Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (569)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po předchozím zářezu jsem už od tohoto Monsterversa vlastně nic nečekal, ale nakonec mě Godzilla vs. Kong docela bavilo. Člověk k tomu musí přistupovat tak, že je to fantasy spektákl o přerostlých příšerách, takže jakákoli fyzika a logika jde stranou. Vizuál špičkový, souboje tentokrát mají docela šťávu ... a příběh ... ne že by mě přímo zajímal, na to jsou lidské postavy stále příliš k ničemu, ale přinesl pár překvápek, které se v trailerech nevyžvanily. Škoda linky toho černošského konspirátora a dvou teenagerů, tu bych nejradši škrtnul a řešil nějak jinak. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Monštrózna pecka, ktorá napráva chuť po nevydarenej druhej Godzille. Prekvapivo tu funguje aj príbeh (Hollow Earth je nádherná, akoby vybehla z ilustrácií druhohôr!), aj postavy (najmä línia s Millie Bobby Brown a hláškujúcim konšpirátorom), no najmä to všetko je len výplň medzi tým podstatným: monumentálnymi bitkami monštier, ktoré sú skutočnými hrdinami filmu. Vidieť to napr. na návšteve Konga v Hollow Earth, kedy sú ľudia len pasívnym hmyzom, ktorý sleduje Konga, ako si ide vlastnou cestou. Kaiju, ako sa patrí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem takřka monstrózně spokojený. Po předchozím filmu, natož po upoutávce na tenhle jsem nečekal, že by se vrátila atmosféra Edwardsovy/a Godzilly (i když je to škoda), a těšil jsem se hlavně na trikovou zábavu, které jsem se taky dočkal. Škoda je snad jedině toho plného plynu, na který se uspěchaně jede od samého začátku, protože na první souboj Godzilly a Konga na lodích bych si klidně ještě chvíli počkal, případně se ho klidně i vzdal, a naopak v dutozemi bych rád pobyl déle. Oceňuji, že se z titulních monster staly regulérní postavy a například když Kong triumfálně pozvedá prastarou sekeru nebo usedá na trůn, máte z toho přesně ten pocit, jaký máte mít. Obří plus je i přehledně natočená akce (finále v Hongkongu, to je ten důvod, proč jsem rád, že jsem si počkal na kino) podpořená Holkenborgovou hudbou. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nevím, jak se k tomuhle universu stavět... "Godzilla" z roku 2014 byla k pláči nudná, její pokračování "Godzilla II Král monster" byl nekoukatelný shit, a i když byl "Kong: Ostrov lebek" o stupínek lepší (protože se nebral tak vážně), pořád se jedná o jednohubku, kterou už si znovu nepustím. No, a teď tu máme tohle. Nikdy by mě nenapadlo, že bych mohla filmy jako "Transformers" či "Armageddon" nazvat logickými či reálnými, ale v porovnání s tímhle veledílem jsou. Najít neznámého týpka? Hračka. Dostat se do tajného zařízení? Hračka. Dorozumívání se s velkým opičákem? Hračka. Oblafnutí Godzilly hrou na mrtvé? Hračka. Nahození srdce o velikosti domu? Hračka. Likvidace satelitního signálu? Hračka. Shledání se s rodinou v totálně rozm*daném městě? Hračka. Ne, vážně, už jsem viděla hodně, ale přesto mě "Godzilla vs. Kong" dokázali překvapit, a to opakovaně. Tak proč 3*? Protože je to tak moc blbé, až je to zábavné. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Godzilla, Kong, Cesta do stredu zeme + nadčasový vizuál = moje splnené detské sny. Kto tu hľadá ľudský príbeh, je na zlej adrese. Pre mňa najlepší diel série, okorenený tažkotonážnymi a Vangelisovskými hudobnými motívmi, ktoré dodávajú filmu nečakaný sci-fi dobrodružný rozmer. Perfektná CGI choreografia, žiadny neprehľadný bordel. Presne čo som si prial. Nič viac, nič menej. Ps: Je skvelé sa na dve hodinky opäť cítiť ako chlapec, ktorý má vianoce :) Ps: ako tu vidím hodnotenia naokolo, asi som mal poriadny covid-made absťák po blockbustru :D ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Studio Legendary nesouhlasilo s rozhodnutím Warner Bros. uvést premiéru snímku souběžně v kinech a na streamu – důvodem byl rozpočet pohybující se mezi 160 až 200 milionů USD. Legendary totiž blockbuster financovalo ze 75 % a obávalo se nižšího výdělku a nelegálního streamování, které vyplývá z přednostního uvedení na VOD. Společnost Netflix nabídla za snímek částku 200–250 milionů USD, avšak nakonec jej za tuto částku „zakoupil“ Warner. (fiLLthe3DD)
  • Původně měl zavítat film do kin 20. listopadu 2020, byl však odložen na květen 2021. (ČSFD)
  • Podle informací z úvodních titulků je Godzilla 119 metrů vysoká, váží 164 tisíc tun a chůzí se pohybuje 28 km/h. (NiWi)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Druhá Duna mění datum premiéry

Druhá Duna mění datum premiéry

01.07.2022

Studia Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures oznámila nová data premiér pro své dva stěžejní snímky. V obou případech se jedná o sequel k úspěchům z období pandemie, kdy každý film vydělal více… (více)

Reklama

Reklama