Reklama

Reklama

Sabotáž

  • Velká Británie Sabotage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Špionážny thriller o žene, ktorá vo svojom láskavom manželovi, manažérovi kina (Oscar Homolka), odhalí nebezpečného kriminálnika, chystajúceho bombovú sabotáž v londýnskom metre. V USA bol v dobe svojej premiéry film uvedený pod názvom THE WOMAN ALONE. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit, že první polovina skutečně je nevýrazná a moc mě nezaujala, protože některé scény tam jsou trochu zbytečné, ale v druhé půlce už to všechno šlape zhruba tak jak má a líbila se mi, i když by se některé mínusy našli. On ten příběh není špatný, má i pár silných momentů, po filmařské stránce to taky je slušná práce a i herci jsou fajn, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že to Hitchcock mohl udělat o něco líp. A i když to má příjemnou stopáž (76 minut), i tak se to na ni dalo promyslet líp. Lepší 3* ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Ten Hitchcock, to ti je ďalší človek, čo sa mu pán Boh po nociach zjavoval. Neviem si ináč vysvetliť, ako na toto mohol v 36. roku prísť. Bomba nie je tentokrát pod stolom, ale nesie ju chlapec pod pazuchou. Divák vie viac ako postava a ide od strachu zomrieť. Hitchcock prikladá polená pod kolená a nechá diváka v očakávaní, či sa podarí chlapcovi bombu pred výbuchom dopraviť na miesto určenia. Teda thriller. Scéna, keď nastupuje chlapec s bombou do električky (myslí si, že nesie kotúč filmu), sa ocitla aj v Tarantinových Bastardoch. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovy britské filmy jsem dřív považoval za takový rozjezd před skvostnou americkou kariérou, ale dva snímky z roku 36 (kromě Sabotáže ještě Secret Agent) mě vyvedly z omylu. Vizuálně ještě ne tolik vypiplané, ale už tehdy velmi rafinované, napínavé a nejednoznačné podívané. Mám dojem, že leckteré dějové zvraty by jednoduše v Americe neprošly. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dosť sklamanie. Hitchcock na pol plynu. Málo hravé, v prvej polovici málo napínavé, v druhej až príliš skratkovité a všetky postavy na čele s asi najneschopnejším agentom v histórii Scotland Yardu nezaujímavé. Má to samozrejme pár výborných scén a jeden megaprekvapivý moment ale aj tak jeden z 3 najslabších Hitchovich filmov čo som videl. 7/10 hlavne za scénu s prenosom bomby, ktorá robí česť menu svojho režiséra. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se do toho filmu nemohl vůbec dostat. Přišlo mi to i přes krátkou stopáž dost rozvláčné a dějově zbytečně zamotané. Jeden z těch slabších Hitchů. Až závěrečná dvacetiminutovka měla docela drajv a vytáhla to nakonec na slabší 3* Ps : Jo a za ten spoileroidní obsah, by tu měli někoho nakopat a ne to tady ještě prezentovat i když, že by mě to tady překvapovalo, to se říct nedá.50% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Do role Verloca byl původně obsazen Robert Donat, který ale dostal těšně před začátekme natáčení těžké astma, což znemožnilo jeho účast. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Film je volně inspirován románem „Tajný agent „Josepha Conrada. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Hitchcock o filmu prohlásil: "Sabotáž je film odbytý, neuspořádaný a moc se mi nelíbí." (Hwaelos)

Reklama

Reklama