Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Někdo by namítal, že už to není moc o autech. Nebo, pokud něco děláš půl života, možná je čas na změnu. No já osobně Clarksonovi fandím. Baví mne, že nedospělost a hravost chlapa s neomezenými prostředky může bavit tolik lidí, že po odchodu z už tak lukrativního BBC si ve druhé sezóně s Amazonem může kreslit ještě více penisů na palubním počítači ve voze od Tesly. Ruku na srdce, herečky si stěžují na to, že berou méně než chlapi na stejně výrazné roli. Nikdo by nesledoval 60ti letou herečku a zrovna tak ani třicetiletou s přifouklýma prsama a rty tak dlouho. Lidi baví právě ta hravost co téhle známé trojce nechybí a pokusy o moderátorky se Clarkson ani nesnaží vejít se do všech těch šablonek na vyváženost a politickou korektnost. Ćím více za hranou pořad je, tím lépe udržuje publikum což nepůjde trumfovat do nekonečna, zatím ale vše v maximálním pořádku. Druhá sezóna TGT je stejně dobrá jako ty poslední od Top Gear v původní sestavě. Naopak Top Gear jsem přestal sledovat po první sezóně s "Joeym". Boys will be boys. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná stále o to samé, jako jsme byli zvyklí z Top Gearu, jenže jsou zde dvě velká ale: 1) Stigův náhradník The American je neskutečně trapnej a kdyby mlčel, udělal by mnohem líp... 2) Celebrity Brain Crush začal být nudný už při prvním opakování... Jinak je to pořád stará dobrý trojka - eliminovat výše uvedené a možná trochu ubrat na demolování - chápu, že na to jsou peníze, ale vážně nemusím mít všechno... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Hynku! Viléme!! Jarmi... Ehm, Clarksone!!! Na úvod to není zcela čistá jízda (prolog však bez výhrad, koncertní pódium ve své nabubřelosti otravné). Poslední série Top Gearu již nedosahovaly kvalit "zlatých sezón" (až na speciály samozřejmě) a tak jsem odchod komentátorského tria k Amazonu vlastně i uvítal. Tajně jsem totiž doufal, že jim to vlije novou krev do žil a pohrají si s oním otrocky dodržovaným a svazujícím neměnným formátem, který se v průběhu let stal největší brzdou Top Gearu. No, výsledkem je, že krom názvů pořadů/segmentů nezměnili nic. Ale skutečně lautr nic. Pro mnohé to bude dobře, pro některé zase tolik ne. Počítám se mezi ty druhé, protože tím že je to to samé v bleděmodrém, tak nezmizel největší neduh jejich posledních sezón u Top Gearu; pocit, že je to již spíše jízda na setrvačník ještě nezašlé slávy a jejich kultu osobnosti. Ne že by snad šlo o parodii sebe sama (až na otřesného "jakože Stiga"), na to jsou ti tři stále příliš zábavní a mají k dispozici nekřesťansky šílený rozpočet a tudíž netušené možnosti, ale tohle je z jejich strany vlastně dost rutina. Zábavná i kvalitní, ale již viděná, kdy přesně víte co od jednoho každého z nich čekat (což je problém o to větší, když si na rovinu přiznáme, že to vždy bylo mnohem více o nich než o autech). Chybí jakýkoli moment překvapení. Ovšem největší zklamání pochází paradoxně v podobě technické stránky, jelikož nějakého hipsterského yntelygenta napadlo každou pasáž prohnat jiným "instagram like kurvítkem" (čti filtrem). Výsledkem je přesycený výblitek bez jednotné koncepce nejen v rámci celku, ale i jednotlivých pasáží, protože díky prostřihům do kokpitů (ty nejsou filtry prohnané), se to vizuálně bije způsobem, který by zarážel i u amatérské tvorby na youtube. Natož u pořadu s rozpočtem, který by pokryl schodek státního rozpočtu nejedné menší evropské země. Výsledkem je nejzábavnější a nejpřepálenější rutina široko daleko. Otázkou je, zda to stačí. A (doplněno po letech) odpovím si sám; stačí. Již během úvodní sezóny se to výrazně zlepšuje (a to jakože hodně moc). Jako by si prostě řekli, hele nemusíme to dělat jen pro prachy, pojďme si to užít. Je z toho poznat, že je samotné to bavilo a že díky amazonímu über-rozpočtu si mohou dělat co chtějí a kdekoli na světě chtějí (všechna čest tomu neviditelnému čtvrtému v pozadí; Andy Wilmanovi). Navíc ty (ne)novoty z počátku postupně upozaďují a posílají do kopru (jen ve druhé řadě se dělá úkrok zpět v podobě návratu segmentu s celebritami; zabíjí se tím tempo a zajímavost), až se ve třetí řadě navrátí k jádru pudla bez jakýchkoli serepetiček. Prostě baví především sebe sama a díky tomu i diváka. Nepopiratelně nejlepší cestovatelsky-dobrodružně-autosalónní-chlapsky se na ostří nože špičkující a ptáky si neustále poměřující (a na šaltpáky si je instalující) pořad v dějinách. Nic více, nic méně; prostě #amazonshitcarshow. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jsou zpět a s nimi i jejich klasický humor. Bohužel se tady ale moc tlačí na pilu. Zatímco v Top Gearu humor působil nenuceně a celkem i přirozeně a byl příjemným obohacením show, zde se na něj vyloženě tlačí jako na základ celé show. A to bohužel nepůsobí dobře z několika důvodů. 1) Z každé episody jde cítit silné následování scénáře, přirozenost je ta tam. 2) Zvýšená kvantita vtipů si nědokáže udržet stejnou kvalitu. Některé věci jsou vyloženě trapné. 3) Amazon do pořadu narval nemalé peníze a chce aby to bylo vidět. Megalomanství je vysoce přes čáru a naprosto zbytečné. Abych ale pořád jen nekritizoval, kde pořad exceluje stále stejně jsou samotné recenze. Jeremy, Richard a James jsou prostě v srdci motoristi a srdcaři a ví, jak vtipně podat naprosto zbytečné informace o autě, které si 99,9% procenta populace nikdy nekoupí. Ve výsledku se na to koukat dá, ale stejně jako Top Gear už nebude to co býval bez této trojice, tato trojice nebude co bývala bez Top Gearu. UPDATE PRO S02 S druhou sérií zmizelo spoustu věcí, které měli být pro Grand tour charakteristické. V podstatě vlastně zmizelo vše co zde bylo navíc oproti Top Gearu, takže se z Grand Tour stala naprostá kopie Top Gearu. U většiny věcí je tomu asi dobře, protože většina byla trapná. Na druhou stranu mě mrzí, že se už páni nevěnují všemu co má motor, ale vrátili se pouze k automobilům. Sranda s loděmi, armádními vozítky apod. měla také své kouzlo a k autům to bylo celkem příjemné obohacení show. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Pri všetkom tom nadšení a očakávaní som sa aj trošku bála, s čím trojica príde. Ako využije to, čo robilo Top Gear Top Gearom tak, aby zároveň iba nekopírovalo a nenudilo. A chlapci, hoci tuč...priestorovo náročnejší a starší než keď opustili BBC, to zvládli bravúrne. Trpia kvôli nám tú najhoršiu prácu na svete, aby nás pobavili, popritom ulahodia očiam - kamera, strih sú rovnaké, ak nie ešte lepšie, aj ušiam - nie je o čom. Majú voľnejšie ruky a je to cítiť. Dúfam, že aj po odznení sentimentálnosti, ktorá sa nad prvou časťou vznášala, budú pokračovať rovnako energicky. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • V jedné scéně lze vidět značku FURY na Hammondově Focusu při průjezdu kaluží, ale v dalších záběrech už není. Tuto značku obdrží Hammond od Jeremyho až o několik desítek minut déle, kdy už ji má na autě po zbytek epizody. (Habansz)
  • V tomto díle se Richard Hammond objeví na letišti v Piešťanech ve velice vzácném autě Škoda 1100 OHC. Existují jen pouze dva kusy tohoto vozu – jeden je v Anglii, druhý je půjčen přímo z muzea mladoboleslavské automobilky. (Leopard105)
  • Krátce po přejetí mostů, ve scéně, kdy Jamesovi přestane startovat auto, je v záběru z Jeremyho auta na moment vidět bílá dodávka s kameramanem. (Brain)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama