Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Frontier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pátek a ve mně ten poslední díl pořád rezonuje. Byť byl celý díl zahalen do smutný nálady, i tady se objevilo několik nezapomenutelných momentů a hlášek (zarámovaný puzzle, nová zkušenost, péro v telefonu), který ve mně vyvolaly výbuch smíchu. Závěr mě pak rozsekal úplně. Dojemná řeč Luďana zakončená takovým způsobem, že člověk brečí a chláme se zároveň a neví, co z toho si má vlastně vybrat. No a pak Journey a sonda hospodou. Přiznám se, že i já jsem uronil slzu, nevím vlastně ani jestli víc kvůli Čočkinovi, nebo jestli proto, že tahle paráda končí. Asi od obojího trochu. Geniální zakončení! Pondělky už nebudou nikdy jako dřív. Na počest Ivana ode dneška v hospodě hlásím, že jsem vylitej jak Čočkin. Je suis Čočkin! Dycky MOST! ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Ta kombinace humoru, sociálního dramatu i hlubšího poselství a myšlenek... 🎭 Bude mi to chybět. Stylový a elegantní závěr, o tom, jaké je to mít sny a na poslední cestě se vylejt, jak váza... A dokonalou třešničkou bylo poslední rozloučení songem od Journey - Don't stop believin'. 🎶 Co vám budu povídat, dojalo mě to a seriál asi skončil tam, kde měl a tak, jak měl. 🎬 Dycky Most! ✊ A dost! ❤ ()

Reklama

Takaru 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z poslední epizody seriálu mám popravdě smíšené pocity. Tíha a vážnost tady naprosto převážily, vtípky, které to celé měly trochu odlehčit, vyzněly naprázdno. Přesto je to závěr důstojný a celý seriál se právem zapsal do "zlatého fondu" česko-slovenské televizní tvorby. Jen už mi prosím někdo vysvětlete co, že je tak nebezpečného, nepřípustného, nemorálního a výchovu narušujícího na zobrazení mužského ztopořeného přirození nebo ženských genitálií před desátou hodinou večerní. Tohle je doopravdy k zamyšlení. Z tohoto odporného pokrytectví je mi zle už dlouho. Most forever. DÍKY. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže, závěrečný díl Mostu! se prostě povedl. Kolečko s Prušinovským celý příběh krásně zakončili. Finální díl je nejvíce lidský z celého seriálu. Stejně jako skutečně od srdce prezentovaný proslov Martina Hofmanna na pohřbu. V tomhle díle se spojily všechny tábory. Konec Kolečko s Prušinovským dobře vymysleli a ještě si nechali zadní vrátka pro pokračování, ale jak se říká, nejlepší je v nejlepším přestat. Most! je jeden z nejlepších seriálů, co jsme kdy vyprodukovali. Nejen pro své hlášky, ale i svou poetiku, která se tu vycítit dá. Závěr je plný posledních zvratů, udobření a vrácení do starých kolejí ve městě Most. Finální sekvence s pohřbem a farářem je jedinečná. A všechny scény tu stojí za to. 85% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná jedno z nejlepších seriálových zakončení vůbec. Beze srandy. Cokoliv utahovat by automaticky znamenalo sklouznout ke klišé, ale tahle volně plynoucí rozlučka, která vrací do hry komediální podtón, jenž, ruku v ruce s funusovou atmosférou, nutně hořkne, ukazuje, že sebevědomá tvůrčí vize je víc, než laciná podbízivost tradičnímu publiku. Ty nedohrané party mě vůbec nemrzí, naopak připomínají, že někde plyne život i po osmi týdnech sledování dál, bez vůle to radikálněji změnit. Prušinovský je momentálně daleko nad tím, co jsem až doposud v tuzemsku považoval za vrchol. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)
  • Při Luďkově smuteční řeči před Severkou je v čase 44:30 záběr do publika, ve kterém je Luděk (Martin Hofmann). (afu)

Reklama

Reklama