Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (240)

emma53 

všechny recenze uživatele

Proč by to mělo být jen o puberťácích? Já se v Nadine viděla v mnoha situacích i v současnosti a když jí vhrkly slzy do očí, tak jsem je tam měla taky. Haille byla výborná a já jsem jí ty její výkyvy nálad a pocity věřila do písmene. Život je někdy tak nádhernej, když není zrovna v háji. I hudba byla dokonalým podkresem a já tam byla s nimi jen těch ......náct se mně už nevrátí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ráda jsem Hailee viděla v nějaké novější roli a musím říct, že i když je to role malého pubertálního sobečka - sedmnáctileté holky, která se nedokáže povznést nad některé rádoby problémy svého života, přesto v Haileeně podání působila tato postava sympaticky. Navíc je v tom určitá nostalgie mládí - snad každý přece v pubertě řešil nějaké problémy, které mu zpětně přijdou směšné a trapné, nebo se pletu? Každopádně si mi obzvlášť líbila postava učitele, kterou hrál Woody Harrelson. Celý ten jeho nadhled a v ironii zabalený chápavý přístup k jedné studentce - to bylo něco, co z něj dělalo možná i nejlepší postavu v celém filmu. Celkově tedy musím hodnotit nadprůměrně, protože to pro mě byl velmi příjemný a vtipný oddechový zážitek. Soundtrack se taky povedl. ~(4,0)~ ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech se poprvé někdo přiblížil k 10 důvodů proč tě nenávidím. Je tu taky high school prostředí, nesnesitelná hlavní antihrdinka, kolem níž se točí všechny problémy světa, a bezvadný cool borec, jehož jako jediná z celého města nemůže vojet, protože je naprosto příšerná. Hailee Steinfeld je asi číča, ale tady se maskérům podařil husarský kousek, udělat z ní pizdu. To samé lze říct o Haley Lu Richardson, mrkněte schválně na jejich civilní fotky. Skvělou postavu tu hraje Woody Harelson, sází jednu hlášku za druhou. Film není komedie, na to má moc velký dramatický přesah, není ale ani dramatem, protože to tam zase překáží ty vtipy. Vážně ještě někdo používá Windows mobile? Viděno naštěstí v originále. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že tenhle film mluví z duše mnoha puberťáků :-) Problém je, že ne z té mé a pro mě byl problém, se s takovou postavou sžít, protože to je přesně ten typ člověka, který mi odjakživa vadil. Přesto je to zpracováno celkem dobře a nenudí to. Jen máte chuť Nadine trefit pěstí do nosu, aby si pozornost nevyvolávala sraním všech okolo. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Tohle teenangerovské komediální drama je trochu takovým Junem 2. A na to, že se jedná o debut, je to celkem slušná práce. Nicméně už mě trochu unavuje onen omšelý koncept : Hlavní hrdina je "sociální vyvrhel", sympatický a zajímavý, nicméně neoblíbený, bez přátel, buď nepochopený intelektuál nebo divný nerd, jenž má svérázný smysl pro humor a "rádoby" stylově nabitý slovník, který si později najde nějaký ten love interest, který je podobně cáklý... Zde tomu nebude jinak. Ovšem tady se stále nemohu rozhodnout, zda mi pěkná hlavní holčina ve filmu vůbec sedla. Na jednu stranu je to sympatická a vtipná rebelka, na druhou stranu to je zase občas nesnesitelný a urážlivý fracek. Holky, které lidi povětšinou označují za "divné", mě vždycky hrozně přitahovaly, zde to je však možná trochu moc. Je to ale pěkně napsaný, plus celkově z toho jde docela příjemná atmosféra. Ale rozhodně to není žádný objev Ameriky. Lepší 3*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama