Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Obtloustlý (jak jinak) Steven Seagal v roli archeologa s trochu pohnutou minulostí (jak jinak) rozbíjí čínskou mafii. V tom mu pomáhá (jak jinak) krásná mladá žena. Kupodivu ale Steven není tím nejhorším na celém tomhle bijáku. Co totálně rozbíjíí tenhle film, je jeho scénář - tedy ne, že by seagalovky kdy oplývaly nějakou originalitou nebo hloubkou, ale tady je to opravdu ukázka scénaristické impotence. Pro příklad nemusím chodit daleko: když na začátku filmu Burns prchá se svou kolegyní v autě, jeden z pronásledovatelů pronese: "musíme je zastavit, než se dostanou na hranici." Během této několikaminutové "akční sekvence" ten samý padouch tuhle větu zopakuje ještě asi dvacetkrát, asi aby opravdu každý pochopil, že je musí zastavit, než se dostanou na hranice. Víc snad není třeba dodávat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že mám filmy so Stevenom Seagalom rád, tento mi pripadal ako jeden z tých slabších, možno najslabší. Väčšinou je Seagal policajt obhajujúci zákony. Tu bol však človekom, ktorý vyvraždil celú mafiu, aby pomstil smrť svojej ženy a asistentky. Film plný krásneho bojového umenia, ktorým Seagal vyniká tentoraz nevyvážili dej. Filmy so Segalom sú horšie a horšie, snáď jediný, ktorý sa mu kedy podaril bolo Prepadnutie v Pacifiku (1992), tomu sa dalo veriť. Tu v úlohe archeológa je veľmi komický, dialógy totálne plytké, postavy majú IQ 50, keď človek sleduje ich nutkanie komentovať úplne evidentné veci. Film tak ľahkovážne vyplytval aspoň potenciál zaujímavých exotických lokácií. Škoda. Viem snáď len jedno - tento film už nikdy neuvidím .Začiatok sa mi vcelku páčil, potom to začalo byť zdĺhavé a furt dookola, škoda, z počiatku to nevyzeralo zle. ()

Reklama

Amarcord_1 odpad!

všechny recenze uživatele

10% - Celý film je dokonalou ukázkou toho, že i na tak primitivní žánr, jako otřepaný mstitelský akční film, vyžaduje určité minimum filmařských a vypravěčských dovedností. Dokoukal jsem ho jen proto, abych obdivoval, co všechno se dá zbabrat. Roztomile dementní scénář je rozhodně hlavní pecka. V jeho stínu bledne i spíše poziční, než herecký výkon Stevena Seagala. Zabiják je několikrát recyklovaný odpad, jehož sběrem si žádný filmový fanda nepolepší. ()

decouble odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli někdy Steven dostane nějakou opravdovou filmovou cenu i ve svém životě. Tady jednu dostal a celej film o tom žvanil. Když ho zatkli a když mlátili (tedy se o to snažili), pořád křičel, že je profesor a že má cenu. A pak tu taky pořád žvanil ten boss mafie - ale totálně z cesty, pořád seděl, kouřil doutník a mlel: "Musíme dostat toho profesora. Dělá nám problémy. Musíme ho odstranit." Ach, a o soubojích netřeba se zmiňovat, Seagal máchá rukama a stojí na místě, jednou vyskočí a dvakrát kopne, aby to nebylo úplně debilní. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden by se až divil, jak také může vypadat archeolog a čeho všeho je schopný. Zkrátka a dobře, zabili mu ženu a to neměli dělat. Seagalovka se vším všudy bez bázně a hany. Tento příběh by mohl fungovat v komiksu. Ve filmu však ani omylem. Nezávislý akční film se všemi svými bizarními atributy v celé své kráse. Jakmile už na začátku vidíme Stevena Seagala v černém dlouhém koženém kabátě někde v poušti čistícího nalezené artefakty, při kterém je neustále ve střehu, jakoby se jednalo o agenta tajné služby, během čehož se mu zdá chování některých přítomných podezřelé, načež, dříve než stačí divák lusknout prstem, příčinu odhalí, je potřeba vypnout mozek v zájmu nemyšlení nad logikou a jen se bavit nad absolutním amatérismem filmového umění bez ohledu na žánr. Jedno opravdu malinkaté pozitivum tady však kupodivu přeci je. Steven nehraje bývalého agenta CIA či něco podobného. Vzhledem k tomu, čeho je právě jako obyčejný archeolog později schopný, jakoby to však ani neplatilo. Jeho drsná nátura a kamenná tvář se nikdy po celou stopáž snímku nezmění ve snaze docílit dojem, jak je nad věcí. I to však bortí viditelné jeho zastupování doublem v akčních bojových scénách. Něco takového kdyby bylo natočeno někdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy akčních videosnímků s bojovým uměním bez ohledu na kvalitu vzniklo skutečně přehršel, dalo by se ještě nad tím alespoň trošku polemizovat. Tady nelze jinak, než doporučit se tomuto snímku ohromným obloukem vyhnout. Naopak pro fanoušky Stevena Seagala samozřejmě nutnost. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama