Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (67)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.11.1983 dochádza v laboratóriu v mestečku Hawkins v štáte Indiana k napadnutiu jedného z vedcov neznámym tvorom. V ten istý večer štyria kamaráti hrajú spoločenskú hru a traja z nich sa vyberú na cestu domov. Chlapec menom Will Byers po príchode domov zbadá na záhrade niečo čo ho vystraší a chce sa ukryť v záhradnom domčeku. Potom, ako ho ráno mama a starší brat nenájdu doma, nahlásia jeho zmiznutie polícii a tá po ňom začne pátrať. Medzitým sa v miestnej reštaurácii objaví dievča, ktoré kradne jedlo a na predlaktí má vytetované číslo 11. Pátrať po Willovi sa rozhodnú na vlastnú päsť aj jeho traja kamaráti...Úvod celkom príjemne prekvapil, pekné prostredie, dobrá hudba a hlavne sľubný začiatok príbehu. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem viděl dvakrát. Podruhé mě bavil víc. Už se koukám na 3. řadu a postavy během dílů procházejí charakterovými změnami. Například Steve, který je v první sérii hajzl, tak je v třetí mou nejoblibenější postavou. Takze mu v té první sérii fandím, ikdyž je to hajzl. V první sérii jsem měl rád postavu Nancy a Jonathana, ale ve třetí řadě mě vůbec nebrali, a proto je nemusim ani v teto sérii, ikdyž mi byli dřív tak blízcí. Třeba Lucase jsem neměl nikdy moc rád, ale postupem času jsem si ho také oblíbil. Tak jsem to měl i u všech dětských postav, kromě Eleven. Teda Will mi pořád nesedl, ale možná ve čtvrté sérii to bude jiné. Chci tím říct, že tenhle seriál vnímám úplně jinak, než jsem ho vnímal po prvním zhlednutí. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Vypadá to na solidní dávku citlivých odkazů na slavná díla 80. let. Milá pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro atmosféra, díky které je to tak strašně slavné, tu je. Jenže retro atmosféra nevyvolá mystično a právě to tady skoro není. Fakt, seriál, co je pojmenovaný Starnger Things v sobě nemá skoro žádnou divnou věc, která by nahnala husí kůži. Jo, jedna scéna přijde, úplně na konci, díky které to asi s tímhle seriálem nevzdám a budu pokračovat. Zatím jedno velké zklamání. Jo, to rádoby retro intro a většinou se tam nehodící hudba mě spíš irituje... Taky to ještě nevzdám kvůli tomu, že tohle mají na svědomí režiséři filmu Hidden a vím, že oni mají na to, vytvořit atmosféru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som si istý takto spätne, či je priznanie žánru a nadprirodzených prvkov hneď v úvodných minútach tým najsprávnejším riešením, ale vzhľadom na fakt, aký fenomén sa zo seriálu stal, tak asi aj áno. Hneď je jasné, že pôjde o nostalgickú a postmodernú nôtu a že okrem sledovania deja máme priam nakázané sledovať odkazy na všeličo možné z osemdesiatok. Taktiež rozloženie na tých dobrých a zlých je jasné už od prvej časti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa chlapci na začiatku chystajú domov, ich otec v televízii pozerá seriál Knight Rider (od r. 1982). (Bluemoon)
  • Úvodní scénka, kdy kluci hrají hru na hrdiny „Dungeons and Dragons“, je odkazem na film E.T. - Mimozemšťan (1982), ve kterém jsou nám podobným způsobem představeni hlavní protagonisté. Kromě toho můžeme na pozadí zahlédnout plakát ke kultovnímu snímku Věc (1982). (HellFire)
  • Když Will Byers (Noah Schnapp) a Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) závodí na kolech o komiks, vyhraje Will, ale navzdory tomu v závěru epizody při hledání Willa v lese Dustin křičí, že mu Byers dluží vyhraný komiks. (Delock)

Reklama

Reklama