Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pecka i po tolika letech od svého vzniku. Zběsilá honička ulicemi New Yorku začíná pozdě v noci a skončí až brzy nad ránem. Vše proloženo opravdu výbornou muzikou, která jen umocňuje celkový dojem. Michael Beck, je jako vůdce bojovníků naprosto přesvědčivý, jeho úhlavní nepřítel, David Patrick Kelly, je od pohledu křivý, jako turecká šavle, což se ještě znásobí, když začne mluvit nebo lépe řečeno skřehotat. Souboje jsou možná na dnešní dobu malinko přehnané, ale to je jenom takový, malý, zcela nepodstatný detail. Solidní čtyřka. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Warriors je gang fááááááááááákt drsnejch týpku co se potřebuje co nejdřív dostat v NY z bodu A do bodu B, aby je "nezrušila" některá z konkurenčních partiček (image bejsboláků je pfffff......nevim). Jde po nich totiž ultragang "riffs" - jeden gang ten vládne všem, jeden jim všem káže .... a proto se rozhodnou jet metrem (ehmm). No vždycky to nejde, tak jdou dál pěšky .... :), tydlenc tvrdý gangstři totiž něco jako auto asi nikdy neviděli. Až na jednu výjimku příšerně trapný bitky a ukrutně nesmyslný jednání snad všech postav ve filmu, nemůže spast ani vyzdvihované komiksové pojetí a ucházející režie a to i kdybych se na to díval s nadhledem vládi remka v březnu ´78... ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ale zato skvělá až "Carpenterovská atmosféra". Jeden gang kontra všechny gangy v nebezpečných ulicích New Yorku. A to nebezpečí tak velké, že číhá doslova na každém rohu. Ono probít se přes všechny ty gangy není procházka růžovým sadem, ale The Warriors nesází na tuny krve a explicitnosti. Místo toho operuje s hrubou silou, náznaky a potemnělým obrazem. To z něj činí docela zajímavou koukatelnou záležitost, která nepůsobí unyle. Vsadím se, že většina viděla klip Bad od Michaela Jacksona a troufl bych si tvrdit, že veškeré lokace metra jsou totožné jako v The Warriors. Jasně, že se tam ta béčkovost najde, ale k filmu a příběhu skvěle pasuje. Tak jako tak, nemohl jsem se odtrhnout a do poslední chvíle Válečníkům fandil. A že to holobrádci neměli moc jednoduché dojet bez úhon do cíle! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Hustí Warriors prchají New Yorkem před pomstou ostatních pouličních bizárů. Cesta je to krušná jako hory a dlouhá jako tejden před vejplatou. Protože nemají na taxík, prchají pěšky, nebo podzemkou, pokud zrovna nemá výluku. Logika si dává dvacet a já si to celkem užívám. Koho by nepobavil gangster s přezdívkou Rembrandt, který své jméno získal zjevně proto, že dokáže sprejem namalovat na zeď dvojité vé na první pokus. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Priamočiare až strach, ale akosi ma každou ďalšou minútou viac zaujímal osud hlavných hrdinov a na konci som im už nefalšovane fandil a prial šťastný koniec. Neviem, ako to Walter Hill dokázal, ale nejde to neoceniť. (alebo skutočne stačilo len toľko, že boli nevinní a naopak vinník nie iba odporný, ale obzvlášť na nervy...?) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Film se údajně natáčel šedesát dní, vždy od osmi hodin ráno do půlnoci. (Matty)
  • Natáčení scény s Orphany bylo přerušeno reálnou policejní honičkou. (Matty)
  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama