Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stanley Yelnats (LaBeouf), kterého pronásleduje smůla způsobená starou rodinnou kletbou, je poslán do tábora Zelené jezero, kde se jeho život ocitne v nebezpečí. V táboře je ale uvězněn a se svými spoluvězni - Squid, Armpit, ZigZag, Magnet, X-Ray a Zero - jsou přinuceni strážkyní tábora (Weaver) a jejími dvěma kumpány k tomu, aby zdánlivě bezdůvodně kopali jednu jámu za druhou. Ve skutečnosti však k tomu důvod existuje a Stanley musí spolu se svými spoluvězni držet pohromadě, pokusit se odhalit skryté tajemství a jednou provždy zlomit kletbu rodiny Yelnatsů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na plakát s názvem by leckdo moh nabýt dojmu, že Walt Disney začal točit porno, což by ve výsledku mohla být snad i zajímavější podivaná, než tahle "verze". Flashbacky do minulosti mě nudily, zpomalovačky iritovaly a pokusy o parodii na vězeňský filmy s náctiletejma rádoby věžněma nebavily. Vyprávění je chvílema určený menšim divákům, ale vzápětí zase jakoby vážnější pro dospělejší publikum. Pointa byla nakonec docela trapná (a společně se závěrem hodně infantilní), přičemž k ní vedle téměř dvouhodinová cesta. Druhá hvězda za pár vtípků a herecký obsazení, díky kterýmu jsem se pro projekci vůbec rozhod. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

"Všechno je to vina tvího špinavého pradedečka co choval prasata" :D Akože veľmi voľný- pozrel som si to len tak pre zaujímavosť na HBO ani som najprv nevedel čo to vlastne pozerám, ani som predtým o tom nepočul- avšak zaujímavý- pútavosť a prepletanie dejových línii- a tak trocha nekonvenčný - žiaden blockbuster, žiaden vysokoškolský nepodarený experiment, žiaden film ktorý doslova musí pritiahnuť masy ľudí do kín... ani neviem či to vlastne bolo v kinách, film sa skrátka nesnažil divákovi zavdačiť. O to to mám radšej... ()

Reklama

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je zde daleko lepší než v takém Transformers. Znám knihu a proto dokážu ocenit návaznost, kterou má i kniha. Film se zdá jako řadový film o poutu dvou kamarádů, ale nabízí i příběh na pozadí. Příběh zeleného jezera je zde méně patrný než v knize,ale možná proto vyniká hlavní linie. Hezký příběh se zajímavým koncem. Megafilm to není a o to více ho mám rád. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mladiství delikventi odsouzení do "trestaneckého" nápravného tábora dennodenně kopou v poušti díry, cosi hledají. Pro chlapecké / rodinné dobrodružství nezvyklé zasazení, ona také zápletka není úplně nekomplikovaně dětská, ale jakmile se střípky rodinné historie, kletby a místa začnou provazovat, má to efekt bezmála mystický. Děj se však zbytečně natahuje a ve směřování do přehnaně přešťastného závěru rozpadá. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mišmaš všeho možného a nemožného v laciném třpytivém obalu. 1) Mám rád, když nevím, kudy se film bude dále ubírat, protože je dějová zápletka rafinovaná nebo alespoň složitá. Tady ovšem je všechno jasné hned na začátku, pokud tedy připustíte, že jde o dobrodružnou komediální westernově fantasijní romantickou pohádku pro děti i dospělé s nádechem dramatu a thrilleru. K tomuto poznání ovšem divák dospěje až někde přinejmenším v polovině filmu, protože až do té doby si říká, že to snad autoři nemyslí vážně a že pejsek s kočičkou už svůj dort upekli, tak proč tito američtí epigoni. 2) Když pak není jasný adresát, není divu, že výsledný dojem z filmu je přinejmenším rozporný. V podstatě zbytečná dvojkolejnost příběhu s historickými flashbacky vše jen zdržuje. 3) Film jsem shlédl vlastně kvůli mému oblíbenci, tehdy 17letému Shia LaBeoufovi. Ani bych ho v jeho nevýrazném hereckém projevu snad nepoznal (ono taky nebylo moc, co hrát). Vetřelkyně Weawerová tomu taky moc nedala, ani ty pomalované australské ještěrky si moc nezahrály, takže jediný zajímavý výkon jsem zaznamenal u Jona Voighta. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Film je věnován vzpomínce na Scotta Planka, představitele Trouta Walkera, který umřel chvíli po natáčení na následky automobilové nehody. (..Lucas..)
  • Básnička, kterou čte slečna Katherine dětem a Sam ji dokončí, je "Annabel Lee" od Edgara Allana Poea. (Morien)

Reklama

Reklama