Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

curunir 

všechny recenze uživatele

O tomto filme bolo už popísané veľa, preto iba porovnám svoje názory s tým, čo povedali iní. Herecké výkony sú naozaj nezaujímavé, najlepším mi prišiel Djimon Hounsou, no i ten je vyložene priemerný. Kamera vyčarí niekoľko zaujímavých momentov, ale v globále sa z nej naozaj mohlo vyťažiť viac, najmä v nasnímaní púštnych scenérií, ktoré sú väčšinou akési nemastné-neslané a chýba im určitá veľkoleposť (ako bolo povedané na margo ,,Lawrenca z Arábie"). Častému porovnávaniu práve s ,,Lawrencom" inak nerozumiem. Oba filmy majú príbuzný iba námet púšte, aj tie sú na iných kontinentoch, preto považujem akékoľvek porovnávanie za prehnané a najviacej sa hodí akurát s Van Dammeovým ,,Legionárom". Jediný výraznejšie plus ,,Štyroch pierok" vidím v dynamickom strihu, hoci i ten sa do niektorých kľudnejších scén skôr nehodí. Tu toľko ospevovaná bitka v púšti je podľa mňa skôr lepšie nakrútená a po nej nastupujú už iba čoraz nudnejšie a patetickej scény s ktorými som mal počas sledovania vážne problémy dopozerať ich. Škoda, pretože prvých 20 minút sa to vyvíjalo veľmi sľubne v nadpriemernom hodnotení, väčšinový ostatok je však za slabšie 3*, alebo veľmi dobré 2*. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevím kdy a jak jsem se k tomu filmu dostal dřív a proč jsem vůbec udělil jen tři hvězdy. Protože tohle je jednoznačně dobrý film, kde nechybí ani válečná tématika, ani promyšlené a napínavé dobrodružství. Souboje vypadaly k světu a byly přehledné. Zbytek měl taky svůj styl a pěkně se na to koukalo. 75% ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Navod jak se da vcelku slusny pribeh, dokonale pokazit. Ve filmu tak nejak nic nedrzi pohromade. Zcela fadnimu a otrepanemu scenari konkuruje snad jen nesmyslny strih. Jakoby reziser nevedel jak nektere zabery dokoncit, tak je proste strihnul dalsim zaberem. Nudna kamera jen podtrhla tu šeď celeho snimku. Za zminku snad jen stoji dobre herecke vykony Wese Bentleyho, Heatha Ledgera a Djimona Hounsoua. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, že ma nepriaznivé hodnotenia a komentáre neodradili pozrieť si tento film. Už sa mi vyslovene žiadalo pozrieť si iný, než klasický vojnový film. A zakomponovaním troška romantiky som sa ho aj dočkal. Príbeh je síce zdanlivo naivný, no zvládnutie bojových ale hlavne púštnych scén sa nie vždy podarí tak dobre. Byť to trošku kratšie a pridať štipku svižnosti hlavne v scénach 'doma', určite by boli hodnotenia priaznivejšie. 70%. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ano, ta základní zápletka snad nepůsobí zcela pravděpodobně (ale možná jen nám a dnes), ale jinak je to krásný, dobrodružný snímek, odkazující na klasiku jako Chartům atd. Jinak jsou zde nádherné přírodní záběry, zdařilé bojové scény, barvité kostýmy. Já jsem rád, když vidím takový "klasický" příběh, který by mohl napsat i Rudyard Kipling. Po opětovném shlédnutí jsem přidal *. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)
  • Film se ve skutečnosti nenatáčel v Súdánu, ale v Maroku. (Candice)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama