Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

ajlonka 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka se mi moc líbila. Vtipná, veselá, napínavá, laskavá, přesně taková, jaká by správná pohádka měla být. Herecké obsazení perfektní, nemůžu absolutně nic vytknout....Nechápu, proč má jen tak málo procent ohodnocení. Ráda bych věděla, jak má vypadat pohádka, aby dostala 4 a více hvězdiček od takových uživatelů, kteří tuhle krásnou českou pohádku ohodnotili 2 a méně hvězdičkami.... ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Dvě werichovské pohádky sešité horkou jehlou. Strašné postsynchrony! Režie místy toporná, herecké výkony bez překvapení. Některé kostýmy otřesné: proč skřítka stylizovali do podoby Nadi Urbánkové? Nějaká travestie? Suma sumárum: zbytečně natahovaná a místy nudná pohádka bez nápadu, kterou stojí za vidění jen kvůli příjemné Elsnerové a zde překvapivě civilně hrající Bohdalce. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Proč musí být vždy v pohádkách království malé a chudé...? Proč se snaží filmaři stále o nějakou sociálníé rovnoprávnost tam, kde se o nic takového snažit vůbec nemusí? Pak člověk koukné na německé (a ohavné) pohádky a tam je všechno naleštěné, krásné, bohaté, velké, prostě žádná umírněnost. Jde přece o pohádku! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka je bohužel spíše chudou příbuznou většiny kvalitnějších pohádek. Navíc kombinuje dvě pohádky dohromady. Otázkou zůstává, zda je to na škodu, či nikoli. Tak jako tak, jak už bylo zmíněno níže, v první polovině se děj ubírá ne úplně vyhraněným směrem. Navíc chybí i záporná postava, kterou se skřítek teprve stane. Zpočátku to dokonce vypadá, že je postavou kladnou. Nejdůležitější a hlavní zápletka opravdu přichází až téměř v závěru filmu. Jako televizní projekt, který by byl o něco kratší, by to stačit mohlo. Na filmovou verzi, která čítá hodinu a půl je to málo. Navíc chybí humor a to i přesto, že ve filmu hraje Jiřina Bohdalová či Július Satinský. Není to špatné, je to spíše průměrné. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh Jana Wericha 'RumplCimprCampr' je tak krátký, že na celovečerní snímek nevystačí a tak si tvůrci vypomohli začleněním už mnohokrát zfilmovanou pohádkou 'O princezně na hrášku.' Výsledek je velmi rozpačitý. V jednom filmu tak máme, bohužel viditelně, pohádky dvě. Nejdříve ta o hrášku, kde je vsazen onen podivný mužík. Když vše dobře dopadne a příběh se směle uchyluje ke konci, objeví se zase a podlou zradou začne vydírat. No, a jede se dál. Pohádková atmosféra se sice vyskytuje, ale ten děj měl být přeci jen daleko více zpracován. Finále má být na konci a ne už uprostřed. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Božidara (Andrea Elsnerová) panu králi tvrdí, že neumi lhát. Na začátku ale podvodnicím lže o princi. (JT19)
  • Jedná se o pohádku, točenou primárně pro štědrovečerní vysílání v roce 1997. (JT19)
  • Statek, ze kterého pochází Božidara (Andrea Elsnerová), se nachází v Dolánkách u Turnova. Jmenuje se Dlaskův statek. (Tommy872)

Reklama

Reklama