří slov: láska, čas a smrt. Je v nich všechno. Kvůli lásce všichni ráno vstáváme z postele, všichni se bojíme smrti a všichni si tak trochu nevážíme vyměřeného času, abychom pak litovali, že jsme ho měli málo. To se snaží dokázat parádně hvězdná sestava, která jinak celkem jednoduchý příběh vyzdvihuje o trochu výš. Will Smith, Edward Norton, Kate Winsletová, Helen Mirrenová, Keira Knightleyová, Naomie Harrisová, Michael Peña - star vedle star, každá má svůj prostor a bez výjimky hraje skvěle. Škoda jen, že jim to už tolik neladí dohromady - asi jako když postavíte all star tým ve fotbale. Individuálně skvělí, výsledky budou, ale úplně na vrchol se neproderou, protože postrádají týmový duch. Všechny je přesto na hlavu poráží Will Smith, jehož utrpení a zoufalství jsou až strašidelně reálné a přitom nejde o žádnou křeč ani nesklouzne k lacinému přehrávání. Připouštím, že fakt, že jsem film sledoval o Vánocích, mě může malinko ovlivňovat v hodnocení. Přestože se Collateral Beauty odehrává uprostřed vánočního New Yorku, nejsou v něm Vánoce nijak podstatné a tvoří spíš kulisu a skrytou symboliku (znovu)zrození. Přesto se na něj vyplatí právě v období Vánoc podívat - nakonec i do kin přišel, pokud se nemýlím, o Vánocích. Připomene i další složky života, na které se během nejkrásnějších svátků trošku zapomíná, a donutí zamyslet se nad svým životem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Scenár tento film skutočne viac ničí, než mu prospieva. Málo vecí tu reálne dáva zmysel a mám pocit, že je to trošku melodramatický a manipulatívny film. Najviac to stojí na tých hereckých výkonoch, ktoré sú veľmi dobré a musím priznať, že Will Smith je podľa mňa veľmi dobrý. Možno by sme z jeho postavy dostali viac, keby bol film napísaný úplne inak, ale čo už človek narobí? Naomie Harris je podľa mňa najlepšou postavou filmu a osobne som si ju skutočne aj najviac užil. Veľmi veľa toho dáva a asi najviac jej verím. Čo sa ostatného týka, podľa mňa je to pozerateľné, má to pár dobrých myšlienok, no viac by sa mi asi páčila možnosť, ktorú naznačoval trailer, keby sme skutočne išli do tej fantasy sféry a mohli sme sa skutočne stretnúť s reálnou láskou, smrťou a časom a nie hercami, ktorí ich hrajú. Ako film je to okey, no jednoznačne mám pocit, že z toho obsadenia a príbehu sa dalo vytrieskať oveľa viac. Klamal by som, ak by som povedal, že som si nenašiel vo filme absolútne nič, ale znovu by som si ho už určite nepozrel. Pre mňa dobre vyzerajúci priemer. Hodnotenie: C+ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Super nápad, ale zpracování je úplně nechutně hollywoodsky vyumělkované, až to nakonec není ani trošičku uvěřitelné. To je jediný, ovšem docela podstatný problém, který s tímhle filmem mám. Jinak je to velmi dobrý dojáček plný hvězdných jmen. Jen na mě bohužel kvůli výše uvedeným důvodům nijak zvlášť nezapůsobil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se White (Edward Norton) kouká na televizi, se zeptá své matky, jestli dávají už i CSI: Celeveland, ona mu odpoví, že je to novinka. Ve skutečnosti na obrazovce běží seriál Beze stopy, který se vysílá již od roku 2002. (hendrich6)

Reklama

Reklama