Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zcela výjimečně hodnotím už po prvním díle, i když to obvykle nesnáším. Ale tady je jasný, že to horší dost pravděpodobně nebude. Svatá trojice opět v nejlepší formě a já se tlemil skoro celou dobu. Čekal jsem tedy větší kopanec do BBC, ale byl důstojný. Až by při úvodu skoro slza radosti ukápla. And on that bombshell, back to the tent :-) P.S. já chci StOga!!! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu trvání prvního dílu jsem měl na tváři přihlouplý úsměv, jelikož to, co jsem postrádal v novém Top Gearu, je zde zpátky v plné parádě. Mám tím samozřejmě na mysli trio moderátorů, kteří tvoří 95% úspěchu daného pořadového schématu. Jsem moc rád, že se kluků "ujal" Amazon, protože se původní Top Gear začal tak nějak opakovat. The Grand Tour má opět tu svěží jiskru, kterou jsem zhruba u posledních dvou řad postrádal. Je zde také znát, že producenti tentokrát "nekecají" do jejich práce, takže kluci mají volnou ruku při realizaci jejich šílených nápadů. Je zde znát, že každý díl má o mnoho větší rozpočet než celý TG na BBC. Je zde znát, že to co Jezza, Hamster a Captain Slow dělají, dělají s láskou a se svým typickým suchým humorem, který je katalyzátorem neskutečných dialogů. Jsem zkrátka nadšen a dojat, že JSOU ZPÁTKY! (Prime Video) ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

E01**: Tak dívat se na to asi dá, ale bohužel zřejmě sestupnou tendenci invence zastavit nejde. Dával jsem tomu naději, že by mne to mohlo překvapit, ale je to asi mrtvé. Doufám, že alespoň nějaká pasáž, challenge či speciál se trefí do černého. Příliš poplatné objednavateli. Na role rozdané před desetiletím a "ftípek" s mrtvými hosty už čekat každý týden nebudu. E02*: Nudím se a tak mi nedalo zkusit další díl u kterého jsem odpoledne zcela odpočat usnul ve velmi nepohodlné poloze. Kluci si vyzkoušeli Call of Duty a tak by asi neškodilo přejít na recenze her. E03***: Mírné zlepšení díky oblíbenému Toskánsku. E04***. Návrat ke starším časům, byť dnes již trošku vykradené. E05**. ??? pasáže hry lodě. E06***. Kromě upitého finského závodníka to bylo docela vtipné. E07/8**. Zajímalo by mě jestli by pánové byli ochotní se podívat na Trabantí ságu a co by řekli na Dana Pribáně, nemluvě o tom co by se dělo kdyby část těchto cest museli absolvovat bez podpůrného týmu. Poslední speciály mi totiž přijdou o ničem. E09****. Konečně slušný díl, trochu nekorektního úvodu, test zajímavého auta, víceméně nuda na ovále, Stig se nahradit nedá, host by snad tentokrát i po těch 35 letech zajímal, konverzace ok, pak to co tu zatím chybělo, přestavby, blbinky, auto-moto filozofie. E10** Nuda. E11** Nuda. E12*** Člověk si uvědomuje jak kvalitní jsou moderátoři v těch konverzačních pasážích, ale na druhou sranu když je zajímavý srovnávací test tak se nikdy nedovím jak to to padlo neboť se to vždy shodí ze stolu a to mě štve. E13** Shrnuto, podtrženo žádná pecka to není, ale má to svojí kvalitu. Některé skeče či recenze si musí najít své příznivce. Za dobrý považuji nápad stěhovat šapitó po světě. Měření na Eboladromu je pasé. S02E01** tak co se nám změnilo, NeoStig nenalezen, p.May asi neměl otravu, ale spíše nadbytek jídla, ostatní protagonisté beze změn, nový okruh je pasé stejně jako předchozí, cesta do švýcar byla o ničem, ale asi byla podstatná kvůli havárii a nebylo ji z čeho dostříhat, sestřih sezóny je nadějný.. S02E02** S02E03*** S02E04*** S02E05** S02E06** Dan Pribáň na ně a bude zajímavé co vymyslela děvčata s Tuktukem.. S02E07** S02E08*** Tentokrát zábava i díky Pink Floyd Police S02E09*** S02E10*** S02E11**** speciál s nápadem S03E01** Nuda S03E02* nejhorší část speciálu všech dob, nosné téma Kolumbie trapas S03E02*** trochu záchrana s jámou, kolibříky ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Tak po první sérii 4 hvězdičky. Bohužel vůči původnímu Top Gearu mi přijde, že některé vtipy jsou mnohem více nucené. Navíc mě neskutečně prudí Američan za volantem na závodním okruhu. Jinak stará dobrá trojice ale nezklamala, líbí se mi změna lokací i nový testovací okruh. Na pět hvězdiček ale bohužel Grand Tour nedosahuje. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jsou zpět a s nimi i jejich klasický humor. Bohužel se tady ale moc tlačí na pilu. Zatímco v Top Gearu humor působil nenuceně a celkem i přirozeně a byl příjemným obohacením show, zde se na něj vyloženě tlačí jako na základ celé show. A to bohužel nepůsobí dobře z několika důvodů. 1) Z každé episody jde cítit silné následování scénáře, přirozenost je ta tam. 2) Zvýšená kvantita vtipů si nědokáže udržet stejnou kvalitu. Některé věci jsou vyloženě trapné. 3) Amazon do pořadu narval nemalé peníze a chce aby to bylo vidět. Megalomanství je vysoce přes čáru a naprosto zbytečné. Abych ale pořád jen nekritizoval, kde pořad exceluje stále stejně jsou samotné recenze. Jeremy, Richard a James jsou prostě v srdci motoristi a srdcaři a ví, jak vtipně podat naprosto zbytečné informace o autě, které si 99,9% procenta populace nikdy nekoupí. Ve výsledku se na to koukat dá, ale stejně jako Top Gear už nebude to co býval bez této trojice, tato trojice nebude co bývala bez Top Gearu. UPDATE PRO S02 S druhou sérií zmizelo spoustu věcí, které měli být pro Grand tour charakteristické. V podstatě vlastně zmizelo vše co zde bylo navíc oproti Top Gearu, takže se z Grand Tour stala naprostá kopie Top Gearu. U většiny věcí je tomu asi dobře, protože většina byla trapná. Na druhou stranu mě mrzí, že se už páni nevěnují všemu co má motor, ale vrátili se pouze k automobilům. Sranda s loděmi, armádními vozítky apod. měla také své kouzlo a k autům to bylo celkem příjemné obohacení show. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Celebrity Braincrash, část s celebritami v 1. sérii, měla původně probíhat tak, že by daná celebrita přišla až do stanu a tam by hrála na herní konzoli jakousi hru a skóre by se zapisovalo na tabuli. Avšak necelý týden před začátkem natáčení se rozhodli tuto část vypustit, protože sledovat někoho, jak hraje hru na konzoli je podle slov Jeremyho Clarksona „boring as shit“. Po tomto rozhodnutí ale začali všichni panikařit: „Sakra, co budeme dělat?“ a až utichl poslední záchvat paniky, někdo navrhl, že by celebrity mohli zemřít nějakým zábavným způsobem ještě dřív, než přijdou do stanu, a tak se stalo. Pro nízkou popularitu byla tato část ve 2. sérii nahrazena tématem „Celebrity Face Off“ – tedy, že proti sobě závodí celebrity z různých odvětví zábavního průmyslu. (Maulincio)
  • Účastníkem závodu na letišti v Piešťanech je i vůz Velorex, o kterém Jeremy Clarkson řekl, že byl vyráběn v Sovětském svazu pro hendikepované lidi. Velorex byl ovšem vyvinut i vyráběn po celou dobu v tehdejším Československu. (machonza)
  • V úvodní scéně prvního dílu se objeví 150 vozů v ceně 26 milionů dolarů, tedy 610 milionů korun. (Maulincio)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama