Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se vtipů a ironie týče lepší než první díl, co se politického vyznění týče, opět nevyvážené (rýpanec do USA je jen jeden, zato rýpanců do Ruska a Číny hromada). A stále mám problém s vyzněním celého seriálu. Fyzické testy konečně trochu upomínají na příjemně absurdní humor Comebacku, ale jinak tahle pasáž ční v tomto dílu jako solitér. ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentářích k seriálu jsem se dočetl, že seriál má "pomalejší rozjezd" a to pravé ořechové začíná po 1. díle. 2. díl hodnotím jako ještě slabší než 1. díl, kterému jsem udělil odpad. Tak snad ta satira a vtipy vybafnou v plné parádě v následujícícm díle. Nechám se překvapit. (Trapné, hloupé, nevtipné.) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Naši experti tam udělali pár vrtů a zjistili, že je tam ohrožená demokracie." Není to skupina budoucích tchibonautů či vejconautů, která by mne nějak mimořádně bavila, ale je to politika. Šťourání do ruské, americké či čínské diplomatické školy je zkrátka dokonalé, stejně jako pan Bouček prezentující brněnské metro, stravenky na let do vesmíru či "nenápadné" zasazení pilotovaného letu do vesmíru mezi zateplení pláště školních budov a nákup křídy. Ovšem vůbec nejlepší byl tajemník Repelent, který jakoby z pusy vypadl siru Humphreymu Applebymu a to je hodně vysoký level. ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem byl velmi rozpačitý. Politická satira se de facto nechovala, dialogy mi přišly hloupé a herci nemastní neslaní. Ale u druhého dílu jsem se bavil královsky. Věřím, že na tento seriál naváže spin-off, kdy v hlavních rolích Myšička s Hánou vytvoří nové české Jistě, pane ministře. Skvělé vtipy, trefné údery a hlavně, je to nadčasové a aktuální. Kéž by takový byl i první díl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda je oproti pilotu jiná sluneční soustava (galaxie ještě ne;)). O prostor se rovnocenně dělí linka výcviku kosmonautů a linka ministerského boje za zachování dotace z EU. A jakkoliv ta první nezaznamenala oproti minulému dílu téměř žádný progres (humor příliš prostý a laciný, satira tomu snad ani říkat nejde), tak ta druhá je povětšinou brutálně přímá, aktuální a vtipná (Anton Hrabiš mi sám o sobě vtipný nepřijde). Nebál bych se říct, že tandem Myšička - Hána rozjíždí novou českou podobu Jistě, pane ministře. Samozřejmě s jistými rezervami, a taky je to trochu příliš "na plnou hubu" (na náznaky a jinotaje se tu opravdu nehraje), ale na druhou stranu jim to jde s ani ne desetinou verbálního kanálismu Tondy Blaníka. 80% aneb "Uvnitř je Putin.":))) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama