Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vskutku nasieracia hlavná postava, ktorú chápeme i nechápeme zároveň. Hailee Steinfeld je nepochybne veľkým talentom, to už ale vedeli predsa Coenovci. Woody je správne ZENový no a Hayden Szeto (neuvedený na dtbs) od prvej chvíle jasný favorit. Krásne vybalansové ženským vedením Kelly Fremon Craig. Nedocenené v awards season. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ráda jsem Hailee viděla v nějaké novější roli a musím říct, že i když je to role malého pubertálního sobečka - sedmnáctileté holky, která se nedokáže povznést nad některé rádoby problémy svého života, přesto v Haileeně podání působila tato postava sympaticky. Navíc je v tom určitá nostalgie mládí - snad každý přece v pubertě řešil nějaké problémy, které mu zpětně přijdou směšné a trapné, nebo se pletu? Každopádně si mi obzvlášť líbila postava učitele, kterou hrál Woody Harrelson. Celý ten jeho nadhled a v ironii zabalený chápavý přístup k jedné studentce - to bylo něco, co z něj dělalo možná i nejlepší postavu v celém filmu. Celkově tedy musím hodnotit nadprůměrně, protože to pro mě byl velmi příjemný a vtipný oddechový zážitek. Soundtrack se taky povedl. ~(4,0)~ ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Hmm sladkých sedemnásť. 17ka je taký čarovny vek. Najprv zažívate tie "najväčšie" životné sklamania, dejú sa vám tie "najhoršie" veci a nikto vás nedokáže pochopiť. Ale keď sa vám konečne v jeden čarovný moment podarí tento krásny vek správne uchopiť, zrazu...zrazu vám bude patriť celý svet. Aj mne kedysi patril. A ten pocit mi občas chýba :) Ale práve vďaka takýmto milým filmom dostávame možnosť zaspomínať si a aspoň na chvílu sa vrátiť v čase. Hailee ako Nadine veľmi príjemná a jej úprimné rozhovory s učiteľom (Woody Harrelson) boli absolútne geniálne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate dalsi film na tema pubertak si chce zapichat. Ovsem v tomhle pripade jen na prvni pohled, zaroven to je taky docela slusny drama o tezkostech dospivani, navic vse z pohledu holky. Jenze ackoliv ty dramaticky pasaze nejsou vubec spatny, ja se tesil na sprostou komedii, coz tvurci ale dodaj jen obcas. Ocekavane samozrejme top jsou sceny Hailee s Woodym, skoda, ze jich tu neni vic. Celkove oba hrajou naprosto skvele. No a vic asi neni co dodat, na jedno skouknuti v pohode, par foru brutalnich, ale nic, co by si clovek dlouho pamatoval. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý film som nečakal. Pre mládež, inteligentne napísaný, slušne zahraný (v rámci možností), a hlavne skutočný. Nechcem to nazývať novodobým Breakfast Clubom, ale nemá to k tomu ďaleko. Kto tvrdí, že hlavná hrdinka je blbá, asi už zabudol. Trochu to kazí ten nevtipný animák na festivale, inak čistá práca, a na debut luxus. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama