Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

Derek 

všechny recenze uživatele

stylovy start, slusny 80'tkovy soundtrack, dobra atmosfera a vyprava ale totalne drevene herecke vykony vsetkych zucastnenych ktory hlaskuju tak sucho ze az to hranici s parodiou namiesto drsnostou, na cele s nevyraznym michaelom pare (s ktorym sa pocitalo ze bude tahunom pripravovanej trilogie pribehov o tomovy codym, ale po financnom neuspechu z toho nic nebolo)... a wtf preco musime pocuvat az 4 pesnicky v ich plnej verzii??!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Odborník na přímočaré akční filmy Walter Hill natočil, no, přímočarý akční film. Tentokrát rokenrolový western z jakéhosi neurčitého bezčasí, v jehož výpravě se potkávají různé dekády americké kultury od let dvacátých po zhruba sedmdesátá, trochu podobně jako dříve ve Warriors. Příběh lze shrnout jednou větou a na hodinu a půl se ho podařilo natáhnout nejspíš jenom díky hudebním číslům, která jsou ale super. Hill scenárista si tentokrát nepotrpí na klasické dialogy, ale nechává postavy, aby na sebe mluvily vlastně jen drsnými hláškami, Hill režisér na nic nečeká a jakmile je to možné, už nechá někoho někým tlouct nebo po někom střílet. Je to prosté, ale je to zábava. Jedinou skvrnou na kráse je bohužel Michael Paré, který se na hlavního drsňáka zoufale nehodí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje plány jsou teď v háji. Je to na tobě. Nakopej mu prdel." Tak tuhle jízdu zkrátka miluju. Prostě kdysi a kdesi se odehrála jedna úžasně stylová rokenrolová báje a já byl přitom už mnohokrát. Vždycky jsem se zamiloval do Ellen, užil si Ravena v kožených lacláčích, obdivoval jsem Tomovy kšandy v akci, vypil trochu tequily s vojákem McCoyovou, utěšil Revu a nedočkavě jsem čekal na vzájemné oťukávání hlav metrovými kladívky. A samozřejmě na muziku, protože tenhle soundtrack patří k mým nejoblíbenějším. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi precizně stylizovaný snímek, který není ukotven dobou a místem - jeho pozadí je zcela dle pravidel Rock'n Rollu. Auta, neony, nadzemka, frajeři, motorkáři, křehké zpěvačky a jednoduchý děj. Paré opravdu moc hrát neumí, ale naštěstí dostal od Waltera do ruky flintu (nebo alespoň kladivo, aby to měl čím zachránit), Diane to hraje pře mládí a Dafoe si v kostymérně ukradl rybářský gatě a je z něj zase magor. Je to moc hezky nasnímané, soundtrack je super, akce jde, ale jak se snaší děj, nebo hrdinové něco řešit je to sešup do průměru...60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Keď sa na úvod rozozneli tóny Jima Steinmana, vedel som, že som (na rozdiel od The Warriors) na dobrej adrese. Streets of Fire je ultimatívna žánrovka bez toho, aby bolo možné definovať žáner, ktorý tak dôsledne zosobňuje. Je to prepálená rocková opera štylizovaná do 50tych rokov, s gangami, motorkármi s napomádovanými vlasmi, neónovými svetlami, drsnými hláškami a výbuchmi. Jednoducho stelesnená estetika pompéznych wagnerovských skladieb Jima Steinmana. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Jméno klubu "Torchy's" je také viděno ve filmech 48 hodin (1982) a Řidič (1978). (ČSFD)
  • Během zpěvu Ellen (Diane Lane) byly použity zkombinované hlasy vokalistek Laurie Sargent a Holly Sherwood. (SOLOM.)

Reklama

Reklama