Reklama

Reklama

Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu

(seriál)
  • Japonsko Re: ゼロから始める異世界生活 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2016–2024), 26 h 3 min (Minutáž: 24–50 min)

Předloha:

Tappei Nagacuki (kniha)

Hrají:

Rie Takahaši, Júsuke Kobajaši, Rie Murakawa, Jumi Učijama, Inori Minase, Činacu Akasaki, Mamiko Noto, Takehito Kojasu, Hideaki Tezuka, Jumiko Kobajaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Velmi náhle a bez varování je student Subaru Natsuki, který se právě vracel z obchodního domu, přenesen do jiného tajemného fantasy světa. Bez jakéhokoli vysvětlení, jak se zde ocitl, čelí mladý chlapec největší výzvě svého života. Vše se ještě zhorší, když je během prvotního průzkumu svého okolí přepaden skupinou lupičů. Naštěstí jej v nejhorším zachrání mladá bělovlasá dívka s tajemnou magickou kočkou. Aby se Subaru dívce odvděčil, tak jí nabídne pomoc při pátrání po kapsáři, který dívce ukradl jistý pro ni důležitý předmět. Když se však dostanou zloději na stopu, jsou přepadeni a oba umírají. V momentě, kdy se již chlapec rozloučil se světem, se však náhle stane něco nečekaného! Subaru stojí opět na začátku své cesty v tomto tajemném světě a je na stejném místě i v čase, kdy se objevil poprvé... (Jeoffrey)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (33)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Vyhladnuté anime už pár mesiacov, ale v moment, keď som uzrel tento fanart, okamžite som po tom skočil. A nesklamalo. Naopak, prekvapilo. Nečakal som, že ma pohltí až tak. Síce milujem fantasy žáner, ale už dlho sa mi nestalo, že som potreboval hltať jeden diel za druhým v takto rýchlom tempe. Má to svoje muchy, hlavne čo sa týka rozpracovania námetu „obyčajný človek prenesený do fantasy sveta“, kde sa Subaru (?) príliš netrápi otázkou, čo sa sakra deje a ani sa o jeho minulosti v normálnom svete nedozvieme viac. Občas trochu pôsobia neodôvodnene jeho "krízi", keďže opakoval, vytrpel si, a zomrel snáď viac krát, než bežný hráč Dark Souls, a on ešte sám seba niekedy označuje ako neschopného (pretože nevie bojovať)? Chválim orchestrálny soundtrack, u ktorého to malo ostať, pretože pesničkový pár krát pokazil scénu (napr. úplný záver). Inak očakávania splnené: hlavný hrdina v (hodne) drsnom prostredí, ale stále zachovaná fantasy idealickosť a atmosféra. Re: Zero kara pôsobilo na mňa občas až trochu znepokojujúco, pretože toto nie je žiadny Sorey alebo iný neporaziteľný hrdina, ale obyčajný chlapec z mesta. Divák sa tak vie ďaleko lepšie vžiť do jeho situácie, hodnotí seba, a dochádza mu, že psychicky či fyzicky by aj "obyčajnému" Subarovi sotva mohol konkurovať. Teším sa na 2. sériu. Mimochodom, pochvala za výbornú scénu, kde zlovestné ticho je len prerúšané zvučkou telefónu. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, sleduji s velkým zpožděním (ale vždycky jsem našla něco lepšího… tehdy jsem si to myslela, protože po zhlédnutí Re:Zero mohu prohlásit, že vše, co přišlo vždycky místo tohoto anime, byla skoro ztráta času). Zpočátku se to jeví jako průměrný isekai, na které jsem nikdy moc nebyla. Tak proč sakra dávám 5*, ptáte se? Protože tady hovoříme o cestování v čase s možným „coby-kdyby mé rozhodnutí bylo jiné“ efektem, kterým jsem já posedlá! Protože Subaru si mě naprosto získal někdy okolo 6.-7. dílu! A tak moc, že jsem si ho prostě zamilovala! Doslova a úplně. Už od prvního dílu mi byl sympatický, ale potom se jen zlepšovalo a já si ho opravdu zamilovala. Hlavně konec 7. dílu byl opravdu hodně povedený, hodně silný zážitek. Nebo je to možná proto, že toto anime pro mě přišlo v tu správnou dobu, ale to nevadí. Za mě opravdu moc povedené anime a po dlouhé době mohu souhlasit s vysokým hodnocením jak tady, tak na MAL a všude jinde. Subara si zamilujete (aspoň mě si postupně získal úplně… my poor lovely cinnamon roll.. někomu může připadat šílený, ale ta jeho neupadající snaha ochránit ty, které našel v novém světě, byla opravdu přesvědčivá), Rem a Ram (které jsem předtím poznala díky všemožným meme na internetu a různým narážkám od některých mých známých v průběhu posledních 2 let) a Emilia a Puck nakonec vytvořili tu správnou směsici, která mě udržela až do konce (Roswaald se mi líbí víc v chibi verzi, a to mi nikdo nerozmluví :D Rosuwaaaaardo-senseiii). Druhá polovina začíná zostra (co si budeme povídat, konec 12. a 14. dílu byly HODNĚ povedené a měly dokonalou atmosféru), ale co přišlo potom.... Nemám slov. Divím se, že se Subaru úplně nezbláznil po pár pokusech. Pokud bych první polovině dala 10/10, druhá polovina by měla minimálně 20/10. Když si předtím lámete hlavu, proč dávají komedii na MAL žánr Thriller a nepřečtete si do čeho se pouštíte, jen máte matné povědomí, co vás čeká, druhá polovina vám vyrazí dech (aneb slibuji, že si vážně začnu číst, do čeho se pouštím :D moje nervy, ach jo) Druhá polovina byla skutečně tak silná, že jsem od ní nemohla odtrhnout oči. Pravé šílenství a zoufalství a vy se divíte, že na to má Subaru pořád sílu znovu a znovu-... ne, budu mlčet :) pokud jste ještě neviděli, určitě se koukněte! Sem s druhou sérií, prosím! (I want more of my lovely cinnamon roll~ :3 ) ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

No, jako jo.. ale že bych to musel vidět dvakrát.. Animace jako vždy více než fajn, velice sympatické postavy a taky dost vtipných momentů ale ve výsledku je to zase jako tři čtyři seriály dohromady, tak nesourodý ten děj je. Finále není zdaleka tak epické, jak by člověk očekával a záporáci jsou vysloveně nevýrazní (kromě arcibiskupa či co to bylo ale ten jenom vzhledem, jinak měl sám o sobě taky jenom ubohý štěk). Kdyby se to tak po prvních deseti dílech ubíralo udaným směrem, bylo by to dost možná na 5/5 ale takhle je to tak na 2 hvězdy. Celkově to beru jako zahozený potenciál jinak úžasně rozjetého seriálu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to jeví jako typická, ztřeštěná harémovka s naprosto debilním hlavním hrdinou a tudíž prvek, díky kterému se hrdina může v případě, kdy zemře, vrátit v čase a začít odznova, vůbec nic nezachraňuje. Sám jsem to odmítl sledovat s tím, že chvíli počkám a uvidím dle ohlasů. Ty byly víc než pozitivní a tak jsem tomu na sklonku série dal druhou šanci. Popravdě, svých ohlasů to dostálo. Hrdina, Subaru, se sice chová jako debil, ale něco je v jeho chování přece jen realistické. Celý děj je rozdělen na několik zápletek a nejednou klesne do beznaděje, temnoty a docela dost velké krutosti, kterou bych od toho rozhodně nečekal. Každá z hlavnějších, respektive důležitějších postav, není jen karikaturou, ale má i svůj příběh, svou minulost a tudíž je jednodušší si je oblíbit a nenahlížet na ně jen jako na nějaké doplňky do už tak poutavého děje. Co je ale na tomto anime výjimečné? Že u hlavního hrdiny nedochází postupem času k zesílení a nestává se z něj bojovník nadlidské úrovně. Naopak, jediné, čeho využívá, je své schopnosti vracet se v čase, která je podmíněná smrtí a i tím, kolik dní dozadu se může vrátit (v základu 4). Tudíž následné řešení problémů a občas až na první pohled bezvýchodných situací je o nejednom opakování, kde je důležité hlavně přesvědčit ty, kteří s tím vším, co se hodlá stát, mohou něco udělat. Sám o sobě je ale pořád fyzicky velmi slabým článkem a zdokonaluje se jen po myšlenkové stránce. Takže v tomto ohledu dost velký unikát, lišící se od jiných anime typu „člověk se dostává do fantasy světa a hodlá jej svou brzy nabytou silou změnit“. Celkově vzato, velice povedená, občas dechberoucí série od studia White Fox, které adaptovat existující materiály prostě umí. Jen škoda, že z předlohy se stihlo zadaptovat jen málo a tudíž otázky typu, proč se vlastně Subaru ocitl v onom světě a jakou má spojitost s čarodějnicí, zůstávají nezodpovězené. 75% ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* za animaci, námět a bohaté zastoupení žánrů. ALE! Natsuki Subaru je otřesné ufňukanec! Viděno v necenzurované verzi a tady bych se pozastavila se základní otázkou : Proč? Nedovedu si představit jak taková cenzurovaná verze asi vypadá. Tak krvavé to opravdu nebylo, "gore" scény jsem nezaznamenala. Že někomu upadne tuhle ručička, tuhle nožička či hlavička není dneska žádná novinka a vzhledem k všudypřítomným houp houp kozám to určitě není anime pro děti. ()

Galerie (926)

Zajímavosti (1)

  • Rychlá popularita postavy Rem překvapila samotného autora knižní předlohy Tappei Nagacukiho, i když se zmínil, že to poněkud předvídal. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama