Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

erl 

všechny recenze uživatele

I když mi na tomto filmu pár věcí úplně nesedělo , tak Hillova stylová režie , rock n rollový feeling a neuvěřitelný cit pro komiksovou estetiku , které se jen tak žádný režisér nevyrovná to vždy vyžene do velice kladných čísel. Navíc Dafoe je super a nějak nechápu proč Paré skončil tak jak skončil když talent rozhodně měl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Istého času som si nenechal újsť každý dostupný film W.Hilla. Na tento kúsok som šťastie nemal, ale oveľa som neprišiel. Zhliadol som to nedávno na ČT1 a nejaký extra dojem na mňa film neurobil. Atmosféra 80. rokov je príjemná, zaujímavé obsadenie W. Dafoa, motorky a muzika - toť pozitíva. Príbeh nič moc a ako príbeh priemerne začal, tak aj skončil. Objektívne za tri hviezdičky, ale chápem aj štvorhviezdičkové nostalgické hodnotenia. Film 60%. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi precizně stylizovaný snímek, který není ukotven dobou a místem - jeho pozadí je zcela dle pravidel Rock'n Rollu. Auta, neony, nadzemka, frajeři, motorkáři, křehké zpěvačky a jednoduchý děj. Paré opravdu moc hrát neumí, ale naštěstí dostal od Waltera do ruky flintu (nebo alespoň kladivo, aby to měl čím zachránit), Diane to hraje pře mládí a Dafoe si v kostymérně ukradl rybářský gatě a je z něj zase magor. Je to moc hezky nasnímané, soundtrack je super, akce jde, ale jak se snaší děj, nebo hrdinové něco řešit je to sešup do průměru...60% ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Ohnivé ulice bez akejkoľvek zelene (ok, na tri sekundy sa tam jeden trs trávy mihol, ale to určite len omylom) nie je dokonalý film. Je to veľmi jednoduché, často až primitívne prehnané akčné 80s béčko. Michale Paré tiež nie je typ, ktorému by som naplno veril neohrozeného borca a väčšina drsných dialógov, hlavne tie s McCoye boli tak toporné, že som sa nemohol neškeriť. No zatiaľ čo film zaostáva obsahovo, doháňá všetko úplne vycibrenou a geniálnou formou. Walter Hill je skvelý vyzuálny režisér, ktorý dokáže pracovať s obrazom a zvukom (hudbou) ako málokto iný. Gothamovská atmosféra šedivého a hrdzavého New Yorku niekde na pol ceste medzi 60s a 80s je úplne jedinečná a osobitá. Tak ako bol napríklad Last Mam Standing a Warriors hlavne pastva pre oči, sú Ohnivé Ulice pastva pre oči aj uši zároveň. Po Peckinpahovi, ďaľsí režisér, u ktorého som rád, že mám ešte čo doháňať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šakalí léta z kuchyně Waltera Hilla… Ohně, kotlety, motorky, kšandy, místy raketový střih a hlavně setsakramentská nuda. Už jen chybělo, aby si Willem Dafoe s fasádou stálého hosta Modré ústřice rozepnul poklopec na svých kožených montérkách a zapěl hezounovi akčních filmů 80.let Michaelu jablečnému Pyré hitovku I.Hlase: „Na kolena, na kolena, na kolena, jé, jé, jé…" ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Jméno klubu "Torchy's" je také viděno ve filmech 48 hodin (1982) a Řidič (1978). (ČSFD)
  • Během zpěvu Ellen (Diane Lane) byly použity zkombinované hlasy vokalistek Laurie Sargent a Holly Sherwood. (SOLOM.)

Reklama

Reklama