Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 250)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, proč se tu ze serošku naprostá většina pomobáze posrala naplacato, leda, že by se místní ohyzdové rádi koukali na haranty, co na tom jsou ne-li hůře, pak alespoň podobně. Oscilace mezi napínákem pro dorostlé a ítý atmosférou, určenou fuckanům, z toho skutečně dělá žuvačku pro celou rodinu. Prostě se může na gauči trojáku uprdelit táta, co se rád bojí i něčeho jiného, než mámy, máma, která si tím najde dobrou výmluvu, proč opět odložit vytírání podlahy, na kterou se už natvrdo lepí i holinky s hodně hlubokým vzorkem a potěr, co by čuměl na cokoliv raději, než se naučil třeba číst, psát nebo si nevplétat holuby do lykansky husté, umaštěné kštice prepubescentního mongola. Aby to nevyznělo přespříliš přísně - autistická slečinka hraje jako z partesu, za to dvacet procent navíc, a občas se podaří i vybudovat skutečně tísnivou atmosféru. Kterou bohužel srazí další záběr (a že jich je) na nebohého chlapce, co si při nějaké strašné nehodě prohodil horní čelist se spodní a ještě mu přitom vypadala většina řezáků, oči se zbasedovali a zbytek těla čapnul dermatitidu hrubšího zrna. Ne, sorry, přeháním.) Prostě jsou tam odporní všichni, i ta slečna, co má být femme fekale. Představa bližší kooperace s ní se dá shrnout slovy klasika - no to mi ho zandej! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že první cca 3 díly nejsou nic extra, spíše jen budují takovou familiární atmosféru 80. a 90. let. Postupem času to určitě oceníte a nemusíte být zrovna cinefil, který masturbuje nad Blízkými setkáními třetího druhu. Partička odvážných kluků z amerického předměstí si získá vaše sympatie a hlavně po tom cca 3 díle se začínají projevovat i zajímavé sci-fi aspekty. Nechci přímo říct, že příběh má dětský nádech, protože pár míst oplývá solidně hororovou atmosférou, nicméně musíte počítat s tím, že hlavními hrdiny jsou tady děcka, takže některá místa, včetně vyvrcholení 1. série mohou působit naivně. Celkově ale příjemné a za herecké výkony určitě palec nahoru. 7/10 ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zabít Winonu Ryder. Slabší seriál by její naprosto šílená exhibice psycho-hysterickýho teroru snad dokázala i pohřbít. Ať se jedná o cokoliv, Winona reaguje zásadně ušeptaným roztřeseným hlasem, klepajícícími se končetinami a vykuleným pohledem. Horší přehrávání se jen tak nevidí. Jinak pro mě jeden z nejlepších seriálů poslední doby, a to hlavně díky skvěle budovanému napětí, fantastické hudbě a hlavně hereckým výkonům převážně dětí (sympatické děti! to se málokdy poštěstí!) a Millie Bobby Brown je jednoduše k sežrání, stejně jako Gaten Matarazzo nebo David Harbour. Pro mě to zakolísalo jen párkrát během druhé série, když se objevily podivný klišovitý postavy Mad Maxe a jejího ujetého přeprsklého bratra Billyho posedlého svou oholenou hrudí - obešlo by se to bez nich. Mám trochu obavy, s čím přijdou tvůrci ve třetí sérii a kam chtějí příběh dál vyvíjet, zatím ale naprostá spokojenost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa nechcel viazať na dlhé seriály, mal a mám rád minisérie. neviem pri koľkých sériách skončí Stranger things, ale všetky 3 série boli výborné, ale táto prvá nezabudnuteľná, kultová. Návrat do detských čias v tej najkrajšej podobe, presne ako sme ich zažili my, dnešní 40-tnici. Už som si začínal myslieť, že dnešné filmy stratili kúzlo, alebo, že som sa zmenil ja sám, starnem a tak...Nie, Stranger things dokazujú, že sa to stále dá, len to nevie každý. Duo Duffer brothers to dokázali na takej úrovni, že sám Spielberg by sklonil hlavu. partia chlapcov sa vydarila, super casting, nielen pevné jadro, ale i všetky postavy okolo nich, vrátane zápornejších. nad všetkými vyčnieva veľmi sympatické dievčatko s veľkou hereckou budúcnosťou (dúfajme)- Millie Bobby Brown v úlohe "Eleven". Späť je aj stratené dievča hollywoodu W. Ryder. Celá prvá séria je úplne magická, nádherná, , všetky postavy, odkazy na tú krásnu dobu-80-tych rokov...Humor, akcia, romantika, napätie, jemný hororík? Mix žánrov, ktorý dokonale funguje. Odporúčam hlavne tým, ktorý tú dobu zažili, ostatní možno nebudú až taký nadšený. 100%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Netflix jede. A navíc rozumí tomu, jak to dělat správně, tady totiž hraje důležitou roli atmosféra osmdesátkového dobrodružství, ale zároveň je to jako celek natočeno moderně a nikdo nepáchá snahy o přílišné klišé a když, tak s nimi dokáže perfektně pracovat a parafrázovat na ně. A dál? Správně zvolená délka, jsem si jistej, že kdyby tohle běžel na jakékoliv jiné us tv stanici, tak by byl počet dílů vyšší a to by rozhodně nedopadlo dobře, těch osm krát pětačtyřicet minut dokáže náležitě nadávkovat atmosféru tajemna a dobrodružství (mimochodem, už hodně dlouho jsem neviděl tak kvalitně zahrané dětské hrdiny) a přestože jsou postavy hodně neoriginální (školní boreček, bručoun sherif s tajemstvím atp.), je zábavné je sledovat. A ta atmosféra.. Upřímně, jediné podobné, co mě napadá, je del Torovo Faunův Labyrint a to už je pěkných pár let. Jasně, mohl bych tu ještě psát o kvalitní hudbě, kameře a dalších věcech, ale raděj si místo toho půjdu pustit úvodní znělku. ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (283)

  • Několikrát je v seriálu použita vzduchovka Crosman 2240. Tento typ však byl představen až v roce 1999. (ČSFD)
  • Auto Steva Harringtona (Joe Keery) je BMW 733i (E23) z roku 1983. (J.F.B.)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama