Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování osudů drsného detektiva Jacka Catese a podvodníčka Reggieho Hammonda se odehrává několik let po událostech v předchozím snímku a co čert nechtěl jisté okolnosti tyto dva opět svede dohromady. Dá se vůbec něco nového očekávat? V podstatě ne, neboť v nápadu dát dohromady takto rozdílné povahy byla už minule laťka nasazena dosti vysoko, a tak to, byť už zkušený, režisér Walter Hill rozhodně neměl jednoduché. Viditelně ale do toho dal všechno. Je tu více humoru i akce a i když veškerý potenciál námětu je už provařený, dá se tento počin považovat za přijatelný. Tvůrci si s charaktery obou postav krapet pohráli a to tak, že jim je prohodili. Detektiv Cates jako by ztratil své dovednosti a naopak Hammond jako by je získal. U užvaněného mukla dosti podivný fakt, ale jelikož se jedná o pouhý popkornový zábavný film, tak nakonec proč ne. Stojí za to se na to podívat. Jsou tu velice dobré akční scény a vkusné hlášky hlavně z úst Reggieho Hammonda. Nick Nolte a Eddie Murphy opět spolu a opět v těch nejdrsnějších situacích. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Murphy předvádí, že je hvězda a Nolte se snaží tak moc až občas ujede a přehrává. Jinak je to pokračování, které sice neotráví, ale taky ničím neobohatí. Prostě proklouzne obrazovkou, předvede několik vtípků, trochu průměrné akce a nepříliš poutavou historku, která bude z vaší paměti stornována mnohem dřív než v zákonné lhůtě třiceti dnů. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Klasický sequelový úpadek, ovšem jenom o stupínek. Nick Nolte je tu snad ještě více boží než v jedničce, jeho šibalský úsměv, když neustále provokuje svého kriminálního parťáka naprosto žeru. 6/10 a trojka by už ztratila smysl, ačkoliv by chemie mezi hlavními dvěma představiteli fungovala asi i v dalších x pokračováních. Od toho tu je ale Smrtonosná zbraň. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

. Jack Cates (Nick Nolte) pátrá po drogovém bossovi Icemanovi a pomoct mu má opět Reggie Hammond (Eddie Murphy), který se zrovna vrací z vězení a Icemanovi kdysi ukradl pěníze a zná jeho obličej. Iceman, si ale najal dvojici z motorkářskýho gangu, aby Reggieho umlčeli. 48 hodin podruhé není rozhodně žádný propadák, film je docela koukatelný a Eddie Murphy je ještě ve formě, Nick Nolte i když působí unaveným dojmem, tak to taky nijak nekazí. Ale co pokulhává je celkové zpracování, protožeuž v průběhu filmu, mi bylo jasné, kdo bude Icemanem a ne, že bych byl nějaký chytrák, ale prostě se stačilo podívat na seznam herců, mezi nimiž je pár jmen, které jsem klaďasy ještě hrát neviděl. Navíc dvojice motorkářů-zabijáků na mě nepůsobila zrovna přesvědčivým dojmem, rozhodně bych čekal, že si drogový boss najme lepší chlapy, zvlášť, když během filmu několikrát selžou. To správné buddy-hláškování jsem tady moc nezaznamenal, ale je fakt, že několik dobrých hlášek Eddie má, ale bohužel není jich moc. Akční složka až na závěrečnou přestřelku byla poměrně chabá. Takže jak jsem už zmínil Dalších 48 hodin není špatný film, ale na to, aby se stal tím správným legendárním buddy-akčňákem nemá dostatek sil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý Eddie vs. klišé dej s trápnymi zápletkami a "šokujúcimi" zradcovskými odhaleniami. Pekný rozbeh sa ku konci rozbíja na trápnu TV kriminálku. Zamrzí aj nedotiahnutý scenár. Mnohé scény mohli mať vtipný dosah a mohli vyprodukovať pár dobrých gagov (napr. scéna v nemocnici, keď Nolte povie doktorovi, že Murphy je sexuálny deviant s nulovým dozvukom...). Poteší soundtrack, ktorý ešte ide viac menej v šľapajách jednoduchých, ale úderných synth OSTov z 80s. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Pero s vyzliekajúcou sa ženou, s ktorým sa Cates (Nolte) hrá, sa objavilo aj v inom filme Waltera Hilla, Extrémny predsudok (1987). (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 3. januára do 18. apríla 1990 v Kalifornii a Nevade. (m.a.t.o.)
  • Producenti uvažovali o natáčaní ďalšieho pokračovania, no to sa nikdy neuskutočnilo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama