Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kola vozu městských služeb zavezou Luďka do Chánova. Netuší, že ho tam čeká setkání se synem Tondou. Luděk Tondu zachrání a Luďka zachrání Franta. Kamarád Franta to myslí dobře, ale lež, kterou vymyslel, Luďkovi pořádně zkomplikuje život. (Česká televize)

Recenze (110)

Schuebelbach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna ze 4. dílu Dáša: "...řek jsi sama...řek si sama???" Luďan: "... … ...Ne!" …nic...nic...nic... Dudová: "Řek to." Je jednou z nejlepších a nejlépe vypointovaných scén, které jsem v poslední době viděl!!! A nejenom, že je skvěle napsaná, ale ta scéna je i strašně dobře zahraná. Že je dobrej Hofmann, to mě nepřekvapuje. Ale to, jak skvěle hrajou Godla a Dudová, to je skoro výsměch celé DAMU a JAMU dohromady. Godlu absolutně žeru! Mám sand teď momentálně dokonce pocit, že od revoluce neudělal pro romskou otázkou nikdo více, než Zdeněk Godla! // A Cína je jako dabér fakt excelentní! // Trochu se bojím jedné věci: Zdeněk Godla je v roli Franty TAAAAK skvělý a tak ohromující, že pokud budou tvůrci chtít docílit úplně toho maximálního efektu a nás diváky naprosto a totálně odrovnat, tak ta jeho postava bude na konci muset tragicky zemřít. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle vybraná Erika Stárková. Když se navíc dočteš, že je v roli spojená s hlasem Jana Cíny (měla by si ho nechat:), Tak tedy, klobouček, pánové! A hudební podkres, trefený přesným šlágrem minulých desetiletí pro ten pravý moment, to už, společně s počtem absolutních hlášek ("nebuď blbej, s tím se blbě žije") připomíná památné Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ...No a "koordinátor Snědé tísně", to už je hotovo :-). PS Franta je takový rómský Ježíš. Nebo bude. ;-) PPS: MOST! bude malinko agitka porozumění, což je vlastně hodně dobře. PPPS: fajn jsou i drobnosti, jako - na střeše cimrmanovské "Svou pravdu nebudeme skrývat!" (nápis Havel) :-) ()

Reklama

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha dramaturgie tak nějak "vychovávat ke smíření" vyznívá pro mne bohužel jako dosti křečovitá osvěta, kterou aspoň místy zachraňuje vtipnost.. Takže - milé dívky, podívejte, i učeň s vyholenou hlavou může být výjimečně chytrý! Milí rasisté, podívejte, z deseti Romů je devět sympatických a jen jeden násilnický buran. Milí prostí hospodští, nebuďte úzkoprsí, proč si nepřiznat, že třeba sexuálně zatoužíte po transsexuálovi? Milí studenti, mohli byste se angažovat v antirasistických spolcích, třebas i kvůli zamilovanosti, to je jedno. A tak dál. Takže "typický Most" obrácený naruby ve snaze vyvracet (pravdivé) stereotypy. Některé scény jsou úplně mimo, třeba vykládání karet, které pak asi vystřihli, ale nechali začátek, syn, který podle vůně nepozná, že fotr kouří trávu (proč vlastně, smysl ani fór žádný). Povedená hláška snad jediná (o tramvaji), pár výborných vtipů (roztáčení kolotoče motorkou, Snědá tíseň...) a velmi dobré scénky, kde nechají "cigánské" neherce tak trochu improvizovat. "Odvážná" snaha zaujmout kuřbou je laciná, i kdxyž konečně opravdu pravdivá. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřil bych že to řeknu. Ale toto je fakt dobrý. Nejlepší díl. Zatím. Kde jinde vidíte jak kluk z učňáku kvůli holce přestane poslouchat Ortel a zajde napsat zkoušky v doprovodu domestikovaného cig.. roma, kde získá nejvíc bodů v IQ testu co jen to je možné. Přidejme k tomu Snědou tíseň a o zábavu je postaráno. ()

KyleReese 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejvíc nahláškovaný díl. Franta jako Tondův "zákonný zástupce" a Luděk jako "bojovník za práva cikánů" mě dostali.:-)) No a o Snědé tísni snad ani nemá smysl mluvit:-))) Naplno se ukazuje, jak si tvůrci dělají prdel ze zažitých společenských stereotypů a zároveň s ironií nahlíží na přátelství a rodinu, jako na lidi a ne jako na účastníky nějaké reality show. "Smaž to odtamtud." "Ty Vole, to je na facebooku, to už nejde smazat" :-))) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • V čase 2:58 se drží Franta (Zdeněk Godla) na levé straně popelářského vozu a mává pravou rukou směrem k řidiči, že se může rozjet. Řidič ale v tom okamžiku ve zpětném zrcátku vůbec Frantu nemůže vidět, protože Franta mává pravou rukou směrem k zadní části vozu a ne směrem k řidiči (správně se měl držet pravou rukou vozu a na řidiče mávat levou rukou, tak, aby jej řidič v zrcátku viděl). (montywalsh)
  • Při natáčení seriálu Most! založili tvůrci facebookovou stránku Snědá tíseň, kterou potřebovali kvůli natáčení. Dlouho se na ní nic nedělo, avšak po premiéře této epizody nasbírala během několika desítek minut přes tisíc fanoušků. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama