Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kultovní film o bandě křivě obviněných gangsterů, kteří se musí dostat domů z jednoho konce NY na druhý, kde v každé čtvrti se jim snaží uříznout koule jinej gang. Psát tu cokoliv dalšího by bylo jen omílání všeho, co už tady v komentářích bylo řečeno snad stokrát. Jen snad doplním, že film má pro mě kultovní status i z toho důvodu, že k němu legendární Rockstar Games vydali videoherní prequel. A to už, dámy a pánové, něco znamená :) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela bejt těžká stylovka, u který si umim představit, jak po odchodu z kina nadšení týpci zakládali vlastní "gangy" a pak se někde navzájem decentně fackovali, nebo bohužel narazili na nějaký skutečný "bad ass" a dostali kotel. Mělo to skvělou hudbu, která se k tomu fakt hodila a dodávala tomu lehce hororovu atmosféru. Samotná partička Warriors byla fajn, akorát ten hlavní mi přišel jako suchar, ale ostatní byli v pohodě. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejších ohlasů jsem čekal, nějakou brutální – špinavou podívanou z gangsterského prostředí, kde se z New Yorku stane válečná zóna a dostalo se mi jakéhosi průměrného béčka, kde se většinu času vedou jen silácké kecy a furt se někam utíká. Pořádnou akci aby tu člověk pohledal (dobrá byla bitka na hajzlíkách a v parku s basebalovými pálkami) – toť asi vše. Warriors byla partička k pohledání, ale nakonec si moje sympatie alespoň někteří členové získali. Co se hereckých výkonů týče, tak i ty byli celkem průměrné. Jako čekal jsem pořádný akční nářez, samé bitky a doslova boj o přežití, no k tomu to mělo daleko. Dívat se na to dá, ale potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny. David Patrick Kelly se do rolí zmrdečků hodí… ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodně jednoduchý film s jasně stanoveným cílem, žádný složitý děj ani zápeltku v něm tedy nehledejte, ale atmosféru, dialogy a akční scény v pouličních bitkách nebo spíše souboje znepřátelených gangů (viz třeba ta na těch záchodcích) měl film opravdu pěkně propracované.. Michael Beck jako vůdce Warriorů byl výborný, značně mu však konkuroval sjetý David Patrick Kelly (Luther) z konkurenčního gangu mlátičů. Originální strhující a napínavá akční podívaná ve stylu Carpenterova "Útěku z New Yorku", příjemné a hlavně koukatelné překvapení..P.S.: Nedovedu si představit, kdyby takový to film, přišel tehdy do československých kin, co by na to naše tehdejší mládež:-) My jsme zas ale měli naše "Proč?", že? ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,STRČÍM TI TÚ PÁLKU DO ZADKU A UROBÍM Z TEBA NANUK." __ Napriek dobrej atmosfére nočného New Yorku a mojím sympatiám k takýmto 70-tkovým (sub)žánrovkám si ma počas sledovania Warriors nedokázali získať pre svoje značné nadsadenie a tým nereálnosť, hoci bola (a naďalej zostáva) ovplyvnená skutočnými pomermi v tamojších getách. Napr. pri gangu pomaľovaných baseballistov som si začal vravieť, že toto je už veľa. Možno vtedy v New Yorku ozaj takí im podobní chodili, ale to chcú tí ľudia ozaj pôsobiť ako klauni (?), nevraviac o tom, že nosiť rovnaký mundúr s prípadným vyšitým názvom gangu aj niečo stojí. Ak by som filmu benevolentne odpustil túto svojráznosť a štýl, zostávajú mu predsa len viaceré (niekedy opakujúce sa) klišé (zatvorenie dvier vlaku vždy v poslednej sekunde), prípadne minimálna prepracovanosť bočnej línie (stále kdesi v tme sediace šéf Riffs, ktorý napokon všetkému učiní koniec). Viacej som očakával tiež od záverečnej konfrontácie, kedy bez žiadaného zvratu padne takpovediac výstrel do prázdna. Priamočiare dielo s akurátnou dĺžkou ukazujúce, že aj sto rokov po vyobrazení Scorseseho ,,Gangov New Yorku" sa v tomto meste až tak veľa nezmenilo. Úloha vodcu nepriateľského gangu znamenala prvú hereckú príležitosť pre Davida Patricka Kellyho, ktorého zbehlí fajnšmekri poznajú z neskoršieho ,,Komanda", kde si zahral Sullyho, ktorého Schwarzenegger ,,pustil". (961. hodnotenie, 113. komentár k filmu) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Filmaři se báli o své životy, protože členové místních (tj. newyorských) gangů nebyli obsazeni. Jeden gang dokonce způsobil škodu několik tisíc dolarů na technickém vybavení. (Matty)
  • Michael Beck (Swan) se v jednom záběru nešťastně rozmáchl baseballovou pálkou a zasáhl Deborah Van Valkenburgh (Mercy) do obličeje. Okamžitě musela být odvezena do nemocnice. Dodnes má jizvu. (Matty)
  • Kameraman Andrew Laszlo ve snímku použil několik technik, včetně inovativního osvětlení, které se používalo při fotografování interiéru vozu metra. (Epistemolog)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama