Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Kopik 

všechny recenze uživatele

Tak po první sérii 4 hvězdičky. Bohužel vůči původnímu Top Gearu mi přijde, že některé vtipy jsou mnohem více nucené. Navíc mě neskutečně prudí Američan za volantem na závodním okruhu. Jinak stará dobrá trojice ale nezklamala, líbí se mi změna lokací i nový testovací okruh. Na pět hvězdiček ale bohužel Grand Tour nedosahuje. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Top Gear, pamatujete jak se u něho dokázal člověk nasmát. No v The Grand Tour mi přijde že se chlapi zaměřili už pouze na humor, což není na škodu. Je to vůbec ještě o autech? Jasně! Podle mě posunuli laťku trochu výš, peníze pořád jsou a Clarkson a spol. si dělají jen co je napadne. Jen tak dál. Zatím VŠECHNY díly stojí za to. Co na to říct? A navíc se Clarkson ze všech těch žalob ani neponaučil, pořád si otvírá hubu.Yep. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Po rozpačitém rozjezdu prvních dílů se partička zase dostává do formy. Ona ta změna značky asi nebyla jednoduchá, stejně jako to asi není jednoduché pro nějakého toho skalního automobilistu, kterému řeknou, že tento typ auta jeho oblíbené značky je poslední, protože továrna zavírá... Poté co BBC neustálo Jeremyho provokokace (i když kdo ví jak to všechno bylo) se začala psát tato nová éra Top Gea... pardon Grand Touru. Omluvte, chvilku si na to budu zvykat... Uvidíme jak se to bude rozjíždět dál. Rozpočet není vše, hlavní jsou nápady. Těch ztřeštěných nám už trojice předvedla se štábem tolik, že skalní fanda může mít dojem, že nádoba nápadů je vyčerpána a není s čím novým přijít... Tak uvidíme. Staří přátelé se neopouští a u mně to ve vztahu k Jeremymu, Jamesovi a Richardu samozřejmě platí! Ještě k BBC - přišli jste o pořad, který napodobují všechny pořady o autech na světě a který jen opravdu těžko nahradíte! Ale to vy asi už víte že? * * * * ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Znepokojivě přiznávám, že druhý díl je horší než první. Kam až to spěje? Co nás čeká příště? Ó ano, první byl asi plný všech trumfů a na dvojku nezbyly auta ani nápady. Samozřejmě kamera, střih a design záběrů - to vše je fantastické ... ale obsah, vážení, obsah je mizerný a vývoj v rámci epizody ještě horší než stagnující. Snad jen to utahování si z Johannesburganů stálo za trochu toho úsměvu. Kouřící se hlavy taky dobré, ale jinak jako účastník natáčení no nevím jestli bych se necítil ochuzen... třetí část očekávávám s většími obavami. ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to jako Trabanty, chtěl bych dát méně, ale je to klasa. Na starý Top Gear to upřímně nemá. Je vidět, že tam měli méně peněz k dispozici a nemohli si dělat úplně, co chtěli. A trocha toho přibržďování ve vyjadřování ze strany BBC taky nakonec neškodila. Protože ten jejich skrytý humor byl daleko lepší než ten jejich nekontrolovatelný, co mají teď. Ale stále baví a doufám, že dlouho budou. Je vidět, že mají stále co nabídnout. A pro cestovatele tam mají krásné výlety to úžasných krajin. Pro milovníky aut, zase krásná drahá auta. Stále je prostě na co koukat. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Při natáčení ve Švýcarsku měl Richard Hammond s vozem Rimac Concept One nehodu, při které auto hořelo a pro Hammonda musel přiletět vrtulník. Jeremy Clarkson si původně myslel, že havaroval jiný jezdec s Lamborghini Aventador, a ne Hammond, který řídil elektrický supersport Rimac Concept One. Na soc. síť Drive Tribe napsal: „Jak jsem tam stál a čekal na další zprávy, tak mi došlo, že to hořící auto nebylo žluté jako ten Aventador. Bylo bílé. A Hammondův Rimac byl bílý... Opravdu jsem si myslel, že je mrtvý.“ Mnohem hůře dopadl v roce 2006, kdy tehdy ještě v rámci natáčení Top Gearu havaroval ve speciálním voze v rychlosti 460 kilometrů za hodinu a utrpěl vážné zranění hlavy. V nemocnici strávil pět týdnů. (Maulincio)
  • Ve druhé sérii se testovacím jezdcem stala Abbie Eaton. Britská závodnice, která od deseti let závodila na motokárách, později se zúčastnila série SAXMAX, britského poháru vozů GT, série Mazda MX-5 Cup a Super Cup, GT Cup a v roce 2017 závodila i v sérii Blancpain GT, kde řídila vůz Ferrari 488 GT3 (tým AF Corse). Poprvé za volantem GT3 a také poprvé na okruhu Monza v Itálii. Z 52 vozů skončila na první pozici v sérii AM Cup, čímž se stala první ženou, která kdy vyhrála třídu v této sérii. V pořadu tak nahradila Mika Skinnera, přezdívaného Američan, který byl vyměněn pro nízkou popularitu. (Maulincio)
  • Amazon získal trojici populárních moderátorů poté, co skončili na BBC. Stanice Clarksonovi neprodloužila smlouvu poté, co v roztržce kvůli jídlu napadl produkčního Top Gearu (od r. 2002). May a Hammond následně uvedli, že bez svého kolegy pořad na BBC nadále točit nebudou. Amazon okamžitě začal s triem jednat a dohodl se na novém pořadu. Na The Grand Tour Amazon hodně vsází, na natáčení prvních tří sérií pořadu uvolnil 160 milionů liber, tedy přes pět miliard korun. (Maulincio)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama