Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

po prvním díle trošku boj...na jednu stranu skvělý nostalgický prolog,typický humor a skvělá auta...na druhou stranu chybí Stig,protože "Američan" mi dost nesednul,vložka s celebritami,nebo hádka ohledně RAF celkem zbytečná.Je to pořád o 2 třídy lepší než nový Top Gear,ale počítám,že se ještě rozjede.Zatím si tedy nechám rezervu...80% ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

13. díl poslední série v Mongolsku byl pravděpodobně ten nejkrásnější, který sem od trojky May, Hammond a Clarkson viděl. Přenádherné scenérie, fórky, ale hlavně spousta postřehů a zajímavostí z úst všech tří protagonistů, které mi vnukli naději, že už by se do budoucna nemuselo jednat jen o natuplou show, kde si ze sebe všichni akorát střílí. Pánové tu záplavu informací dávali na vrub své týdenní střízlivosti (což je sama o sobě zajímavá myšlenka). Inu nová show konečně dotáhla tu starou a dokonce ji i v pár případech předčila. Vzpomínám na skvělou epizodu o historických závodech rally Lancie (s02e07), příběh boje Davida s Goliášem vyprávěný Jeremym bral dech. Nebo krátká biografie Jima Clarka (s03e05), historicky jednoho z nejúspěšnějších jezdců F1 o kterém jsem do té doby sice nic nevěděl, ale na konci epizody jsem měl slzy na krajíčku. Nicméně co neukáplo po cestě k dnešní poslední epizodě 3. série muselo všechno ven naráz krátce po ní. Jelikož Jeremyho Clarksona považuju za jednoho z velikánů 21. století, velmi mě zarmoutilo jeho prohlášení na konci dílu. Pánové nám totiž oznámili, že tohle není jen poslední díl série, ale poslední díl vůbec... Chtěl bych jim proto poděkovat, alespoň prostřednictvím tohodle strohého příspěvku. Za těch 17 let jejich práce mě ani na chvíli nepřestali bavit, vytvořili seriál jehož každý díl jsem viděl minimálně 2x (TG Americký speciál třeba i 20x) a z jehož každého dílu jsem si odnesl něco nového, nějakou informaci, pocit, emoci a hlavně TUNY smíchu. I když mě to mrzí, tak tenhle krok chápu, protože končit se má v nejlepším a že to pánové v posleních dílech opravdu dotáhli do dokonalosti o tom si myslím není sporu. Díky <3 ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Clarkson, Hammond, May. To oni jsou, respektive byli, Top Gear. Po jejich odchodu pořad ztratil svoje kouzlo, nicméně na pomoc přispěchal Amazon a tak mohla takhle nyní již ikonická trojice pokračovat v duchovním nástupci Top Gearu, vtipně (a možná i z trucu) pojmenovaném The Grand Tour. A ačkoliv je z pořadu znát, že nejlepší léta z Top Gearu už jsou za námi, pořád se jedná neskutečně zábavnou podívanou, která nyní víc než na autech stojí právě na komediální sehranosti moderátorů. A mně to vůbec nevadí. 9/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Po rozpačitém rozjezdu prvních dílů se partička zase dostává do formy. Ona ta změna značky asi nebyla jednoduchá, stejně jako to asi není jednoduché pro nějakého toho skalního automobilistu, kterému řeknou, že tento typ auta jeho oblíbené značky je poslední, protože továrna zavírá... Poté co BBC neustálo Jeremyho provokokace (i když kdo ví jak to všechno bylo) se začala psát tato nová éra Top Gea... pardon Grand Touru. Omluvte, chvilku si na to budu zvykat... Uvidíme jak se to bude rozjíždět dál. Rozpočet není vše, hlavní jsou nápady. Těch ztřeštěných nám už trojice předvedla se štábem tolik, že skalní fanda může mít dojem, že nádoba nápadů je vyčerpána a není s čím novým přijít... Tak uvidíme. Staří přátelé se neopouští a u mně to ve vztahu k Jeremymu, Jamesovi a Richardu samozřejmě platí! Ještě k BBC - přišli jste o pořad, který napodobují všechny pořady o autech na světě a který jen opravdu těžko nahradíte! Ale to vy asi už víte že? * * * * ()

bidja 

všechny recenze uživatele

E01**: Tak dívat se na to asi dá, ale bohužel zřejmě sestupnou tendenci invence zastavit nejde. Dával jsem tomu naději, že by mne to mohlo překvapit, ale je to asi mrtvé. Doufám, že alespoň nějaká pasáž, challenge či speciál se trefí do černého. Příliš poplatné objednavateli. Na role rozdané před desetiletím a "ftípek" s mrtvými hosty už čekat každý týden nebudu. E02*: Nudím se a tak mi nedalo zkusit další díl u kterého jsem odpoledne zcela odpočat usnul ve velmi nepohodlné poloze. Kluci si vyzkoušeli Call of Duty a tak by asi neškodilo přejít na recenze her. E03***: Mírné zlepšení díky oblíbenému Toskánsku. E04***. Návrat ke starším časům, byť dnes již trošku vykradené. E05**. ??? pasáže hry lodě. E06***. Kromě upitého finského závodníka to bylo docela vtipné. E07/8**. Zajímalo by mě jestli by pánové byli ochotní se podívat na Trabantí ságu a co by řekli na Dana Pribáně, nemluvě o tom co by se dělo kdyby část těchto cest museli absolvovat bez podpůrného týmu. Poslední speciály mi totiž přijdou o ničem. E09****. Konečně slušný díl, trochu nekorektního úvodu, test zajímavého auta, víceméně nuda na ovále, Stig se nahradit nedá, host by snad tentokrát i po těch 35 letech zajímal, konverzace ok, pak to co tu zatím chybělo, přestavby, blbinky, auto-moto filozofie. E10** Nuda. E11** Nuda. E12*** Člověk si uvědomuje jak kvalitní jsou moderátoři v těch konverzačních pasážích, ale na druhou sranu když je zajímavý srovnávací test tak se nikdy nedovím jak to to padlo neboť se to vždy shodí ze stolu a to mě štve. E13** Shrnuto, podtrženo žádná pecka to není, ale má to svojí kvalitu. Některé skeče či recenze si musí najít své příznivce. Za dobrý považuji nápad stěhovat šapitó po světě. Měření na Eboladromu je pasé. S02E01** tak co se nám změnilo, NeoStig nenalezen, p.May asi neměl otravu, ale spíše nadbytek jídla, ostatní protagonisté beze změn, nový okruh je pasé stejně jako předchozí, cesta do švýcar byla o ničem, ale asi byla podstatná kvůli havárii a nebylo ji z čeho dostříhat, sestřih sezóny je nadějný.. S02E02** S02E03*** S02E04*** S02E05** S02E06** Dan Pribáň na ně a bude zajímavé co vymyslela děvčata s Tuktukem.. S02E07** S02E08*** Tentokrát zábava i díky Pink Floyd Police S02E09*** S02E10*** S02E11**** speciál s nápadem S03E01** Nuda S03E02* nejhorší část speciálu všech dob, nosné téma Kolumbie trapas S03E02*** trochu záchrana s jámou, kolibříky ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • V úvodní scéně se nejdříve objeví automobil Bugatti Type 51, poté vlak J3 Hudson, poté loď RMS Titanic a nakonec letadlo Lockheed Model 10 Electra. (Maulincio)
  • Česká stopa se objevuje hned na začátku prvního dílu při přeletu letounů. Formaci tvoří stroje, které pochází z továrny českého Aera Vodochody - jde o sportovní modely L-39 akrobatického týmu Breitling Jet Team. Ten normálně vystupuje v šesti nebo sedmi letounech, nad pódiem v Grand Tour jich ale zarachotí osm. (DexMASTER094)
  • V závěru, když Hammond „dělá stojku“ a druzí dva ho pozorují z pohovky, se v záběru mihne rukáv někoho ze štábu. (Brain)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno