Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Den patriotů, jehož název by mohl navozovat pocit, že se bude jednat o další z klasických amerických snímků vzývající hrdiny se spoustou vzletných proslovů, nereálných činů a všudypřítomnému patosu. Opak je naštěstí pravdou a tento snímek k tomu neinklinuje (až na pár scén). Den patriotů je natočen dle skutečných událostí bombového atentátu při Bostonském maratonu. Jeho hlavním cílem je nám nastínit do podrobna průběh atentátu a následnou titěrnou práci policistů a FBI při identifikaci a hledání atentátníků. Je to především jejich oslava a ukázka toho, že tento sport a představu nelze zničit jakýmkoliv způsobem. Řemeslně kvalitně natočený film, kde není nouze o přestřelky, bombové výbuchy a skvělé herecké obsazení. Mám k tomu zřejmě jedinou výtku, a to že se mi zdálo, že je příběh místy dost zkratkovitý a některé linie nebyly dovyprávěné. Tento film mě příjemně překvapil, hlavně díky své uvěřitelnosti a absenci patosu. 7/10. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho jak je film moc dlouhý ale nakonec to ani nevadí, střídání reálných a filmových záběru bylo velmi povedené, příběh a lapeni atentátníku strhující i když při přestřelce policajti dostávali co proto, a nakonec byli tak zmateni že šli pro ti sobě tak dokázali přes všechny nástrahy chytit atentátníky, konec velmi působivý, herecké obsazení filmu se velmi dobře vybralo. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toporného konce, jinak bych šel určitě aspoň na tři. A nebo ještě uvidím, mísí se to ve mně a je to tak nějak přesně napůl. Tahle zcela jistě politováníhodná událost si zasloužila určitě pevnější, režisérskou ruku. Něco na způsob Paula Greengrasse. Jeho Let číslo 93 zůstal pro mě zatím zcela nepřekonán. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spolu s Královstvím zatím nejlepší Berg, citlivě natočené, hezky přízemní, očekávaný patos se dá skousnout, herci jsou super (jo, i Wahlberg tu docela válí)...teda jestli jsem to pochopil správně, že jeho postava má být tak trochu vocas), a aby to nestačilo, Reznor z Rossem pro tenhle film složili naprosto fantastický soundtrack (to oni vždycky, ale tenhle protáčím nejčastěji ze všech). Silné 4* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pôsobivo natočene, príbeh nestrhne, ale Peter Berg vie vymačknuť slušnú atmosféru s tých prestreliek, takže miestami je to fakt napínavé, ale aj zaujímavé a viac menej smutne, aj keď sa jedna o Amíkov, ktorý sa chvália do nebies. Každopádne to čo sa stalo je skutočne sila a nechcel by som to zažiť a tento film mi to v dravom štýle od Berga s dobrým Wahlbergom výborne pripomenul a zároveň bavil a zaujal. 80% - 4* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Film se natáčel souběžně se snímkem Stronger (2017), který také pojednává o bombovém útoku na bostonský maraton. (Dr Lizal)
  • Poté, co David Ortiz pronesl v živém televizním projevu na stadionu před zápasem Red Sox slovo „fucking“, by za normálních okolností zapříčinilo pokutu televizní stanici ze strany Federální komise pro komunikaci (FCC). Po dvou dnech FCC oznámila, že daný incident pokutovat nebude. Je to první a zatím jediný prohřešek podobného typu (sprosté slovo při živém vysílání), který daná komise nepokutovala. (Caaslav)

Reklama

Reklama